"Конспирацията" COVID-19: В целия свят има високо ниво на недоверие

Коментар на социолога Евелина Славкова от агенция "Тренд"
25 ное 2020 22:39, Анисия Иванова
215

Според почти половината от българите коронавирусът е изкуствено създадена болест, а близо 900 000 души у нас вярват, че чрез ваксината ще им бъде поставен чип с цел контрол. Има и голяма група хора, които не вярват, че коронавирусът съществува, показва проучване на социологическа агенция "Тренд".

"Има твърдо ядро от хора, които са изключително скептични по отношение на коронавируса. Има и хора, които просто не вярват в съществуването му като болест, дори да имат приятели и роднини, които са засегнати от коронавируса. Сблъсъкът между две различни мнения няма как да не остави усещането, че нещата не са както трябва", коментира социологът Евелина Славкова от "Тренд".

Още по темата

Тя добави пред Bulgaria ON AIR, че и друг път са правили изследвания, свързани с темата "конспирации", като много ясно се виждало, че в българското общество има процент хора, които възприемат много от случващите се неща като конспирация.

"Позицията на Швеция, че няма да налагат мерки, фалшивите новини, които се родиха в това отношение - всички тези неща засилват конспиративните нагласи. Двуполюсното мнение няма как да не влияе върху позицията на българското общество по отношение на това каква болест е коронавирусът", заяви Славкова.

Социологът посочи в "България сутрин", че има лек спад в дяловете на хората, които вярват, че всичко е конспирация, тъй като голяма част от обществото или лично се е сблъскало с вируса, или има близки и роднини, които са се сблъскали.

Славкова отбеляза, че не сме индивидуален случай и в целия свят има високи нива на конспирация по отношение на коронавируса.

"Тъй като наближават изборите, коронавирусът ще даде своето отражение върху резултатите. Партията на Слави Трифонов не я видяхме на протестите, не знаем много от нейните позиции, но много ясно и категорично заеха позицията на доц. Мангъров по отношение на коронавируса", каза още социологът от "Тренд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
9
 
! Отговори
Ей мишок! преди 3 години
До Анонимен"Проблема е че с вопиющата си простотия ще заразят други невинни хора."Ей ***, ако те е страх от зараза, не излизай от вкъщи. Не ходи в парка, не ходи в аптеката. Стой си у вас и си трайкай.Мен например, ме е страх от високо, съответно не ходя на Кончето.Сеш ли се?
77
6
 
8
 
! Отговори
КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ ПЪРИИ преди 3 години
Човечеството, 100 000 години само с маски и хапчета е оцеляло до сега... да знаете...Вие май забравяте, че човека не е божество, а едно най-обикновено животнo с имунна система, която успешно бори всякакви САРСОВЕ, КОВИДИ и подобни коронавируси.Коронавирусите НЕ СА опасни по никакъв начин за човека. Те са най-безобидния вирус. Не е като Еболата, да речем...
76
13
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Нищо чудно, че държавата е на такова дередже. С такова население - толкова.
75
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука пишат *** които са твърдо убедени че те никога няма да се заразят. Проблема е че с вопиющата си простотия ще заразят други невинни хора.
74
3
 
9
 
! Отговори
Тома Неверни преди 3 години
Ако ми бяха казали преди една година, че съвсем скоро ще започнем да умираме по тротоарите като кучета, благодарение на ГЕРБ и Бойко Борисов, ДОРИ АЗ нямаше да повярвам, честно...
73
2
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
А сега нЕма лошо да ни изкарат и ненормални.
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И кво?И кво ще стане като учестиш дишането до 30-40 пъти в минута? Къде ще отидеш? Ще опреш пак до скапаната здравна система.
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И кво?ДОПЪЛВАМ: Ще започвам да спазвам мерки, само след като минат изборите. Ако изберете пак ГЕРБ, ще спазвам мерките, но и ще предприема мерки да заживея в друга държава, където има вода, пътища и работеща икономика - някъде, където няма толкова масова корупция.
70
5
 
19
 
! Отговори
И кво? преди 3 години
Като теглим чертата, починалите "от Ковид" са хора с тежки "придружаващи заболявания" или хора, които не са получили спешна медицинска помощ.Демек, няма умрял от ковид, а само умрели от тежки болести и неработеща здравна система.Аз мерки спускани от ГЕРБ-ери, за спасяване на съсипаната от тях здравна система, няма да спазвам. ПОВТАРЯМ! НЯМА ДА СПАЗВАМ!
69
0
 
7
 
! Отговори
iPhone потребител преди 3 години
До Страшно е!Като тръгнем по пътищата на ГЕРБ, шанса да оцелеем е по-малък.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нормално да вкарат патентовани нанотехнологии в тялото ви, защото някой държи патента (правата) върху тях. По този начин той ще държи патента за вас. Това е като филма Repo Men, ако не се държите прилично или нямате пари да си ги плащате, могат да си ги вземат обратно. Дали ще е проблем ако са се свързали на клетъчно ниво?
67
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто 2% ще умрат в цял свят изчислено е и нарочно е пуснат вируса.За целта на това упражнение можем да гадаем,но след време със сигурност ще се разбере.Явно е за пари и то за мнооого пари.В която държава кажат,че го няма и веднага пак се появява.В някои държави се сетиха и тръбят,че много го има а си умират хора и от друго,но пишат ''корона'' да има бройка.Световен рекет е това.Не е ясно как им прибират рекета,дали е криптовалута,дали друго,но не ни го казват правителствата.
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 112''одобрен патент за миниране на криптовалута от процеси в човешкото тяло.''Ще го обясниш ли това?
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И друго ми прави впечатление.Ето в Гърция,а и не само там в още няколко държави,които затвориха преди месец,заразата си върви със същата сила и заразените на ден са си все по толкова.А мерките се спазват!Просто всичко е като нагласено някак.Против логиката е.Сега и ние затваряме нещо и на 21 декември ще отворим и аз съм убеден,че няма да мръдне бройката и при нас.Следете и ще видите.За сметка на това,ако някоя държава обяви,че намаляват,след седмица има бум на заразените.Някой го пуска нарочно!
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко хронология:18 Октомври/2019 "генерална репетиция" в университета Джон Хопкинс ,какво би станало при вирусна епидемия(организирано от Бил Гейтс)-event 201,researchgate.netДекември-военни олимпийски игри в Ухан,санкции срещу Китай.Януари-обявена е световна вирусна епидемия.26 Март-микрософт имат одобрен патент за миниране на криптовалута от процеси в човешкото тяло.Вакс компанията (modernax)Moдерна спонсорирана от Бил Гейтс имам договор с ЕС за 80 мен.бройки.Цена Март17$,сега 100$
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 110Не е страшно това е истината.Лошото е,че повечето се плашат да не са случайно в 2-та%
62
2
 
6
 
! Отговори
Страшно е! преди 3 години
Има само 98% шанс да живеем. Скоро само 98% от нас ще оцелеят.
61
0
 
7
 
! Отговори
9 преди 3 години
Мен въобще не ме изненадва, когато медиите са ръководени от ниско интелигентни индивиди и всяка втора новина е 'какво ще ви се случи днес според зодията' "лови ли ви ковид според зодията"Разни новини от реномирани лекари... Създадохме лекарството срещу ковид... Всъщност е талк с малко билки и струва 50лв пиша по памет..... Не се чудете като половин България живее в сериал от типа ревем 300 серии й накрая лошите в панди за а добрите живеят в палат
60
1
 
1
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Грешно сте ме разбрали, мислим еднакво в случая.
59
1
 
9
 
! Отговори
Между другото преди 3 години
Следят ви с пси-генератори с големината на смартфон и манипулират с устройство за V2K,интересното е ,че тези опити се правят масово върху населението на Балканите!Няма чипове и електроди всичко е от разстояние,просто знаят всичко за вас!