Танева към Ревизоро: Безпочвено, всичко сме направили!

Тя за пръв път чувала за война между МОСВ и МЗХГ
27
Танева към Ревизоро: Безпочвено, всичко сме направили!

Земеделският министър Десислава Танева определи изнесената от екоминистъра Емил Димитров като "безпочвени обвинения". По-рано той предупреди за възможна нова водна криза като тази в Перник, но този път в Бургас, както и за такава в земеделието.

Още по темата
Танева обясни, че като колеги с Димитров винаги са имали пряка комуникация, "понякога малко затруднена". Тя допълни, че в понеделник е говорила с него и след близо едночасов разговор е останала с впечатление, че имат обща визия, предаде БТА.

По отношение на твърдението за непредставени схеми на напоителни системи на язовири, директорът на "Напоителни системи" ме уверяваше, че още преди 20 дни са предоставени, посочи Танева.

"Кметът на Бургас се обади преди 3-4 седмици с молба за архивна проектна документация за друг язовир с тенденцията дали може да бъде ползван за питейна вода. Дойде негов строителен инженер, зам.-кмет, всичко налично бе предоставено", обясни тя.

Земеделският министър заяви, че за първи път чува за война между нейното министерство и МРРБ. "По принцип МЗХГ винаги има по-скоро различна визия с МОСВ, но не и с МРРБ. Нещо повече - има решение и доклад от оперативно заседание на Министерския съвет от 13 октомври, в което МЗХГ е подкрепило вариант за решение по отношение на водоснабдяването на Бургас, така че всичко, което е трябвало да бъде направено от нашата система, е направено", подчерта Танева.

В началото на лятото Емил Димитров призоваваше през медиите във връзка със засушаването земеделските производители сами да си търсят собствени водоизточници за напояване, каза Танева. "След много комуникации с браншовите организации се постигна съгласие да бъдат инициирани промени. След това имаше обща експертна среща в МОСВ. Не бяха приети всички изменения. Всичко, което поискаха да отстраним, беше отстранено, с изключение на обема, който може да ползват по облекчен режим регистрирани земеделски стопани извън урбанизирани територии. Внесените промени от народни представители са произведени след няколкомесечни комуникации с неправителствените организации в сектора и след срещата в МОСВ", обясни земеделският министър.

По мярка от ПРСР ще бъдат рехабилитирани и пуснати в действие основни канали на стойност 50 млн. евро и ще се увеличи достъпът до площи, които могат да бъдат напоявани и до земеделски стопанства, които могат да бъдат включени, каза Танева.

По думите й във връзка с изготвянето на Националния план за възстановяване МЗХГ с подкрепа на браншовите организации предложи на Министерския съвет цялостна рехабилитация на държавната "Напоителни системи".

"Да, в тежко време сме, всеки преминава през изпитания, чувства може би недостатъчна грижа за себе си, но все пак трябва да осъзнаваме отговорността на позициите, които заемаме и трябва да говорим и работим по начин, който води до резултат и подобрява средата за обществото, каза още Танева.

От БСП няколко пъти настояха в пленарна зала да дойде премиерът Бойко Борисов и да даде обяснение по проблема с язовирите и комуникацията между министерствата.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тодор Живков
За Напоителните съоръжения Каскета да пита Харизанов, че той наряза десетки хиляди тонове стоманени тръби и ги предаде за скрап. Добре че сега го дава колега на премиера по тенис на корт, та отървава ареста. Иначе ако беше от съюзниците на ГЕРБ, досега спецпрокурорите да са го арестували и да кара 8 месеци в спецареста...
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Танева, и какво "всичко" направихте с Аврамова да има вода в язовирите? Източихте я и сега Ревизоро се гъне като *** на сухо, а вие двечките гледате сеир! Не вземе Каскета да ви вкара в ареста за безотговорно източване на вода и да ви държи там 3 месеци като Н.Димов, та да ви дойде акълът, ако го имате. Много се съмнявам в последното, защото ББ не назначава свестни и умни хора за министри.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ревизоро се уплаши, че му готвят лок даун в ареста.

Изигра ги тези стари ***, които вечно са невинни.
23
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Знам, че демократите умишлено рушаха напоителните системи в Добруджа, за да няма "камък върху камък от построеното от комунистите".
22
1
 
0
 
! Отговори
Do Anonimen #21 преди 1 месец
Az i vyarvam, no teya koito ti plastat da pises gluposti NE IM VYARCAM!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да вярваш на тази след онова видео в което призоваваше да лъжат ЕС за парите по европрограмите.
20
0
 
8
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 месец
До недоволният долу, че съм им бил оставил "крадливo и прoстo наследство"???

За 30 години НЯМА ЕДИН ПОСТРОЕН НОВ ЯЗОВИР, само унищожавате това, което аз съм построил и тук-там някое укрепване и разширяване на ВЕЧЕ СЪЩЕСТВУВАЩИ водни съоръжения, някоя нова връзка.

Разрушихте половината от построеното, не можете да поддържате другата половина и се оплаквате, че аз съм ви оставил пpocто наследство???

Вие като сте толкова умни, защо не го запазихте и умножихте това наследство?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
aha ...hidroponno...bez voda? fakiri?! samo s rozova voda i pipi saft?
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-накрая внезапно се сподобих с просветление защо през цялото време на изпълнявания международен проект през първия мандат на даващата указания, все имаше нещо недоклатено в осъществяваната пряка комуникация. А то било толкова просто, еднопосочното ни общуване е било в режим на "понякога малко затруднена"...
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е безпочвено Танева,безводно е!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ревизоро е ***. Никога не съм си представял, че тоя може да ни е министър. Разтегач на локуми.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тодор Живков

ТОШЕ, ТОШЕЕЕЕ ДОЙДЕ ЕДИН ВИРУС ОТ БРАТСКИ КИТАЙ И КОМУНИСТИТЕ ВСЕ ПРИ ТЕБ ГИ ПРАЩА...
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ревизоро си изми ръцете. Грехът за водната криза ляга върху герберското калинско човечество.

Герберското калинско човечество обича да арестува някой виновен и то да е невинно.

Данс, манс влизат при виновния през един прекрасен герберски ден и го вкарват в ареста.
13
4
 
9
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 месец
Тошеее, Тоше.... Синовете и внуците на твоите авери разрушиха страната. Толкова крадливo и прoстo наследство ни остави! Демокрацията още не е дошла другарю, все още живеем в останките на твоя социализъм..
12
6
 
4
 
! Отговори
за 9 преди 1 месец
До Анонимен

Министърът Емир Димитров да отиде при бай Тошо и там да хвали "държавническото мислене" от престъпния комунистически режим.
11
1
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Абе Тиквата да не е нейде по пътищата и не ви е инструктирал да лъжете 50% на 50% и така лъжата ви да излезе единодушна истина !?Като се върне май ще ви бие шамари зад врата дето се излагате да приказвате различни неща
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бееееезпочвено небето
безпочвено морето
безпочвена тревата
безпочвена си ти
безпочвените ниви
с безпочвените схеми
безпочвени китари
безпочвено звънят
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министърът много ясно каза как хората, които са строили язовири, тръбопроводи, сондажи, напоителни системи по времето на социализма са мислили държавнически и мащабно, свързано и перспективно, а частните и местните интереси са надупчили системата, създали са взаимни препятствия, включително за други отрасли като енергетиката.....
Моделът е принципно грешен.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започват да се самоизяждат корупционните твари, края наближава. Дано накрая останат смели и честни, които при всички изнесени схеми, да се задействат и ги пратят по новите едностайни апартаменти, отново на държавна издръжка
7
2
 
7
 
! Отговори
ДОГАН преди 1 месец
КОРАБЪТ Е ТРЪГНАЛ ДА ПОДТЪВА ОЩЕ ОД МИНАЛАТА ГОДИНА И ВСИЧКИ ПОСЛЕДВАМЕ ЦВЕТАНОВ ДА СЕ СПАСИЯВАМЕ ПО ЕДЕНИЧНО.А БОИКО ТИКВАТА СИ ИМА НЕНАЯЛИТЕ СЕ ШКЕМБЕ И ВИНКЕЛ .ПИШМАН ПАТРИОТИ.ДА ГО СПАСИЯВАТ ТОЗИ ПОТЪВАЩ КОРАБ.НО ЗА СМЕДКА НА .БГ.НАРОДА....