Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!

"Standard & Poor's" потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива
Обновена: 28 ное 2020 17:17 | 28 ное 2020 16:17, Веселина Йорданова
221
Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години. Това посочва премиерът Бойко Борисов, като цитира Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's", която потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива.

Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати, коментира министър-председателят.

Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят, заявява още той.

Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП.

От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година. Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: Бойко Борисовдефицит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
8
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Абе Боко, недей се пъни, нема те разберът. Бай *** е експерт по всичко. Разбира от финанси, политика, икономика...абе всичко за каквото се сетиш. И да им обясняваш, те пак ще си дрънкат тяхното. Фащай си чукалата и парите и отивай да си живееш живота някъде и забрави Ганьоляндия. Тука нема оправия.
80
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стабилно се теглят по няколко милиарда заеми всяка година и на това Борисов му вика "бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години" Аз пък му викам загробване бъдещите поколения да ги връщат тея заеми взети от Борисов
79
3
 
16
 
! Отговори
Мислител преди 3 години
Стоя и си мисля как една държава дето нищо не произвежда а внася всичките си стоки отвън и съществува от кредити може да не е фалирала!?Необяснимо явление!
78
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрогаря Бойко много добре знае че България е във фалит още от 89-та когато беше Телеохранител на Бай Тоти за жалост и досега сме във фалит очевидно е.
77
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Париж се палят коли по улиците.Градът е в пламъци.
76
3
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Европа се тресе.В момента дават протести и в Англия и в Германия против локдауна.-------------Абе, то Целиот Свет съ Тресе, с изключение на..... Китай!?Що ли????Мъ, любопитно, все пак!
75
3
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Защото световните експерт правят предвижданията си на данните, които подава държавата. Но разбира се, както всички знаем, статистиките, които изчисляват българските статистици , са винаги верни и отховарят на истината... така както я виждат управляващите.
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа се тресе.В момента дават протести и в Англия и в Германия против локдауна.
73
4
 
11
 
! Отговори
V преди 3 години
И 40 милиарда евро 80 милиарда лева за кво ? За старите ф16 дето вдигат с едното си пръдливо двигателче 1600 срещу миг 29 мощен и маневрен 2400 самолет който може да използва планините и да проникне заради голямата си маневреност . За 30 ? на седалка за английски наркоман и нищо за народа. Не гласувайте за американските партии в България те няма да служат на вас ,а на ф16 Само възраждане за България.
72
2
 
3
 
! Отговори
тт преди 3 години
Къв Фалит, кви5 лева, ве!?Ама-ха!!!пс---------Другари, Пари нема, действайте!!!!-)))))
71
4
 
11
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
др Борисов.Убеден съм че играеш много грамотно в случая!Толкова години скачайки от пост на пост в държавата.Си научил доста неща!Гаранция!Когато затвори държавата пролетта,се биеше в гърдите Че здравето на хората е най важно! Нали? А сега защо НЕ Я ЗАТВОРИШ?-:)Не случайно сме на 1 МЕСТО ПО "смъртност"в ЕС! ПИШЕТЕ КУЦО И САКАТО<ЖИВО И УМРЯЛО ЧЕ Е БОЛНО ОТ КОВИДА! И ЕС Плаща ли плаща Евросредства за България щото е"най зле"?!А ТИ ВАДИШ МИЛИОНО И ДАВАШ НА ЛЯВО И ДЯСНО?!-:)ТАРИКАТ СЕЛСКИ!РАЗКРИТ СИ!
70
2
 
1
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ИСКАМЕ СИ ТВОЙТА КОНСТИТУКЦИЯ !!!
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рейтингите агенции правят тези изследвания срещу заплащане. Седмица преди да фалира Лехман Брадърс през 2008 са получили отлична оценка.
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си мислите че по добър от Боко ще дойде жестоко се лъжете, колко задкулисни играчи има ви е бедна фантазията, топката си топкат и чакат новата пионка да дойде и да си сменят колата, къщата и жената...
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да Ви кажа, че БНБ от 25 години НЕ е българска банка, а е собственост на евреи! Нормално да го юркат тоя да взима още и още външен дълг!
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 66В дълбоко заблуждение си.Никой не иска богаташката Корнела на местото на бай,защото са от една порода и се хапят за пред публика,а иначе са преатели-все пак,требе да има опозиция,нали е демонокрация,ти да видиш.
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокич , тези агенцийки и за Гърция даваха хубави рейтинги , пък тя взе че фалира . Та , ние на някакви измеислени рейтинги ли да вярваме или на това което е в джобовете ни.
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам абсолютно всичо!
63
1
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
РАЗБИРАЧ - ИЗБИРАЧ !!!УТРЕ ЩЕ КАЖЕШ , ЧЕ ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ИЗЛЕКУВАНИ ОТ КИТАЙ !?!ДА , ВЯРНО . ТАМ НЯМА ЗАРАЗЕНИ !!
62
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много им се иска на Курнелка и си-е да фалира държаватаама не им се отваря парашута.Даже за социалните мерки, които взима правителството реве ли реве. Същата, която 3 години пееше, че в държавата няма социални мерки.Лицемерие до дупка.

Спонсорирани публикации