Петима в ареста при снощния протест в София

Трима от тях са непълнолетни
Обновена: 22 ное 2020 07:41 | 22 ное 2020 07:34, Александър Попов
215

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Петима души са задържани в столичното Пето РУ за вандалски действия по време на протеста в София снощи, съобщиха от МВР.

Трима от тях са непълнолетни.

Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата.

Още по темата

В същото полицейско управление е отведена и една жена, за установяване на самоличността й, съобщават още от вътрешното министерство.

На снощния антиправителствен митинг, под надслов "Единни сме силни", бе блокиран бул. "Цар Освободител" пред старата сграда на Народното събрание.

Гръмнаха няколко бомби, а протестиращите опитаха да пробият кордона полицаи, за да "поставят венец" на стълбите пред сградата.

За кратко се получи напрежение между тях и полицията, което бе бързо овладяно. В знак на недоволство, майките от "Системата ни убива" хвърлиха димка, която символизирала ситуацията в момента.

Пред почти всички институции недоволните хвърляха пиратки, потрошен бе и офисът на ГЕРБ на бул. "Дундуков".    

Традиционно, протестът приключи с блокада на "Орлов мост", където бе решено следващият протест да се проведе на 14 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: протестСофиязадържани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
31
 
! Отговори
Пън преди 3 години
Не разбра ли тоя метеж, че те не са героите на днешното време. Героите са 70-80 годишни лекари, които правят саможертва. Такива хора искам да определят съдбата ми, а не метежници, които бесуват по улиците зад протекцията на думата демокрация. Демокрацията е именно съдбата да се реши от мнозинството, а не от най-обикновени хулигани и зомбирани пиянки. Ясно е че тоя метеж не е безкористен.
103
25
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Не искам да сте на мястото на тези майки. Ако бяхте повечето от вас щяха да искат да избият всички политици а не димки да хвърлят. И ако не знаете преди няколко дни европееца,патриот хвърляше същите срещу тях.Не знам хора ,но време е да се замислите.Когато гледате от страните лесно.Но когато се случи на вас е друго.не ви пожелавам да имате даже подобна съдба на тези жени
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 111 МенНещо не ми се вярва да я отменят. Не са толкова прости да я приемат случайно. Сега всеки който е започнал да съди бързите кредити за завишени суми е прецакан.
101
3
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Точно така, БСП депутат пробута тази поправка която на повърхността изглежда, че е ограничение, но всъщност отменя предишно ограничение което е по-ниско.ГЕРБ се усетиха и спешно ще премахнат тази поправка и ще се върне старото положение.
100
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е любовта към комунистите от герп. Малко остава още на тиранията.
99
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изрроди.
98
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ще го отнесе за всичко,кризатата с Ковида просто ще е катарзиса за всичките му злини които натворил през годините!
97
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на 14 декември същия ......Няма как неграмотници, лум пени и психично болни , да свалят редовно избрано правителство.
96
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Майки" хвърлят димни гранати !?!Кой ги снабдява с димни гранати?Що за "майки" е тая шпицкоманда на мая
95
4
 
22
 
! Отговори
Пън преди 3 години
В деня на християнското семейство да ходиш да се блъскаш по улиците - говори само по себе си за каква нация от става въпрос. Самочувствието ви е високо, но неоправдано. БЦЖ ваксини срещу Ковид, ракия и чесън - прoсти кратуни. Заслужавате си и съдбата и тиквата. Всички вие сте доста тесногръди, неспособни и меко казано слепи.
94
8
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 102Абе дрогаре, я се уточнете. Сега Бокович какво има? Отключени чекмеджета с неизползваема валута по 500 евро копюрите и кюлчета злато, офшорки на Сейшелите, сметки в Швейцарска банка или всичко накуп? Айде, кажете, вие знаете, всяка вече му презареждате Глок-а на нощното шкафче и му броите и теглете кюлчетата та знаете :))) Ама диамантите къде ли са? Най-вероятно в сейфа, дето е на 2 метра пред вратата до отключеното чекмедже....хахахахахаха
93
4
 
21
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До ВНа теб терминал 2 не ти трябва. Стягай чемоданите и с влака към Масква...
92
32
 
6
 
! Отговори
до 102 преди 3 години
Кой е виновен? Тиквата! Оставка незабавно!
91
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Кюлчето добре ли плаща, за да тролите?
90
5
 
36
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Хиляди са болни, десетки хиляди заразени, стотици в интензивното, всеки ден умират над 100, десетки лекари и сестри починаха , в много страни е още по-лошо, страната ни е в тежко изпитание!Само хора с дълбоко повредена психика, продажни и нагли, пречейки на всички, могат да се опитват да всяват хаос, в интерес на шепа престъпници.МЕСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРА!
89
3
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 97Абе другарю, аз мога да се нарека и "трезвеник реалистик", ама не ми дреме какво мислите за мен, защото за мен живота е щастлив и си правя каквото си искам. Вие там, бедните, гладните, дето се борите с геноцида да му мислите. Аз и в момента си поркам "Руски Стандарт" :)))
88
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрах по наличието на протест вчера, че онази ден Божков е изпратил нов транш от Дубай.
87
6
 
29
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 94Ама борете се бе, хахахахахаха :))) Вече 11 години се борите и не виждам видими успехи. Орешко дойде за малко, направи Мустака милиардер и сега си харчи парите в Сърбия, другия червен комунист-олигарх - Черепа пък в Дубай и яхтата му закотвена в пристанището на хотела в Халкидики на Курнелката от БСП :))) Бивша седесарка и дясна ръка на Костов, дето и подари Техноимпекс. С такива лидери ще бутнете Боко Тъп0то ама вдругиден :))) От мен да си го знаете
86
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията ГЕРБ вече е свършена.На всяка *** и идва коледата.И на тая също.
85
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистик но поне не са пияници както ти сам си се нарекло.