Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!

"Standard & Poor's" потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива
Обновена: 28 ное 2020 17:17 | 28 ное 2020 16:17, Веселина Йорданова
221
Борисов: Световни експерти опровергават тезите за фалит на държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години. Това посочва премиерът Бойко Борисов, като цитира Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's", която потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива.

Заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати, коментира министър-председателят.

Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят, заявява още той.

Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП.

От "Standard & Poor's" отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година. Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: Бойко Борисовдефицит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз да напрая дълга 50 милиардо,ше ви опрая и хоро ще играя.Така се залага държава на комар.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак пък такъв вкус да има Натали !? Той е много грозен
59
2
 
17
 
! Отговори
Според преди 3 години
БНБ външния ти дълг е около 40 милиара евро. И се взимат още дългове.
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Фалит на държавата"?Мокрите сънища на БСП , отровно трио и пр. и пр.Опитаха с протести, удариха на камък.И сега търсят под вола теле.Да не сме им сърбали попарата на БДПто, да се дуят.Всеки ден излиза Румен Гечев - дето направи долара 3000 лева и дудне ли дудне.И които не го помнят какви ги бъркочеше по времето на Виденов - да му се вържат.
57
6
 
19
 
! Отговори
Дередже. преди 3 години
Гледам в момента протестите в Париж.Не 5 човека,а 50000.Крещят "Либерте" и хвърлят бамби,а не яйца.Та така.А ако бяха на нашето дередже...не ми се мисли.
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя наистина е неадекватен - негов цитат "по-лесно щеше да е с бомби", спешно да бъде уволнен по здравословни причини. И да обясни кое е щяло да бъде по лесно.
55
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стабилен кредитен рейтинг?!!!Бацо, това го разбираме, че стабилно ще продължаваш да си набълбукваш с кредити, които ние, децата и внуците ни да връщат!Не ни мисли толкова за неразбиращи!
54
5
 
6
 
! Отговори
Ееее преди 3 години
А Западните Балкани как са Баца?Оправи ли ги?Колко гори джипо,колко дига,бута ли масло я кажи? Джантите кви са?да не ти пука от експерти,ей!
53
12
 
9
 
! Отговори
555 преди 3 години
Най-лесна е да оплюеш някой ,ама ако трябва да работите хич ви няма, виж друго си да ти дадат 50-100 лева да отидеш по центъра и да подскачаш и крещиш за 2 - 3 часа като подивял май--му--няк . На кой му пука от вас бе !!!!!!
52
5
 
6
 
! Отговори
ДжамбоКаракачан преди 3 години
Фалангите ВМРО запалиха Сръбското знаме в Русе!Факти.бг
51
5
 
6
 
! Отговори
Почивай в мир бабо! преди 3 години
Лека ти пръст ,никога няма да те забравя!
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ,Бойко всеки ,като надуши балами дава пари ,ама после ,като при бързите кредити !? Не ставаш за нищо
49
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40 млрд. евро външен дълг и от 1-ви януари нов заем 4 млрд евро. Това при почти никаква икономика.А казваха, че Бай Тодор фалирал държавата. При работеща държава по всички направления и голям ликвиден ресурс. Бяха спорно по твърдения на душманите 10млрд....долара
48
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето тоя на снимката ще умори още 10 000- 15 000 човека, докато дойде последно при нас ваксината април-май или юни! Смятайте по 100 човека умрели на ден 3 000 човека на месец! От януари до май са 15 000 мъртви , заради тоя шмекер сатана!
47
2
 
12
 
! Отговори
V преди 3 години
А лейман брадарс колко даваха тия ??? ААА ха ха ах .А на фирмите които отдавна не предлагат акции на борсите ??? ААА А колко хора изгубиха парите си заради тия ?А кой ще връща заемите като населението ни изчезва ? Боко тиквата ще остане освен като последния по всичко и с думата ,,УСВОЯВАНЕ,, Дали ще са европари или дълг(пари които не е изкарал ама е похарчил)Няма значение за него УСВОЯВАЙЙ .Ама ф16 е стара технология на три пъти над реалната цена .Няма значение УСВОЯВАЙ няма ние да ги връщаме.
46
6
 
21
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ ИСКАТ ДА ОТЛОЖАТ ИЗБОРИТЕ ЗА 2025 ГОДИНА! БРАТЯ БЪЛГАРИ, ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА!
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем само за по 1 млн седмично на израелската пи ар агенция. Колко плаща БиБи за тези оценки не е ясно. Ама едни цифри и оценка от частна външна структура нищо не значи за хората. Не сме спрели да се движим право надолу. Последни с голяма вече разлика от предпоследната Румъния. Това е
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възстановяване на икономиката няма да има нито с ГЕРБ нито с когото и да било. Васалите ще продължат да обедняват и да слугуват на богатите.
43
3
 
19
 
! Отговори
Перник секта преди 3 години
Между другото къде е господин Гешев дали му премина вируса!?
42
1
 
10
 
! Отговори
аде де преди 3 години
До БългаринДа дойдат изборите, но този хубавец от фотото иска да ги отлага.............

Спонсорирани публикации