Медсестри с унизително ниски пари, вземат едни 650 лв., докога?

Обещавали им допълнително заплащане за трети път
Обновена: 28 ное 2020 21:03 | 28 ное 2020 21:00, Веселина Йорданова
217

Медицински сестри от болницата в Поморие публикуваха фишовете си от заплати в социалните мрежи. От тях се вижда, че те получават унизително ниско заплащане за работа на първа линия в борбата с коронавируса.

Димитрина Москова работи като операционна сестра от 24 години. За месец октомври тя е получила заплата от поморийската болница от 640 лв.

"Много зле се чувствам. Все пак имам дъщеря, която е студентка. Във Варна е студентка, само квартирата ѝ е 500 лв", коментира Димитрина Москова.

Христина Атанасова е старша сестра в поморийската болница. Получава 650 лв. заплата. Дава дежурства обаче и в Ковид отделението. За работата си на първа линия показва фиш със 193 лева, предаде Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри питат къде са обещаните от правителството 1000 лв. за работа на първа линия.

"Сега понеже се вдигна малко шум около тези фишове, след като ги публикувахме, имахме едно обаждане, в което ни обещаха, че до 10-ти ще ни ги изплатят. Само че това е вече третото обещание, което получаваме", каза Христина.

Тя допълни, че се чувстват унизени и оскърбени. Затова са публикували фишовете си.

"Не сме ги пуснали да се оплакваме, а да се види, че нещата не са такива, каквито се говорят. С и без тези 1000 лв, ние ще работим, но някакси като усетиш, че трудът ти е оценен и някой е загрижен за теб, може би човек се мотивира", категорична е Христина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, кога ще дойдат изборите да сменим комунистите от ГЕРБ и комуниста Борисов с некой друг и да взимаме големи заплати и да живеем като материално богати хора, ох!И с кой ще смениш комунистка Бойко, комуниската Нинова и Румен?????? :))))))Сите са БКП бре чиляк, сите до един!
39
1
 
3
 
! Отговори
боко тиквата преди 3 години
Честита ви работа на минимална мароканска работна заплата .Ши ва направя европейци ама друг път. Мойте госодари нали ви взеха 6 милиарда за самолети на хартия .За тях винаги ще дам .Само за вас ,,европейци,, няма да има пари :)) Гладувайте за герб ааа.. гласувайте .
38
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо медсестрите не напуснат и не работят нещо друго за по-високи неунизително заплати? Кой ги кара насила да работят това, когато сега сме демокрация и всеки е свободен да работи каквото иска и да се развива както иска?
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да целия медицински персонал трябва да взима повече, ама всичките вие тука, които цъкате с език първи ще ревнете като се наложи да ви вземат още пари от заплатата за здравна осигуровка, за да се случи това.
36
0
 
0
 
! Отговори
Народен човек преди 3 години
Като дойдат изборите и като сменим Борисов ще му конфискуваме джипката с парите спестени от бензина на джипката ще даваме големи заплати на народа и ние от народа малко кеф и пари да видим!
35
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ох, кога ще дойдат изборите да сменим комунистите от ГЕРБ и комуниста Борисов с некой друг и да взимаме големи заплати и да живеем като материално богати хора, ох!
34
1
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Тази мизерия е благодарение на Бойко Борисов и на управляващите преди него. Напарво всички след 89-та година носят отговорност за това една мед. сестра да получава 650 лева заплата на месец, и то с 24 годишен стаж, а тези без стаж започват от минимална заплата. Как да учи човек медицина. Всеки ще бяга с 300 в час, а добрите ще отидат в чужбина.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипката на Баце харчи 30 литра на километър, как да ви даде пари.Бензина за калинките е скъп и те се возят безплатно на служебните автомобили.Лимит няма за обикаляшите безцелно.Това е още от соц времето и до сега, нали така братчед?Колко служби и службички си джиткат така не се знае.
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да кажа . 650 лв е минималната заплата в Мароко :))) Затова в доклади за инвестиции България я слагат в Африкански държави ,а не европейски ;) Пак гласувайте за герб и ше стигнем Занзибар .Щом най търсените специалисти в момента вземат 650 ли кво остава за другите работници ??? герберасо-занзибар. Да ставали айти .Ами нали ако си айти не трябва да живееш в България а там където е най евтино защото няма значение къде си за да вземаш повече ???
31
8
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Мисля че Борисов не е виновен - парите са отпуснати за медиците на първа линия . Явно на местно ниво се крадат от частни неработещи болници в комбина с местното РЗИ .Тук трябва да се самосезира Прокуратурата - и тук да попитам - Гешев Жив Ли е ?
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също така и да блокирате ИП адрес ( така де ИТ-тата) хората ползват ВПН , така че няма да помогне ... а дори и да помогне хората имат телефон,компютър и по 2-3 таблета ... така че успех ... Иначе по темата ОСТАВКА !
29
6
 
11
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Ми кат може да работят за без пари, за кво да им дават!? Защо стоят още в болницата да подгъзуват за мизерни заплати, явно не ценят труда си. Роби и овце сме, още трябва да ни мачкат!
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който 76 години толерира БКПто ще му съхне мускулчето на дупето.
27
4
 
33
 
! Отговори
Хитър Петър преди 3 години
Бойко до кога ще лъжеш и ще се държиш като собственик на държавата?. Нищо не свърши като хората за 11 години. Съсипани болници. И беднотия.
26
15
 
8
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Я виж само какви тоалети носи, прическа, маркови тъмни очила
25
2
 
21
 
! Отговори
V преди 3 години
Боко тиквата каза да станат айти специалисти и че не било верно. У България средната заплата е 1400 лв ха ха ха .Както винаги герб лъжат ха ха ха . 650 лв .Ко стана с мафията герб ??? Къде са скриха лъжците с средната заплата 1400 .Да станат айти специалисти ха хаха .Гладувайте за герб
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е не е толко отговорно като да си програмист или да си депутат , който нищо не върши освен да цъка по един бутон веднъж седмично , но кой съм аз да ги съдя.Но все пак е обидно да взимат по-малко от касиер в супермаркет не мислиш ли ?
23
29
 
6
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
То пък голямата работа, да ударят една инжекция или системка ... Пет бона ли искат?!
22
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид Отделението е разкрито в края на октомври, те са взели 200лв%от 1000,те не са работили цял месец, затова
21
0
 
4
 
! Отговори
Chalga peperudka преди 3 години
Za da imash pari v bg i da si jena mnogo lapane