Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!

Премиерът проведе съвещание с Аврамова, Танева и Емил Димитров
227
Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната.

Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров. По-рано министрите си размениха взаимни обвинения за заплаха от водна криза.

Още по темата
Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим", посочи министър-председателят. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите.

Борисов е изискал пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. "Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите - за земеделците и животновъдите", каза още премиерът.

Министър Аврамова информира, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в "Държавен вестник" и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите.

"Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите", обърна се премиерът Борисов към министрите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Испания било зле! Ами зле е ! Сега ли го видяхте?! И там е царствал моментният частен интерес. Поради същата причина и Алпите са камънаци, а допреди 2-3 века са били обрасли с гори. Но хората са нямали друг поминък и са секли гората за продан. Малко повечко трябва да се чете за миналото и да не се мисли единствено в днешни пари.Цивилизациите възникват и се развиват покрай вода и угасват при безводие. Пътищата са вторични.
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с любимият му авер, който изрови и продаде за скрап тръбите на напоителни системи?
102
6
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
гербавите жадни няма да останем, ние смучем директно маркуча на пожарникаря :):):)
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОХ "САМО ЛАЕТЕ ДАЙТЕ ИДЕЯ" няма нужда да откриваме колелото, опресняване на морска вода. Обаче нали сме 3морски ща смуч палец.
100
1
 
9
 
! Отговори
Васко Клеца преди 3 години
"Борисов нареди, министрите извадиха членове и почнаха да пълнят реката" - България, 2020
99
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да преливате от пусто в празно. Хахахаа
98
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Ковида преди 3 години
Вееееесела Ковидааа! Коу коу коу
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те работят колкото могат. Проблемът освен пари изисква първо обучени и опитни кадри. А последните години хидроинженерите не са на мода. Както има защитени училища и професии, трябва да има и защитени инженерни специалности за стратегическите отрасли. Даже да ги обявяват с държавна стипендия, за да избират с изпит по математика или физика, не с матурата по български. Защото се строи, но много зле. Видя се и в Свищов, и в Перник, навсякъде пари нахалост.
96
9
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до Боко ке падне:):):):)Пак ли бе?:):):)
95
10
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бабикян и Хаджигенчо се заканили довечера пак публично да горят предпазни маски,а Мая Манолова да им ръкопляска:):):)
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първа Инвестационна Банка е отбелязана със звездички по-долу.
93
7
 
1
 
! Отговори
ОХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ преди 3 години
САМО ЛАЕТЕ ДАЙТЕ ИДЕЯ В ИСПАНИЯ ПИЯТ ВОДА ОТ ТУБИ НЯМА И ТАМ ВОДА И Е ТАКА ОТ ГОДИНИ
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, днес в *** жена си е взимала 90лв детски и са й взели 50.50лв такса обслужване! Кой следи банките за този обир? Има ли правителство?
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
90
12
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До макБойко е велик:):):)Държи Червените партизани вече над 10 г далеч от кражбата на Народни пари и направи Иванкостовото крадливо Седесе на дробсърма:):):)Как да не го величаят?:):):)Как?:):):)
89
1
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Имало е едно време напоителни системи. След управлението на тулупа трябва да се направи необходимо, защо? Съсипа ли ги, унищожи ли ги, че сега на пожар трябва да се работи по тях? И спрете да пишете "нареди", той не е свръхчовек нито всемогъщ, спрете да го величаете.
88
8
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе днес ше има ли протест до неизбежната оставка?:):):)
87
1
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Борисов работа поръча.Забивай сондата сондьоре !Ти язовирите не ще напълниш,от дъжд ще сбираме в бидони.
86
3
 
14
 
! Отговори
Всъщост преди 3 години
Работата ви е гола вода! Отивайте си!
85
1
 
8
 
! Отговори
Василев преди 3 години
До сега какво са правили, не са ли работели?!???Агент Върнан Джоунс!ЦРУ111