Борисов: Тежките мерки не водят задължително до успех

Ваксините срещу Covid-19 ще бъдат безплатни
20 ное 2020 08:10, Елка Василева
89
Борисов: Тежките мерки не водят задължително до успех
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов, който участва във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет, коментира след края му, че се надява до края на годината и Европейският парламент, и Съветът да намерят компромис и решение по темата с европейските плащания до държавите членки.

По отношение на основната тема на Съвета - пандемията, министър-председателят отбеляза, че има няколко страни, в които са въведени много тежки мерки, но данните сочат, че това не води задължително до успех.

Борисов напомни, че т.нар. локдаун се отразява негативно на психиката и на здравето на хората, които са затворени по къщите си.

„Затова считам, че ние трябва с много добра организация и стриктни мерки – това, което много пъти вече отбелязахме – да не се събират хората, доброволно да се ограничават, да носят маски на обществените места, за да може и трудовият процес да върви,  парковете, градините и планините да бъдат достъпни, да могат хората свободно да се движат и да не чувстват заповед, с която насила да бъдат държани. Това е нашият апел – всеки да прояви съзнание и разум“, заяви премиерът.

Още по темата

По темата за ваксините премиерът Борисов изрази благодарност към Еврокомисията за бързата й работа и за създаването на необходимите инструменти. Министър-председателят напомни, че страната ни участва в пълното портфолио ваксини, съобразно европейската солидарност.

„Ваксините ще бъдат безплатни, доброволни и сертифицирани”, категоричен беше Борисов.

Относно антигенните тестове министър-председателят посочи, че България е подготвена, заделени са 15 млн. лв. за тяхното закупуване.

„Целта е, когато стигнем платото и малко тръгнем надолу, да знаем цялата картина каква е“, добави Борисов, цитиран от БНР.

По думите му антигенните тестове са важни  и за улесняването на пътуването между европейските държави.

След края на видеоконференцията премиерът Бойко Борисов проведе работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, на което обсъдиха резултатите от дискусиите на европейските лидери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютен неадекватник! Ако продължава така, ще останат само *** да управлява. Баста!
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпник
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Замислете се как изглежда животът ви като постоянно ви информират за болести и умрели по медиите и до какво доведе това? След като сме били първи в света по смъртност и никой не представяше медийно това,сега каква е разликата след като сме отстъпили първото място? Проблема със здравната каса и система като цяло изненада ли е? Ония незрящите с ТЕЛК,братя роми сега уж са осъдени не са ли добър пример? Всеки си носи последствията и докторите също. Парите са вируса от който са болни всички,а това са едни хартийки,инструмента на кукловодите с които ви държат с робско съзнание и ви контролират.