Корнелия Нинова става доброволец в COVID отделение

Лидерът на БСП разказа за борбата с коронавируса
22 ное 2020 12:00, Ния Христова
178
Корнелия Нинова става доброволец в COVID отделение
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пребори коронавируса. Тя сподели, че се е лекувала четири дни в инфекциозното отделение на ВМА, поискала е да я изпишат по-рано, защото се е почувствала по-добре.

"Първите дни беше доста тежко. При мен болестта беше по трудния начин. В деня, в който ме приеха, получих треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам. След това в болницата преживях всички съпътстващи неприятности тази болест - главоболие, много силни болки в корема, всичко те боли. Има едни странични ефекти, например аз получих конюктивит на очите, отслабване на слуха, влияние върху вегетативната нервна система. Получих едни бодежи в ръцете, не можеш да задържиш предмет дори. След като ме изписаха, продължих лечението си вкъщи с антибиотици и получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото и там където срещне някакъв орган, просто удря със страшна сила", сподели Корнелия Нинова пред БНТ.

 
Тя обясни, че лекарите във ВМА били изморени, сестрите изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си.
Още по темата
Лидерът на БСП решава да стане доброволец в COVID отделение, след като вижда каква е ситуацията в болницата.
 
"Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашия алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност", заяви Нинова.
 
Други 33-ма депутати от БСП също ще се включат в доброволческата активност.
 
"Организирахме с в три групи: депутати, които ще влезем в болници с COVID отделение, такива, които ще отидат в РЗИ-та и такива, които ще отидат в социалните служби. Включиха се и младежи от младежкото обедните на БСП - 50-60 човека досега са заявили своето желание. Депутатите лекари вече са в болниците на първа линия - двама в Свищов и един в Шумен. След като гласуваме бюджета и учителите ни в парламентарната група ще помагат в училищата", обясни Нинова.
 
Тя е на мнение, че COVID-19 може да бъде победен, ако се създадат чисти болници и такива само за пациенти с коронавирус. Според нея трябва да се осигурят безплатни тестове за гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пускайте социалистите в болниците под никакъв предлог, дори и като доброволци. Поради липса на мандри ще оберат сиренето и кашкавала от закуските на болните.
64
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Буцата мас си влачи килата с джипката по пътищата и се прави, че чете некви листове от доклади.
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да застане пред Вма и да приема Хора , ама истински Обикновенни Хора !защото във Вма влизат Само връзкари,политикари, полковници от Бкп , Дс ,Убо за Народа там място Няма !
62
1
 
0
 
! Отговори
преди 3 години
До Анонимен 43Мил пардон, мсьо, откога добичетата започнаха да цитират Русо? Възгордявам се със способностите на нашите хайванчета! Очаквам цитати от Монтескьо, от Дидро! И особено от Кофинал!
61
2
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Партизански методи за разплакване на бабите. Ако си вършеше работата като политик в конструктивна опозиция тя и партията щяха да са многократно по-полезни. А ако наистина има нужда да помага, поне да не го афишира.
60
12
 
4
 
! Отговори
Дядо от село преди 3 години
Нито нея харесвам, нито партията и,но този жест заслужава адмирации..
59
0
 
10
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Пожелвам на всички независимо от мнението им за мерките, и пандемията, много здраве и повече щастливи момвнти.!И ьано небразчитаме на компрометирани политици да ни спасяват по болничните отделения.
58
2
 
19
 
! Отговори
pepe преди 3 години
И тая ли ще стои ден и половина, като тези от нейните, които отидоха да помагат в Свищов. Ден първи, снимки за медиите и на втория ден...чао!
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три въпроса г-н Министъра с ботоксовото лице, изскубаните вежди и изкуствената коса:1, Кой и как одобри триетажна сграда без асансьор да бъде преобразувана в КОВИД болница?2. След като я одобрихте с какво я оборудвахте?3.След като казвате няма хаос, значи ли , че всичко е планирано да се усвоят едни милиони?
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо на болни да помага, да вземе апел да се спазват мерките да направи! По-добре по-малко болни да има и да се спазват санитарните мерки.
55
15
 
12
 
! Отговори
тулупче преди 3 години
пак е по-добре от колкото да кара джипка по цял ден и да говори глупости
54
9
 
11
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Гадна си маа,природата ти го е изписала върху лицето,излъчваш негативна енергия,направо отврат.
53
6
 
18
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 3 години
При Мангъров ***, Курнелке...
52
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично на мен пияницата Михов ми беше много по-симпатичен от Нинова. Тая ръси антипатия навсякъде около себе си.
51
6
 
20
 
! Отговори
Митев преди 3 години
О неееееееее. Наглостта и няма граници. То бива безочие, но с мярка , бе. На гърба на хората, които "берат душа" и на изнемогващият вече персонал да си правиш ти ПР е непростимо. Едно време Мими Виткова я изхвърлиха от "Пирогов". Тази трябва да е следващата!!!
50
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корона Нинова ще спасява от коронавирус България.
49
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова успя да отврати много хора от социализма. Сега ако даде и кръв със социалистически антитела, отвратените ще нараснат в геометрична прогресия.
48
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достойна жена !! Браво !! Кога ли мутрата ще стане доброволец!?!?
47
4
 
7
 
! Отговори
Българин до Лиляна преди 3 години
Лиле, вирусът те е ударил много лошо в мозъка!
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнелка ще е звезда във филми за възрастни. Много ще я бацкам преди да й намокря очилцата...