Хотелиери: Ваканцията прилича на болничен престой!

От бранша искат да работят заведенията в хотелите
Обновена: 28 ное 2020 18:27 | 28 ное 2020 18:17, Веселина Йорданова
38
Хотелиери: Ваканцията прилича на болничен престой!
Снимка: БГНЕС

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява да бъде преразгледана заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, с която се забранява работата на заведенията в хотелите.

Рестрикциите относно местата за хранене в хотелите реално спират работата им, въпреки че те не са официално затворени. Отменят се всички направени резервации за обявения първоначално 3-седмичен период за действие на новите мерки.

Причината е, че никой турист не си представя приятната и спокойна ваканция, хранейки се в стаята си, тъй като ситуацията наподобява болничен престой, заявяват от бизнеса.

Затова ние настояваме на ресторантите и заведенията в хотелите да им бъде позволено да работят, но единствено и само за гостите на мястото за настаняване, в което се намират и при спазване на противоепидемичните мерки, пишат от асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,хотелиери ..купете си хотел в ЕС ,за да разберете какво значи мерки)
12
5
 
68
 
! Отговори
Естет преди 3 години
В България има прекалено много кръчми!Всеки втори е или кръчмар или сервитьор!Качество и обслужване - нулево!Готвачите ги избират по това, кой е съгласен да работи за най-малка заплата, а сервитьорките по това коя по-големи ц.и.ц.и. има!Работа си с най-евтини и нискокачествени продукти - развалено месо, млечни продукти, нулева хигиена в кухните, предлага се фалшив алкохол!При такова предлагане, кръчмарите държат цени все едно си седнал в заведение в Неапол, Валенсия или Марсилия!Докога?!
11
5
 
50
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Нали все пак е извънредна епидемиологична обстановка!!Много заразени, болни или без симптоми т.е.свободнж щъкащи навсякъде!!Умиращи и от този вирус всеки ден!!Какъв комфорт търсят!!Разбирам ски, въздух, разходки за почивка, ама тези се излагат!Малко срам и съпричастност!
10
3
 
41
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
През изминалото Лято, туристи купуваха храна от топлите витрини на магазините, и си я хапваха в стаите.Какво толкова ?!
9
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като пламен целият курорт, ще превърнете ли хотелите в болници? И ще лекуват ли гостите си безплатно? Банско вече веднъж беше под карантина, ако искате да се повтори...
8
4
 
48
 
! Отговори
мак преди 3 години
Аз пък настоявам да спрете да ни занимавате с кръчми. Всеки ден едно и също бълвате. баце или да затвори всички заведения без значение къде се намират или въобще да не ги затваря, какви са тези изключения за хотелски заведения? На когото не му харесва да се храни в стаята, да не отива на почивка.
7
7
 
38
 
! Отговори
Соломоново решение преди 3 години
Абе оставяйте ги да работят като искат но всеки да подпише нотариално заверена декларация че ако от заведението му тръгне заразата да лекува със собствени средства заразените като има и съответната банкова гаранция че разполага с пари!И който иска да ходи по хотели и ресторанти същата работа!Пък да млъкнат най накрая!
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да фалират бе, да си продават хотелите що да не си купим по един хотел евтино, нали е капитализъм и пазарна икономика и цените трябва да падат. Айде пускайте обяви продавaме хотели.
5
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Копайте картофи или пасете патици, работа бол.
4
1
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
БАХРА НЕ ИСКАЛИ ДА НИ ЗАДЪЛЖАТ НА СИЛА ДА ИДЕМ НА ПОЧИВКА. ТАКА ДЕТ СА ВИКА ДА НА ПОДКАРАТ КАТО ОВЦЕ
3
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да направи Коцко Здравето, освен да превърне цялата държава в една голяма болница и да я фалира. Той от това разбира човека. Александровска му отне 7 години да я докара до фактически фалит, но благодарение на натрупания опит Ще фалира цялата държава за далеч по-кратко време. Хахах. Ботокса ми той, сладък мамин... с лявата резбичка. Хахахх.
2
8
 
40
 
! Отговори
Що преди 3 години
Че какво лоши има да хапнеш в стаята? После пък излез пий едно кафе или чай в двора и се разходи в планината или в гората, отиди карай ски, плувай, тичай.
1
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кой ще работят като няма туристи, нали е локдаун и пиле не може да прелитне по време на локдауна. Тия си плачат за КПП-та. Предния път от техните курорти тръгна вируса убиец, как не ги е срам.