Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината

През лятото се правеха анализи, правят се непрекъснато, каза д-р Пенков
22 ное 2020 12:17, Ния Христова
57
Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината
Снимка: БГНЕС

"Усещането за хаос в здравната система не отговаря на истината. Работим в условия на особена обстановка на пандемия". Това каза пред БНР д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването. 

Той сподели, че като лекар е бил на първи фронт по време на епидемии, но от грип, и положението е било също толкова страшно, колкото е сега. 

 
"През лятото се правеха анализи, правят се непрекъснато. Положиха се усилия от страна на правителството за водене на преговори за осигуряване на ваксинопрофилактика. България участваше в преговорите на европейско ниво за доставка на лекарства. Разиграха се различни сценарии - как да реагира системата при съответен брой хора. Много неща се вършат и се продължава да се вършат. Работи се на високи обороти".
Още по темата
 
"Проблемът не е с болничните структури, а с персонала. Лекарите и сестрите ни са в по-зряла възраст, имат хронични проблеми, те се страхуват за себе си и за близките си. Сега се създават законови текстове за командироване на хора, за пребазиране... Към това ниво на зараза има още резерв към сегашните решения. Наблюдаваме кривата на зараза, има още структури, които могат да се включат, въпросът е с осигуряването на персонал", допъ,ни д-р Пенков. 
 
Той увери, че ще направи предложение в болница да се приемат пациенти със симптоми и без положителен PCR тест и в последствие ще се уточнява, за да се намалят случаите на хора, починали заради ненавременна болнична помощ.  

57
Още от Общество
Бързото идентифициране на инфектираните ще забави темпото на епидемията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
Foster преди 3 дни
Един хирург прави над 400 операции на година ...и не се оплаква! Сега се наложи личните лекари да поработят малко и то по телефона и всичко омрънкаха !
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
д-р Бойко Пенков и д-р Бойко Борисов да си направят анализ на клетъчната мозъчна активност. То и да се натягаш си има предели, първия на втория, а втория на Шмърхел или бог знае на кого.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината"

Истината за доктор Пенков е че всичко върви по мед и масло, гладко и безпроблемно в здравната система където цари пълен порядък със заразените и тяхното лечение както и с починалите и техните погребения. Важното е че от каквото ги лекуват от това си и умират хората, обратното е равнозначно на хаос в системата.
48
0
 
5
 
! Отговори
Тончо преди 3 дни
Айде още един лъжец изскочи на хоризонта. Айде стига вече, че ни омръзна от вашите лъжи, само вие там горе си вярвате. ***.
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ето, човекът ви казва, че не е по-страшно от грип.
46
0
 
0
 
! Отговори
Знаете кой преди 3 дни
Всички цифри са приблизителни според информацията от официалните източници. Разликите са с 200-500 човека.
45
0
 
3
 
! Отговори
Знаете кой преди 3 дни
Остават 300000 работяги които би трябвало да са карантина. Който се равняват на 15% от хората заети в икономиката. И като добавим 20% туризъм който е в нок даун в момента. Стават 35%. Ако карантинираните все пак не са 400000 хиляди и са по-мслко, то иституциите не са си свършили работата. Ако пък са си свършили работата то някой лъже здраво. При всички случаи хаоса е пълен.
44
0
 
1
 
! Отговори
Знаете кой преди 3 дни
Всички латернаджии който изразяват мнение в медиите ще бъдат съдени. Мненията им си противоречат. Има само един прав. И той е този който води статистиката. Та така: В момента има 82125 инфектирани. Карантинираните са около 400000. От тях пенсионери 30000. Деца от яслените групи 10000. Ученици и учители още толкоз. Станаха 50000. Другите са 350000 работоспособни хора, който не работят. От тях 10% ИТ-та. Останаха 315000. И тъй като отчитат безработица 5-6% , да речем , 15000-16000 са безработни.
43
0
 
4
 
! Отговори
гг преди 3 дни
Този при разговор пита първо каква е далаверата му
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вече сме първи и по смъртност от ковид, освен още:
1.Неграмотност
2.Смъртност
3.За доплащане на медицинска услуга в ес
4.Най-топящата се нация в света
5.По заболяемост в света
6.По корупция в ЕС
7.По миграция на глава от населението
8.По брой хора който не могат да се отопляват
9.Употреба на амфетамини и анаболни стероиди
10.По загинали на пътя в ЕС
11.Първо място по употреба на алкохол на балканите и 6-ти в света
12.По разпространение на фалшиви новини.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ГЕРБ, ако бяха толкова загрижени за народа, щяха да направят реформи в полза на хората, а не да не пипат нищо, та да могат да си крадът на воля и да саздадът толкова милярдери в държава с пенсия под 200 евро.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Истината е доста по-мрачна.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Здравната система и като държавата или това е само усещане.
38
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Обвинявайки правителството само увеличавате натиска върху него и възможността да реагира и наливате вода в мелницата на комунистите на Корнела.
Запазете спокойствие и оставете на експеритете на държавната власт да работят както могат. Бойко ще се справи и с тази криза предизвикана от комунистите и ще ни запази здравето и живота.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До управляващите ! Подавайте оставки и бягайте ,много ще починат ,но оцелелите техни синове ,дъщери и внуци определено ще поискат възмездие !
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Непрекъснатото правене на анализи не може да ни избави от усещането за хаос в здравната система и огромен, всеобхватен хаос в Тикволандия. Убедени сме, че анлизите са научно обосновани и прецизирани, но какво струват те, след като при пореден гаф, главният тиквен началник излиза от бункера, удря с юмрук по масата и заповядва да се прави както на него му е скимнало, а не както пише във вашите анализи. Волунтаристичните заповеди убиват и най-темелните анализи.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
18 оспорват си първот мяст в класацията със Столична община.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Усещането за хаос не отговаря на вашата истина. Едно е да имаш подсигурени лекарства, доктори, линейки, болнично легло 24-часова медицинска грижа. И нещо съвсем различно е да лежиш по пижама на стълбите с бронхопневмония, да си заключен в отделението без никаква помощ и безпомощен, без линейки, без...без...каквото се сетиш, но с редовно плащани здравни осигуровки!Вашата истина няма нищо общо с истината на мнозинството...
33
1
 
21
 
! Отговори
Бесен преди 3 дни
Нямало хаос!!!!Абсолютен гьон-сурат...А умиращите в безпомощно състояние хора по стълбищата на болниците???Или за вас,господа управляващи,това е нормално???Вие сте виновни за всеки един починал човек от инфекцията..Вие и никой друг...Вие с вашата некадърност,незаинтересованост...Вие,с вашия охолен живот в реалност,различна от тази на обикновения човек...Охолен живот,придобит с мръсни пари от корупция и кражби....Вие сте виновни за всеки един починал от инфекцията....Вие и никой друг!!!
32
0
 
23
 
! Отговори
Предлагам на преди 3 дни
Близките на всички умрели , на които им е отказана болнична помощ , да съдят държавата за безумните правила , които въведоха и де факто оставиха българския народ без здравеопазване !