Медсестри с унизително ниски пари, вземат едни 650 лв., докога?

Обещавали им допълнително заплащане за трети път
Обновена: 28 ное 2020 21:03 | 28 ное 2020 21:00, Веселина Йорданова
217

Медицински сестри от болницата в Поморие публикуваха фишовете си от заплати в социалните мрежи. От тях се вижда, че те получават унизително ниско заплащане за работа на първа линия в борбата с коронавируса.

Димитрина Москова работи като операционна сестра от 24 години. За месец октомври тя е получила заплата от поморийската болница от 640 лв.

"Много зле се чувствам. Все пак имам дъщеря, която е студентка. Във Варна е студентка, само квартирата ѝ е 500 лв", коментира Димитрина Москова.

Христина Атанасова е старша сестра в поморийската болница. Получава 650 лв. заплата. Дава дежурства обаче и в Ковид отделението. За работата си на първа линия показва фиш със 193 лева, предаде Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри питат къде са обещаните от правителството 1000 лв. за работа на първа линия.

"Сега понеже се вдигна малко шум около тези фишове, след като ги публикувахме, имахме едно обаждане, в което ни обещаха, че до 10-ти ще ни ги изплатят. Само че това е вече третото обещание, което получаваме", каза Христина.

Тя допълни, че се чувстват унизени и оскърбени. Затова са публикували фишовете си.

"Не сме ги пуснали да се оплакваме, а да се види, че нещата не са такива, каквито се говорят. С и без тези 1000 лв, ние ще работим, но някакси като усетиш, че трудът ти е оценен и някой е загрижен за теб, може би човек се мотивира", категорична е Христина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
640 лева - да за метач, мияч, берач. Обаче интелектуален + физичеки(манипулации) труд хиляда шестстотин и четиредесет са малко! Минималната заплата да е 300, ако няма кой да работи за тях, минимумът ще си остане само точка в закона.
19
6
 
6
 
! Отговори
ЕвроПачкаЗлатноКюлче преди 3 години
кой за квото учил, при Капитализъм и Демокрация като си недоволен имаш право на избор, включително от работник да станеш предприемач и работодател и ти да плащаш, а не да ти плащат заплати! Също може да си като мене с кюлчета в нощното швафче и премиер еднокнижник!! Демокрацията и Капитализмът са системи на неограничените възможности!!
18
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас медици няма , има търговци на смърт. Докато има лекари, които обявяват живи хора за починали,докато има хора, които умират на стълбите ,защото са отказали да ги приемат за лечение,и тези пари са им много.
17
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е хрантутниците от МВР да взимат проценти увеличение всяка година.650 лева? По изгодно е да не ходиш на работа, ми да събираш амбалаж
16
2
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
До 9 колянл бял ден да не видиш! Още утре да се тръшнеш!
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
според царя тиква на първа линия са хотелиерите и ресторантиорите те лекуват та там може 500 -600 милиона помощи а вече за медицина ... защо? Господин бистрешки тигър *** тия помощи ... вземи им дигни заплатите на хората .... за разлика от теб за си го заслужили и поздрави на хамериканците на които им лижеш *** , ти си знаеш защо ...
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей сега да излязат разбирачите, които лятото обясняваха как раздавали по 1000, за да те пишат болен ор КОВИД.Аз ще им дам по 1000лв, за да идат малко на околомръсното. Там да ги запишат.
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали са големи клиничните пътеки е кво ни показвате тия фишове хранете секретарките в ЗК дето вземат по 2 бона, а вие блъскайте ваш си е проблема. Що сте се цанили на 650 лв. O, парии презрени.
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то и ковид-болница щяхме да правим в Пловдив,а пък се оказа че и 60 легла не можем да подготвим или поредните празни приказки от 1001 нощ!
11
5
 
15
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Уха! Пак ли пуснаха лудите?
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има управници *** и алчни крадци, ще е така !!! Мислят си че хората са им роби, а те големите спецове, умове и светила ...Наглост и безочие ...
9
47
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сестрите и лекарите несе наядохте да лъжете и убивате хората за пари никой няма да ви плащта вече така ви лъжат зада си затворите устите престанете вече да лъжете хората и застанете зад народа глупави лекаре щте дойде ден и тия пари няма да ви помагат засраметесе колко хора убихте за пари
8
0
 
31
 
! Отговори
Бау преди 3 години
е ... как може ? В текущата ситуация те и лекарите трябва да са много много добре платени.
7
4
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
*** унищожава българите!
6
2
 
6
 
! Отговори
Челмеджето преди 3 години
Дам
5
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, нали полицаите взимат повече...
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как до кога, джипката на Баце харчи 30 литра на километър, кой да ги плаща??После Баце хвърля от джипката в чекмеджето с кюлчетата.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко, че не съм милиарер, че да помогна на жените ...
2
29
 
4
 
! Отговори
Aaa преди 3 години
Нинова няма да Ви даде пари така че не лъжете
1
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотален срам и безхаберие от страна на Борисов Остана ли нещо , за което да не е излъгал ?