Синдикатите в МВР гневни: Грозно е да се взима от детските надбавки

В МВР има "страшен дефицит на правила", смята Илия Кузманов
17 ное 2020 11:48, Анисия Иванова
63

Синдикатите в МВР организират днес протестен палатков лагер и изложба пред Народното събрание. По този начин за пореден път те ще изразят искането си за 30-процентно увеличение на заплатите. Протестиращите не са съгласни и с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото.

"Да се взима от детските надбавки е много грозно, не мога да го коментирам. Това е безнравствена позиция на народните представители", заяви в "България сутрин" заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

Още по темата

"Ние не се върнахме на изходна позиция, а ни върнаха, но поне този път имаше една среща да обсъдим евентуално увеличение на заплатите", каза още той.

По думите му в системите на МВР има "страшен дефицит на правила".

"Разговорите с Борисов и синдикат "Огнеборец" не ни засягат, ние не сме ги приели", посочи Илия Кузманов и добави, че този път не става въпрос за обида, а за гняв.

"Ние сме бесни. Подценяват интелигентността на гражданското общество", заяви той и допълни, че когато 2017 г. са протестирали 7 месеца, когато почти никой пак не им е обърнал внимание, заплатите са били 660 лв., а сега достигат 960 лв.

Кузманов сподели, че демонстрациите ще бъдат мирни - с надписи и включени лампи на полицейските коли.

"Някои началници в МВР, които биха желали да се опитат да сплашат нашите колеги, ще ги оповестяваме в медиите всеки ден. Ако някой иска да стане известен, да пробва", категоричен беше зам.-председателят на УС на СФ на служителите в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че ако до петък няма извинение, няма движение по техните искания и не за сметка на детските надбавки, на 20 ноември ще има национален протест пред Народното събрание.

Кузманов съобщи и че към този момент няма информация за ранени полицаи след снощния протест пред ВМРО.

"Много са дефицитите в МВР, може да отделим цяло предаване, полицаите си купуват сами белезници, униформи и т.н. Трябва да се чуе какво искат гражданите, дефицитите са не само в белезниците и униформите", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
11
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
До запознатВъобще не е повтаряне а си е самата истина.По данни на НСИ за 2018 година сме на 8 място в Европа по брой на полицаи на 100 000 хиляди души.Почти същата бройка като през соца.В това ведомство си е закърняло соц учреждение кадето ходят заради ранното пенсиониране и че им дават пари за никаква работа.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозно е да оставите селата без полиция
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозно. Ама оттам ще ги взематФакт
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За грозни хора с грозни души грозни пари.Арр зимайте повишението честито.Да не забравите да се напиете от радост.
17
12
 
6
 
! Отговори
запознат преди 3 години
Папагалското повтаряне, че "сме с най-много полицаи на глава от населението", някой от повтарящите мантрата можели да посочи източник на убеждението си ? Щото фактите са други. 45 000 е щата на цялото Министерство на вътрешните работи. Около 25 000 е щата на служителите с полицейски правомощия (полицаите, демек) и то със все Гранична полиция и Жандармерия в тази бройка.Голяма част от този щат - НЕ Е ЗАЕТ. Дали сме с "най-много полицаи", всеки да си преценява сам !
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно кой ги ръчка този път.Чак палатки опъналиА че са на първа линия е безспорно.Не им ли дават бонуси за това още от лятото.
15
1
 
11
 
! Отговори
Грозно преди 3 години
Кажете грозно и пошло лие когато се задават въпроси на полицай в ефир той не отговаря на въпроса а кани журналистката на кафеПреди да искате увеличение проверете с какви хора разполагате и дали заслужават да са в МВР
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозно е.ДаАма го правят от годиниЗащо не си плащат осигуровки??
13
5
 
11
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
Абе тия полицаи са много нагли.Тоя от каде мисли че идват парите за полиция и жандармерия.Сигурно то Марс.Ако не е от децата ще е от някъде другаде и все данакоплатеца ще ги плати.Време е всички на държавна работа да си плащат осигуровки.
12
10
 
8
 
! Отговори
стоян преди 3 години
След кървавата сряда тези еничари би трябвало да се скрият от срам.Няма по-позорно от това да биеш българският народ.Никаква подкрепа за пазителите на мафията.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А милиарди те излишаци? О извинявайти мъ - те са за крадвне.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А милиарди те излишаци? О извинявайти мъ - те са за крадвне.
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С най-много полицаи сме, а рядко може да ги видиш по улиците вечер или по местата, където обикновенно се създават проблеми, да не говорим за малките населени места, там въобще няма. Ако се съкрати щата ще има пари за увеличение, да си оптимизират работата.
8
5
 
20
 
! Отговори
Ей полицай те преди 3 години
Като толкова сте се загрижили за децата, започнете сами да си плащате осигуровки и данъци а не народа да ви издържа и стига театър че на всички ни писна от вас.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и за пенсиите от там ще вземат, като са окрали всимко останало.
6
3
 
14
 
! Отговори
до МВР преди 3 години
И заради такива ,като вас от тази година спирам да плащам данъци !!! Чели ли сте поговорката "Болен здрав носи" е няма да стане тази !!!!!!
5
3
 
20
 
! Отговори
1 преди 3 години
Грозно е полицай да взима подкуп! Грозно е полицай да участва в престъпления! Грозно е полицай да не си върши работата! И още много грозни работи от полицейски служители. България е страната в Европа с най-много полицай на глава на населението и най много престъпления извършени от същите служители!
4
3
 
13
 
! Отговори
Повече преди 3 години
Грозно е и да биете хората
3
2
 
14
 
! Отговори
Цирк мвр преди 3 години
Грозно е да, грозно е да протестирате и да искате пари от народа по време на криза, вместо да искате реформа и съкращения.Видехме шиляди полицай търтей който се подиграва ха с народа който ги храни а сега изкат пари?! Наглост.
2
5
 
8
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Тако го правят калинките на Толупа - вземат детските на бащите полицай или на жените им и после им ги дават на полицайте като надбавки или увеличение на заплатите - ръста на заплащането е процентен на база текуща заплата! А в същото време си мълчат за чантаджиите в министелството и агенциите.

Спонсорирани публикации