ВМРО категорично против, искат надбавки за всички деца

Късно снощи ГЕРБ върна подоходния критерий
Обновена: 14 ное 2020 15:38 | 14 ное 2020 15:38, Анисия Иванова
73
ВМРО категорично против, искат надбавки за всички деца
Снимка: БГНЕС

Управляващите се отказаха от идеята да има детски надбавки за всяко дете от следващата година, независимо от доходите на родителите. Късно снощи стана ясно, че ГЕРБ са внесли промени в Закона за държавния бюджет, с които връщат подоходния критерий.

Новите текстове предвиждат увеличаване на прага за отпускане, както и по-високи помощи. Но те няма да бъдат за всяко дете, както премиерът Бойко Борисов многократно обяви още преди представянето на бюджета за догодина.

ГЕРБ планира да насочи икономията от 205 милиона лева за по-високи заплати в МВР и месечни добавки на медиците, както и частично ще покрие обявения от здравния министър ангажимент за 600 лв. добавка към заплатата за всички лекари.

По данни на Министерството на финансите през 2020 г. надбавки получават към 570 000 деца от общо 1 250 000. Разширяването на помощта за около 680 000 деца щеше да струва допълнително на бюджета 390 млн. лв. за 2021 г.

Против идеята се обяви ВМРО, като посочва, че всяко дете в България трябва да получава държавна помощ, а настоящият доходен критерий ощетява голяма част от родителите.

"Децата на България не могат и не трябва да се делят по доходен принцип. На тази порочна практика, въведена по незнайни причини, трябва да се сложи край. В това сме категорични!", заявява ВМРО.

От партията определят и като контрапродуктивно противопоставянето на семействата с деца на лекарите и полицаите, защото точно в момента държавата няма нужда от тези вътрешно обществени битки.

"Противопоставянето на семействата с деца на лекарите и полицаите е контрапродуктивно и напълно ненужно на фона на обострящата се пандемия. Точно в момента държавата няма нужда от тази вътрешно-обществена битка.
Да не говорим, че именно подоходният критерий лишава към днешна дата децата на същите тези хора на първа линия от детски", пише в поцизия на ВМРО.

В прессъобщение на коалиционния партньор на ГЕРБ се казва, че правилата, по които отпускането на детски надбавки става сега, ощетяват голяма част от работещите родители, и са в полза на "хора, които умишлено укриват доходи или направо в маргиналните групи"

"Това беше и една от причините ние от ВМРО да инициираме създаването на нов, единен социален кодекс, който да въведе ред в тази област. Но докато кодифицирането в социалната сфера стане факт, настояваме поне видимата несправедливост, касаеща семейството, децата и една болна тема – демографската криза, да бъдат разрешени чрез детските надбавки в бюджета за 2021-а година", категорични са от партията.

Следва да се отбележи, че са немалко случаите, в които доходът на семейството надвишава минимално изискуемата от Закона горна граница, което води до невъзможността на тези семейства да се възползват от така заложената държавна помощ. Считаме, че предложението на ВМРО ще разшири финансовата подкрепа за българските семействата с деца, така че тя да достигне до всяко дете в България, каквато е била регламентацията до 2002 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
SAMO GERB
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да има за децата на крадливите герберасти
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път ВМРО са прави. Подоходен критерий означава, че детски ще вземат само ***, които официално нямат доходи. Етническите българи ще бъдат ощетени. Но... ГЕРБ си гледат интересите на електората. Все пак идат избори.
25
0
 
22
 
! Отговори
Бизнес цирк преди 3 години
Баси смешниците. Герб бяха вредни за нормалните граждани, вече са опасни
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА раждането на деца от деца на по 13г какво е да не би да не е изнасилване с обратен знак, защо дават детски на майките на такива деца и на техните деца и те майки на деца. Хубава работа ама ромска ти за секс под 18г говориш ми те са на по 12- 13 и защо не им отнемат тия деца а родителките те да отиват в затвора защото това е позора на тия хора.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз познавам хора с по-висок стандарт от моя, които взимат...защото не са женени и не се осигуряват....аз като съм кухха да се осигурявам и да се омъжа:)
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми евала... сега тези, които се осигуряваме на реални доходи няма да взимаме, а бацилитте в сивия сектор ще взимат???
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДОЛУ ВМРОМВР и Гешев съда не затварят роми които са под 18 г. Секса под 18 г. е изнасилване.
20
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До УжасЕ полицаите са на ,,първа линия,, на защита на мутрите и мафията.
19
6
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Герб ощетява децата заради търтейте полицай, позор...
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да се вдигнат и изравнят заплатите и да няма безработни , за да може всички деца да са с равен старт и без нужда от помощи, а така се опитват с някакви популиски трикове и лъжа да си купят изборите което беше престъпление или не е вече.
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО забъркаха такава каша и с Македония че целия ЕС е против България и изложиха страната. Оставки и затвор. Като са некадърни, поне си мълчат а така не знаят какво правят и страната затъва.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО са психично болни. Каква логика децата не богатите да вземат помощи като са милионери по наследство. И колко са тия избиратели като те са 0,009 % с богати родители. Просто някакви предизботнрни реклами защото може да не влезнат.
15
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с кои самолети бе червени задни части,с тези руски ръждясали кошници за които през последните 30 години са дадени многоповече и въпреки постоянните многомилионни ремонти не могат да излетят дори?Промити мозъци.
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати и мазните популисти са тези псевдо-патриоти, нормално е да има подоходен критерий, ние не сме нито Германия, нито Саудитска Арабия.Семействата с високи доходи няма дори да усетят 50лв на месец.Надбавки ще получават всички семейства с деца с доходи на човек от семейството до 680лв, което за тричленно семейство е над 2000лв доход. Не че е много, но все паке някаква що годе разумна граница.
13
5
 
20
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 3 години
ЗА КАКВО СА ВИ ТЕЗИ САМОЛЕТИ СРЕЩУ КОИ ЩЕ ВОЮВАТЕ А И С КОИ МОЖЕТЕ .НЕ ЦЯЛАТА ТУРЦИЯ САМО ИСТАНБУЛ АКО РИПНЕ ЩЕ ИЗПЕПЕЛИ ШЕПАТА БЪЛГАРИЯ.НО ЦЕЛТА Е КОМИСИОНИТЕ ДО КАТОСМЕ НА ВЛАСТ.ПЪК ДЕЦАТА МОЖЕ ДА ПОЧАКАТ....
12
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВРЕДНИ СА БСП- ЕЙ СЕГА ЩЕ ПОЧНАТ ДА ХРАЧАТ ПО ГЕРБ ЗАЩО СА СПРЕЛИ ДЕТСКИТЕ НА ВСИЧКИ ДЕЦА! ЧЕРВЕНИТЕ *** ДА ВЛИЗАТ В НС И ДА РАБОТЯТ НЕ ДА ГО САБОТИРАТ.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Семейно подоходно облагане.Тоа е решението.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празни приказки, да си отеглят подкрепата и да падне кабинета ако не се приеме за всички деца поравно и готово !
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОТКЪДЕ ПАРИТЕ ?Знаеш ли колко е помощта за един трайнобезработен човек, предполагам не защото тя е 50 лева колкото са пенсионерските добавки от бокича, освен че тази помощ се заработва цели 14 дни в общината както се казва за бог да прости тези хора вършат каквото им наредят. Така че българите това получават за ромите не мога да кажа там има журналисти да попитат от къде ромите имат пари да живеят на широко защото непрекъснато са по кафета и курорти дори. Предполагам имат телкове и разни нпо

Спонсорирани публикации