Д-р Кацаров: Липса на места, починали - всичко е плод на грешни политики

Ако няма реформа в системата, ще има още случаи като този в Пловдив
20 ное 2020 11:22, Ния Христова
39
Д-р Кацаров: Липса на места, починали - всичко е плод на грешни политики
Снимка: БГНЕС
Липса на места в COVID отделенията, пациенти, починали след дълго чакане за прием - всички тези неща са резултат от грешни политики в здравеопазването, които са водени години наред. Това каза пред bTV д-р Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването. 
 
"Имаме една шепа лекари, които са претоварени и върху тях е стоварена цяла отговорност и грижа за хора с коронавирус. В същото време - има една по-голяма част, която по-скоро бездейства", обясни д-р Кацаров.
Още по темата
 
Според него дамата пациенти, които починаха в Пловдив след дълго чакане пред болницата, са жертва именно на системния проблем.
 
"Ако обвиним един лекар, който не е слязъл по стълбите, пак ще има подобни случаи. Ако не се реформира системата, ще има още много такива случаи", предупреди лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
До3 2 преди 3 години
На кого се оплакваш?Я погледни кой се е подписал под реформата- Ами Стойчо Кацаров.Той беше тогава зам.министър.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Стойчо Кацаров е от Дупница.Да отиде доброволец.Може и организация да създаде.Понеже е ,,експерт,,.А Мая Манолова става за санитарка.Да слиза от метлата и да почва да почиства ковидзоната.Има грехове да изплаща.Грехове към софиянци.Ме много *** направи през лятото.Болницата в Дупница изнемогва.Стойчо се скатава.Позор.
35
0
 
1
 
! Отговори
доктор преди 3 години
До АнонименЩЕ *** --ПРИЕТО Е ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ДАРИТКОВА--ГЕРБ В НОВИЯ ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА ОТПАДНЕ ДУМАТА--ЛЕЧЕНИЕ----ЩЕ НИ ПРИЕМАТ ЗА ЛЕКУВАНЕ ПОПРЕЦЕНКА НА---ДОКТОРА Е ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ПОДИГРАВКИТЕ НА ДОКТОРСКАТА МАФИЯ ---ОРЪЖИЕТО ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО В ТЕРИТОРИЯ ВСЕ ОЩЕ НОСЕЩА ИМЕТО--БЪЛГАРИЯ СЛЕД 5 ГОДИНИ ЩЕ Е ДРУГО ИМЕ НЕ СПЕТЕ
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фокусникът Кацаров иска в мътната вода да лови риба и шарани. Той лобира за закриване на общественото здравеопазване, приватизация на болниците и застрахователно финансиране.Такива като него казват: Недоволни сте? Сега ще ви направим един фокус - абра-кадабра, откраднахме болниците. Пак ли сте недоволни? Е, вие сте вечно недоволни. Сега ще плащате по нашите цени, или ще *** на стълбите.
33
0
 
6
 
! Отговори
безсрамник преди 3 години
Доктор Кацаров, много е лесно да си шеф на център за защита на някого си. И да дава акъл от далече. Нали си доктор, докажи се, *** в болницата и лекувай болни, недей да дрънкаш само по телевизиите и радиото. За Бога, или отиде да лекуваш, или замълчи. Нямаме нужда от вашите съвети, а от реални лечители. Безсрамник, акъл ще дава!
32
0
 
7
 
! Отговори
Народен Съд преди 3 години
Не са виновни лекарите не не са те. Те бяха превърнати в счетоводители и първо да мислят за пътеки итн.. а след това да бъдат лекари .Виновниците са политиците .ТЕ СА *** които избиват хорат . Всички последните 30г
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изхвърлен от линейка, 2 часа на стълбите с кислородна бутилка (кислородът свършва), няма носилка, няма инвалидна количка, няма асансьор. Няма нищо. Няма живот.И пише, че е бил в реанимация. А не е билНе ги интересува. Това са престъпници в бели престилки. Друго не мога да кажа. Днес, на рождения му ден, аз трябва да го погребвам", казва вдовицата на починалия. Трима министри, сред които не е този на здравеопазването, дефилират по телевизиите след тази история от реалността ни. Нещо за Северна Македония дъвчат. И спорт
30
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
това е резултат от появата на сдс на хоризонта всичко унищожено хаиде отиваив ковид отделение и не приказваи повече
29
0
 
5
 
! Отговори
ТО ВЕЧЕ ИМА ТАКИВА преди 3 години
СЛУЧАИ - САМО ВЧЕРА В НОВИНИТЕ -- ЖЕНА ИЗПИСАНА УМИРА СЛЕД ЧАСОВЕМЪЖ ИЗПИСАН - УМИРА СЛЕД ДВА ДЕНАКОВИДА Е ДЪЛГА БОЛЕСТ ЕДИН МЕСЕЦ Е ЛОШО, ДО ШЕСТ МЕСЕЦА ПОСЛЕДИЦИАМНА ТОВА БОКО ТОЛУПОВ НЕМА ДА ВИ ГО КАЖЕ ПО ТИВИТО;)
28
2
 
8
 
! Отговори
ЛЕКАРИТЕ преди 3 години
бяха едни от първите, които си мислеха, че като бутнат СОЦИАЛИЗМА и ще станат всички МИЛИОНЕРИ. Някои станаха, - като оня дето купи сградата на 4 км, фамилия СТАЙКОВИ с хотел ХЕМУС - 400 стаи на 2 линия на СЛЪНЧЕВ БРЯГ и 100% запълняемост по линията на здравната каса. Малко останаха истинските лекари по призвание, но се срещат.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реформа на седесарската реформа?Не! Кощунство! Създаденото от г-н Костов и доразвито от г-н Борисов е свещено и недосегаемо. Търговията не бива да се ограничава!
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо са ни лекари като ще ни остават да измираме по тротоарите? И разбира се, няма да има никой виновен. С такива лекари или без лекари все тая.
25
1
 
6
 
! Отговори
БГ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО преди 3 години
е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО. Целта е МАКСИМУМ ПЕЧАЛБА при най-малко вложения. Да се благодарите на СДС и скачащите с пяна на устата КОМУНИЗМЪТ си отива и КОЙ не скача е ЧЕРВЕН...
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички лекари мафиози от болницата дето оставиха хората като кучета да бъдат тикнати в кауша. Таквиз лекари на нас не ни трябват.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние нямаме лекари. Ние имаме бизнесмени, еднолични търговци.
22
5
 
7
 
! Отговори
На времето си преди 3 години
Москов тръгна да прави реформа в посока по-добро проследяване на случаите и ориентиране на системата към резултат за здравето на пациента, а не към усвояването на пътеки. Обаче следващия министър на служебното на Радев - Семерджиев - земята изрови за да заличи всяка реформа - нарушавала правата на гражданите. Москов казва, че в здравеопазването има големи икономически интереси - сигурно е така - от време на време виждаме перка на акула.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Систeмата наистина трябва да се реформира всички доктори които се занимават със политика във момента и не спасяват човешки животи да бъдат дисциплнарно уволнени и да им се забрани да упражвяват лекарска професия на Територията, да си търсят държава със правилна политика Не знам ако тоя е в САЩ и каже че Тръмп е виновен тълпата дали няма го линчува. Да живее президента Тръмп. Тия лeкари имат сметка да не лекуват никой, колкото по-дълго продължи кризата толкова по-дълго ще вземат по хилядарка.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След пандемията ще стане наистина страшно. Държавните помощи ще свършат, нови заеми няма да има. Глад и мизерия, а икономиката рухнала, политиците все по-настървено ще крадат да си запазят стандарта на живот ... Лошото тепърва предстои. Това е само началото.
19
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов прокара закон, според който лекарите са всьо и вся, специална привилегирована каста с лизенз за убиване, а те са си обикновени грешници, като всички останали - дай му власт и му гледай сеира. Вероятно отдалече е планирал заробването на населението с помощта на лекарската мафия, която му осигурява научно оправдание.
18
5
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Бялата мафия разбира "РЕФОРМА", като повече ПАРИ.А как се справят другаде , и без добавки?"Шепа лекари"??България е на 8 място в ЕС по брой лекари на 100к,т.е. 20 страни са след нас.но се справят!!Ясно е, че е трудно, но това не е повод за печалбарство!!