Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!

Премиерът проведе съвещание с Аврамова, Танева и Емил Димитров
227
Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната.

Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров. По-рано министрите си размениха взаимни обвинения за заплаха от водна криза.

Още по темата
Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим", посочи министър-председателят. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите.

Борисов е изискал пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. "Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите - за земеделците и животновъдите", каза още премиерът.

Министър Аврамова информира, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в "Държавен вестник" и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите.

"Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите", обърна се премиерът Борисов към министрите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
7
 
! Отговори
ревизоро преди 3 години
Цяла година чакаме 1 пиар да каже кога е удобно да има 1-ва копка, БГ се управлява от пиари... Това е част от речта на ревизоро пред народното събрание. Гледах го по БТВ
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де се е чуло и видяло гербаджийски министри да работят. Те разбират от крадене хората, не ги надценявайте.
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вземете си министЪрите и отивайте у барцелона да си харчите милионите.
81
1
 
16
 
! Отговори
Циркаджии преди 3 години
Министъра май се уплаши, че ако не направи това театро за пред народа, след някой и друг ден ще му приложат метода Нено Димов.
80
2
 
14
 
! Отговори
гошо преди 3 години
Тиквата търси под вола теле,скоро ще намери и...прасе!
79
1
 
14
 
! Отговори
менко преди 3 години
От март,тази година,до сега,какво правихте?Устремени към лапането и пировата победа!Отивайте да работите,народа измре,а вие се сетихте да работите!Не е за верване,аме несте за жалене!Бог да помага на България с такива управляшащи!
78
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, африканци! Като нямате вода, садете кактуси.
77
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на мутрата от СИК!
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да спрат ВЕЦ-овете и износа на дървесина дървени въглища и производството на дървесни плоскости и за поне 1 година и вода ще има.
75
1
 
8
 
! Отговори
Арабска пословица преди 3 години
Ако се водиш по ума на петел - ще нощуваш в кокошарника.
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главният епидемиолог БМБ оправи ковида и се зае с водите. Брависимо!Купувайте си ботуши, че ще газите до колене във вода!
73
1
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
,,ГОЛЯМАТА ВОДОНОСКА ОТ БАНКЯ " НАРЕДИЛ , ХА ХА ХАХО БАЬО !!! ИЗЧЕЗВАНЕТО НА 500 000 000 ЗА ЯЗОВИРИТЕ ЗАЕДНО С ВОДАТА Е ДЕЛО НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ И МАФИЯ !!!
72
16
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Грипен през крив макарон,служебно правителство през още по-крив макарон:):):)Фигуранта рИве:):):)
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Бойко не обикаляше с джипката да гледа само магистрали и събирания в негова подкрепа, може би щеше да се свърши повече работа за по-кратко време.
70
2
 
13
 
! Отговори
реалист преди 3 години
герберите до 18 годишни бабите им са ги водили до тоалетната
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се измества фокуса ... никой ли не разбра , че въпросното управление е от псевдо инвалиди , който нищо не правят докато не им се каже "отивайте да работите" ? Тогава някак си престават да бъдат инвалиди . Цар тиква 2020.
68
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо герберските *** се фокусират на една новина за президента?- като ги остави инструктора, не знаят как да превключат страницата.:D
67
1
 
11
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 3 години
СТУД, .ГЛАД, ,КОВИ 19. ,МРЪСЕН ВЪЗДОХ, ,СЕГА И ВОДА НЯМА. МАЛЕЕЕ СТРАХ!
66
4
 
25
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Тоя "премиер - слънце" ще се запомни с унищожаване на животните в Странджа и половин България , с катастрофите в с.Бисер и Хитрино , с тоталното изсичане на горите , с водния режим , задаващото се безводие , с мора и хаоса в здравеопазването , с ограбването на бизнеса , с рекета на всички нива - общински и държавни , с псувните си и простотията , с любовните си похождения , с кюлчетата с неговия образ , с ятото *** , което го съпровожда и с всички фалшифицирани избори!
65
2
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
какъв ***