Пореден ден на протести, този път и заради високата смъртност

Въпреки недоволството от мерките, протестиращите не носят маски
22 ное 2020 21:45, Нели Христова
121
Пореден ден на протести, този път и заради високата смъртност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор за поредна вечер се събраха в центъра на София. Те изразиха недоволство от високата смъртност от коронавирус у нас.

“Според мен всеки човек е длъжен да бъде тук. Протестът не е спирал, той така, или иначе продължава. Целите на протеста са ясни, въпреки затрудненото положение, проблемът си остава, даже нараства. Виждаме, че начинът, по който се опитват да се справят дори с коронакризата, не е правилен. На базата на това, което се вижда в Европа. А доколкото разбрахме дори сме станали трети по смъртност“.

“Аз лично съм от 15-и май, протестирам за справедливост“, коментираха демонстранти пред БНР.

След 19 часа протестиращите тръгнаха на шествие из софийските централни улици и стигнаха до 5-то Районно управление на МВР.

С викове те недоволстваха срещу задържането на представители на протестите вчера след счупване на стъкла на офис на ГЕРБ на ул. "Оборище".

Срещу 5-ма протестиращи е образувано досъдебно производство за хулигански прояви.

Трима от тях са непълнолетни. Останалите са с мярка "парична гаранция".

Нито един от събралите се не носи предпазна маска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
21
 
! Отговори
Антидебил преди 3 години
Кажете срещу , отричащи вируса, НО излезли да протестират срещу висока смъртност от него, как трябва да се действа? Водни оръдия и стоп патрони. Даже не трябва да бъдат приближавани за да не заразят полицай. Това е - струята го мята на десет метра в стената, троши му две ребра и ако стане стоп патрони.
38
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко изхарчи жокера с Ковида.Два пъти ползва жокера контактен като го търсиха за обяснения. Определено в парламента няма да го видим. Нищо че сме Парламентарна Република. По села, тръби и пътни отсечки определено ще е там.Ковида е под контрол
37
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някаква комедия на абсурда. Хора, които отричат съществуването на вируса, протестират без предпазни средства против високата смъртност, предизвикана от същият този вирус. Гениални!
36
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 3 години
До До АйшетуЕЙ!Нема да пишеш прутиф назе, гаур!Шъ тъ такофам!И куту додем на влас оти сме млогу вече - дъ му мислиш!
35
2
 
22
 
! Отговори
Предумишлено убийств преди 3 години
Ало, безсмъртните - никой не ви е обещавал безсмъртие! Щом съзнателно пренебрегвате всички противоепидемичнии мерки, трябва да имате и съзнанието, че от това се умира. Ако това сте вие добре, но ако е ваш близък - лошо, той е невинен!
34
1
 
4
 
! Отговори
До Айшету преди 3 години
Ще се мpe, яко ще се мpe.Генерала го каза. С Асан само у къщи. Екс, екс сутрин обед вечер. До пролетта.
33
22
 
5
 
! Отговори
Критик преди 3 години
Бойко си плетеше кошницата цяло лято.Ни маска го ловеше ни дистанция.Корона чао си свиркаше у джипа. Конгрес с 3000 човека си направи, пана протестърите вика не требва. Вози онзи ден министри пътища да им показва. Случи се в този ден невинни хора да си заминат. Не е прав
32
3
 
27
 
! Отговори
да,ама не преди 3 години
Всичко било неправилно и те милите протестирали за истината и справедливостта.А къде е тя,след като те са най-големите разпространители с тези събирания на много хора без маски?Не желая никой да говори от мое име и не, не всички трябва да са там...само защото те така мислят.Моето мнение ще си изразя по законен начин по време на изборите,а не някой да ми налага какво трябвало да правя или как трябва да мисля.Нямат никакъв срам и не виждат нищо,ако не им изнася,изопачават както си искат всичко
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им търсете сметка на жълтите книжки!Друг вирус им е в главите!
30
1
 
26
 
! Отговори
не са ме питали преди 3 години
И след като протестират срещу високата смъртност...какво направиха, за да я предовратят, вместо да сеят заразата още повече,ходейки без маски?А да, правителството е виновно, как забравих и аз...Те са невинни,могат да заразяват, да си чупят и вандалстват на воля..."светци", паметници ще им издигнем като на герои...Хората умират по болниците, а те какво правят?А да, протестират, че е по-лесно,но не и по-безопасно.Лесно е да си викат,вместо реално да направят някакво добро и да помогнат.
29
0
 
13
 
! Отговори
ПротестНа Пчеличката преди 3 години
Сутринта слънцето пак изгря... и пак от изток! Оставка - това вече не се трае, узурпирало е всички сутрини и само то изгрява! Омръзна ми това еднообразие - оставка, долу, искам промяна. Искам някоя вечер слънцето да огрее *** ми, първо отвън, а после отвътре. И да изпълни със смисъл безсмислието ми,... ако може!?
28
1
 
16
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Абе бая четвени Безсмъртни ДругарЕ посърнаха в последно време или са някъде по стъпалата и леглата. Да не броят чувалете сред близки и роднини. Скоро и тез заблудени червени УФЦИ ще почнат да броят чувалете в семействата си. Скачайте ДругарЕ скачайте за да скочите в червените чувалЕ. На чувалете сложете по едно червено юмруче да се познавате с ГЛУПОСТТА си.
27
18
 
3
 
! Отговори
Джамбаз преди 3 години
Яжте на Борисов асфалта.Който оцелее ще кара по новите отсечки. Който не, Сори
26
4
 
26
 
! Отговори
до кога преди 3 години
Не знам защо не дойдат полицаите и да ги натоварят на камионетките и право в ковид отделенията на работа, поне да свършат нещо полезно. И след като не ходят с маски и не се страхуват или не вярват,може и да не обличат предазните облекла. Не знам какъв човек трябва да си, за да си толкова безотговорен към себе си и останалите. Какви оставки искат...по-скоро имат желание да настъпи хаос в държавата и тогава разни елементи да се докопат до властта наготово с преврат. Питам се докога ще продължават?
25
17
 
2
 
! Отговори
Нельо Христов преди 3 години
*** Христова редовно носи маска.Мислех че е уволнена дето триеше коментари неудобни за ***. Че и лъжеше бая. Явно днесбг си е все още същия гербаджийски жълт сайт
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля няколко ***-де-рас-та да напишат нещо за Боку, за тикви и т. н... че стана скучно в тоя сайт . Тук съм да се забавлявам с про-сто-тиите на глъмперите.Моля Ви, напишете някоя глъмперщина.Или поне как няма КОВИД и това е Световна Конспирация. Надявам се да се изкаже пръв най-големия ***!
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките тея без маски 2 месеца като санитари в ковид отделенията. Какво им се туткате , просто НЕ Е ИСТИНА ! Има ли държава в тая страна или НЕ ?
22
21
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
ГЕРБ никога не са казвали каква ще е смъртността от вируса, а винаги казваха, че целта им е да има достатъчно легла в болниците, което явно не успяха да постигнат. За овладяване на епидемията, ГЕРБ никога не са и мислили, а ние това очакваме от управляващите.
21
5
 
25
 
! Отговори
хехе преди 3 години
В Лидъл има повече хора, отколкото на протеста. Ако не броим полицаите.
20
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички обратно на работа, да не искате великия бей и мутрите които си избирате да ви управляват да ви газят безплатно? как великия бей ще си загражда държавата безплатно и мутрите му ще ви се подиграват със знамето, трябва да си плащате бързо на работа! да живее великия български бей чорбаджия,хайде сега ръкопляскайте под команда на великия мутра който ви гледа от джипа!