Медсестри с унизително ниски пари, вземат едни 650 лв., докога?

Обещавали им допълнително заплащане за трети път
Обновена: 28 ное 2020 21:03 | 28 ное 2020 21:00, Веселина Йорданова
217

Медицински сестри от болницата в Поморие публикуваха фишовете си от заплати в социалните мрежи. От тях се вижда, че те получават унизително ниско заплащане за работа на първа линия в борбата с коронавируса.

Димитрина Москова работи като операционна сестра от 24 години. За месец октомври тя е получила заплата от поморийската болница от 640 лв.

"Много зле се чувствам. Все пак имам дъщеря, която е студентка. Във Варна е студентка, само квартирата ѝ е 500 лв", коментира Димитрина Москова.

Христина Атанасова е старша сестра в поморийската болница. Получава 650 лв. заплата. Дава дежурства обаче и в Ковид отделението. За работата си на първа линия показва фиш със 193 лева, предаде Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри питат къде са обещаните от правителството 1000 лв. за работа на първа линия.

"Сега понеже се вдигна малко шум около тези фишове, след като ги публикувахме, имахме едно обаждане, в което ни обещаха, че до 10-ти ще ни ги изплатят. Само че това е вече третото обещание, което получаваме", каза Христина.

Тя допълни, че се чувстват унизени и оскърбени. Затова са публикували фишовете си.

"Не сме ги пуснали да се оплакваме, а да се види, че нещата не са такива, каквито се говорят. С и без тези 1000 лв, ние ще работим, но някакси като усетиш, че трудът ти е оценен и някой е загрижен за теб, може би човек се мотивира", категорична е Христина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и Китай ще повишават стандарта си на живот, а населението на ЕС и САЩ ще продължи да обеднява.
59
0
 
16
 
! Отговори
Татул преди 3 години
До 39Защото, тези хора са учили за това, работата им е специфична и не може всеки да я върши. Не може един зидаро мазач или някоя магазинерка да ги замени. И за това трябва да получат достойно възнаграждение, а не да се подиграват с тях. Да те могат да са магазинерки, защото за това не се иска ценз и като гледам някои взимат в пъти повече от тях. Я си представи всички се махат , а на теб трябва да ти спасяват живота. Разбра ли ме сега.
58
0
 
1
 
! Отговори
маилс преди 3 години
До предприемачЗначи не ставаш за това,ами освободи път на млади и кадърни мениджъри.За *** като теб ще кажа знаеш ли какво е цаит фирма-товае фирма да отдаване на персонал по най- ниските законни тарифи около 8 евро на час ,печели от разликата от реалната стоиност на труда.Ти си динозавър,мутант,австралопитек ,некадърник-пенсионираи се или си смени хобито
57
8
 
1
 
! Отговори
Много е просто преди 3 години
Да подадат заявление за напускане след като смятат, че заплащането им е ниско!
56
0
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
БОЙЧО , НА ГЪРБА НА ФИШОВЕТЕ ЗА ЗАПЛАТИ СА СПОМЕНАТИ ТВОИТЕ РОДНИНИ !!!
55
0
 
0
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
за това ли в заводите наети от Епъл няма ден без някой да се самоубие?!
54
0
 
5
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 3 години
Ейи гледай ко прай Боко тиквата в България .Да взема и аз да направя заплатите в Германия по 300 - 400 ? та да тръгне икономиката ха ха ха . Големи икономисти имат тез българи за народа нищо за ф16 6 милиарда . Сигурно и Германската икономика така ще фръкне по боковите африкански заплати :)))
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кристалина Георгиева: Очаква ни влошаване на стандарта на живот!
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай се справи с крайната бедност. Целта на Китайската комунистическа партия сега е до 2022 г. в Китай бедността да бъде изкоренена изцяло.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел предрече "тежки месеци" за Германия.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов: "Такава криза се задава, толкова тежки времена се задават..."!
49
0
 
6
 
! Отговори
Работник преди 3 години
Няма повече да работя на алчните работодатели за унизително заплащане. Реших - утре напускам работа и ще си стоя в къщи или ще ходя в чужбина в бяла държав да ми дават голяма заплата, сега сме демокрация и сме свободни да пътуваме и да работим в чужбина за големи заплати! Да ги видим тогава работодателите какво ще правят без мен, а?
48
4
 
2
 
! Отговори
предприемач преди 3 години
знаете ли колко е тежко да си р0ботодател, всеки месец да имаш наличен кеш да платиш да р0ботниците си, а те го вземат и да ходят да го харчат и да си правят кефа - безгрижно!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв март месец, той ще е толкова черен, че няма да има хора които да рискуват да идат на урните, то това е и целта на нович либераст бокошенков.
46
8
 
4
 
! Отговори
Industry 4.0 преди 3 години
Ще има излишък от човешка стока на пазара на труда. Цената на човешката стока на пазара на труда ще продължи да пада. За едно работно място ще се състезават поне по 100 човека да го спечелят. А тези имат щастието да спечелят работно място ще работят до изнемогване като товарни добичeтa на капиталиста за добив на печалба, и ще се тресат от страх да не загубят работата си зашото децата им ще гладуват а банката и топлофикация ще им продадат жилището и ще останат на улицата на произвола без препитание и без подслон.
45
6
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
правилно! който е недоволен - да види как се става р0ботодател и да плаща заплати!!
44
12
 
4
 
! Отговори
Работодател преди 3 години
Вместо да се радвате че ви наемаме на работа да изкарате някой лев да не гладувате, те взели да недоволстват. Ами ще ви видим колко неунизително е да стоиш без работа и без доходи и да не можеш да си плащаш сметките и да си храниш децата!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 39 народен човек, Дянков ти ли си бе младеж?Пак ли ще прехвърляш пари от пенсионерите към твоя джоб, а ужким за здравеопазване?Твоя филм е игран вече и ще ядеш сопата ако го повториш със втория здравен стълб!!!
42
2
 
5
 
! Отговори
Зидаро-мазач преди 3 години
А защо заплатите на кофражистите са по-големи от персонала в зидаро-мазачеството? Кофражиста идва и си излива кофража и си заминава и за това получава една шапка пари, а на зидаро-мазачите - унизителни заплати!
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В грешка сте, не е виновен никой управляващ, сами сте си виновни, че сте съгласни на такава заплата.

Спонсорирани публикации