Новите мерки вече са факт! Ще живеем с тях до 21 декември

Децата остават вкъщи, затварят молове, фитнеси, ресторанти...
122
Новите мерки вече са факт! Ще живеем с тях до 21 декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради високия брой на заразени у нас и многото хоспитализирани от 23.30 ч. влизат в сила новите противоепидемични мерки, съобщени от здравния министър Костадин Ангелов.

Ограниченията ще продължат до 21 декември.

Още по темата

Преустановява се обучението на учениците от 1-и до 12-и клас във всички учебни заведения в страната както и извънкласните дейности. Децата преминават на дистанционно обущчение. Спират и присъствените занятия във висшите училища.

Затварят се детските градини и ясли, детските центрове.

Спират се груповите културно-развлекателни мероприятия. В театрите може да се гледат спектакли при заетост до 30% от местата в залата, както и при спазване на противоепидемичните мерки.

Спират да работят заведенията за хранене, нощните клубове и барове, фитнес центровете, казината. Допуска се да има храна по домовете. В моловете остават отворени само аптеки, оптики, дрогерии, банки, зоомагазини и хранителни магазини.

Малките магазини остават отворени.

"Зеленият коридор" за възрастни е от 8.30 до 10.30 часа, като хората над 65 години могат да пазаруват и в останалите часове.

Позволени са частни събирания до 15 души. Остават отворени паркове и градини, няма да има вечерен час.

Отворени остават също религиозните храмове, църкви и джамии. Спират организираните екскурзии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието ми звучи доста оптимистично.
43
14
 
15
 
! Отговори
Еххх преди 3 години
Ако някой ми беше казал миналата година, че скоро ще започнем да мрем по улиците като кучета, благодарение на Боко ***, дори аз немаше да му повервам..Уви - вече е факт.
42
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръчмите и фитнесите сеят заразата.
41
15
 
31
 
! Отговори
? преди 3 години
Вие осъзнавате ли, че половин България е без вода, цяла София се трови с отровен въздух и скоро няма да имате храна, заради ГЕРБ и патриотите?
40
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де факто мерките са до 2-ри февруари поне, защото нито децата ще тръгнат на училище на 21-ви декември, нито детските градини ще отворят, нито повечето от затворените бизнеси. Да речем - кой фитнес ше отвори за Коледа и Нова Година? Ми никой.Така ме честита ефективна карантина от 1 месец и няколко дни. Още само 5 месеца след това и за юни ще ви отворят. Хахах. С Коцето и неговата компетентност - напред! Към разрухата и фалита...
39
9
 
8
 
! Отговори
боко тиквата преди 3 години
Мерките няма да важат за висшата раса .Само за българския бизнес .Хайл Меркел .За българите въже.
38
11
 
32
 
! Отговори
НЕКЪДЪРНИ МАФИОТИ преди 3 години
Мафиотското управление цели да ни изтреби с всички забранени методи:- Лишаване от вода- Лишаване от храна- Отровен въздух- Отказ на медицинска помощСигурно пропуснах нещо, но няма значение - и тези стигат.
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София не е България.
36
6
 
29
 
! Отговори
? преди 3 години
Въздуха в София е ОТРОВЕН. Който оцелее от Корона ще умре от десетократното превишение на всякакви норми на прах и вредни вещества.
35
7
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
всеки ден "пада по един самолет с българи" - толкова загиват. това е резултата на заразените преди около 3-4 седмици. еми смятайте кви ни чака по коледа като сравните числата днеска и тия првди 3-4 седмици!
34
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Новите мерки вече са факт! Ще живеем с тях до 21 декември"Ех, че и удивителен са сложили сякаш да подчертаят неизбежното. Живейте си с мерките, само да сме наясно, че мнозинството не се съобразяваме с вас.И само да вметна, че затваряйки детските градини и уччилищата си подписахте политическата смъртна присъда. Там никакви мерки няма да ви спасят от неизбежното.
33
4
 
22
 
! Отговори
д преди 3 години
Вместо да карантират пенсионерите и болните с хронични състояния, за да не се заразят, ТЕ ги насърчават да ходят да си купуват мандарини, в същото време парализирате здравите и икономиката. Трябва наистина да си наивен или просто *** за да вярваш, че на някого му пука не за $$$-те, а за здравето ви.
32
6
 
21
 
! Отговори
Кина преди 3 години
За да сме по-точни: поредната безсмислица вече е факт.
31
5
 
7
 
! Отговори
Тиква до Череп: преди 3 години
pomagai :)
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи...в местата, дето се практикува, например, йога, ще си продължават да работят, а фитнесите - не. Що за логика. На мен специално фитнесът ми е от полза, откакто отвориха на 18.05.2020 г. ходя редовно и отслабнах с 14 килограма.
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Била и Кауфланд са собственост не на германци, а на онези с носовете и едната вежда.
28
3
 
20
 
! Отговори
Меркел преди 3 години
Чудесно!Само не затваряйте Lidl, Billa и Kaufland - всичко друго може.
27
3
 
11
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 3 години
Затвараме държавата - нЕма как.Аз съм цара на републиката.pomagai :)
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чуждестранните корпорации като Била ,Кауфланд ще ги затварят ли ??? или само българския бизнес ? Тази държава България ли е или Германия ???
25
8
 
38
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Този който е в частния сектор загива. Онези на държавна хранилка са доволни. Те и без пандемия не работят така че за тях е добре дошло. Няма да им се налага да стават рано за да ходят "на работа" и да спят там. После да пият кафе и да пушат.