Хотелиери притеснени: Ново затваряне е равносилно на фалит

Масово се отменят резервации за 8 декември и за Нова година
29 ное 2020 17:00, Красимир Ангелов
139

Новите ограничителни мерки, които затвориха хотелите и ресторантите, изправят бранша пред фалит. В традиционни туристически дестинации като Велико Търново, Арбанаси и Елена се отменят масово резервации за 8 декември, а на места и за Нова година.

Хотелиери предлагат на държавата мерките да се прилагат гъвкаво, за да не фалират.

Още по темата
Почти всички 180 хотели и къщи за гости с над 2000 легла в Еленския Балкан от вчера не работят. Резервациите за студентския празник са отменени, а капарираните пакети за Коледа и Нова година също са под въпрос.

Хотелът на Йордан Йорданов в Еленското село Усои от вчера е затворен, а персоналът е в неплатен отпуск. Йордан казва, че записвания за празниците през декември е имало още от лятото, но с влизането в сила на новите мерки - почти всички резервации са отказани.

"Имаме за осми декември, за уикендите между 8 декември, но сега сме ги отказали за след 21 декември - за Коледа, ако евентуално не се продължат мерките", сподели Йордан Йорданов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Малкото резервации, които имахме, вече са отменени. И за Коледа, и за Нова година хората започнаха да си отменят резервациите, банкети не се правят, семейни събития", подчерта хотелиерът Стилиян Савов.

Хотелиери и ресторантьори от Велико Търново изчисляват огромни загуби и са категорични, че ако държавата не вземе адекватни мерки, много от тях ще фалират.

"За нас това второ затваряне е равносилно на фалит. Предишното затваряне, специално за моята фирма, струваше около 200 000 лева, това затваряне ще ми струва 100 000 лв", коментира хотелиерът и председателят на БХРА - Велико Търново Петър Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Застрашават държавната сигурност, защото сеят зараза. Може да ги дарят на държавата безплатно и ще получат помощи, докато си намерят друга работа.
13
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хотелиери притеснени: Ново затваряне е равносилно на фалит"-А когато валяха печалби от 500 %, персонала взимаше 500 лева на чурна и спеше по мазите, перяха се пари, изкарваха се огромни печалби дълги години, някой беше ли притеснен казваше ли се нещо, сега заради няколко месеца карнтина голям проблем стана някак си не е честно.
12
3
 
8
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
при Комунизъм - частно няма!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките. Още вярват,че някой ще ползва услугите им.Важното е,че хотелите си бяха празни и през миналата зима.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата да ги купи за 1 лев.
9
0
 
14
 
! Отговори
Вуйчо Ви преди 3 години
Да му дадр държавата 100 хиляди лева веднага. Човекът е социално слаб.
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки бизнес е рисков.Колкото повече пари си заложил толкова повече риск.Но май големи хотели работят и когато нямат клиенти целогодишно.Особено на известни хора или подставени лица.Но на заводи и по-малки предприятия които произвеждат никой нищо не предлага.Те какво да кажат.
7
1
 
32
 
! Отговори
прахмапут преди 3 години
А само до преди около месец обяснявахте как нямало места за нова година. Сега изведнъж масово отменяне на резервации.И вие не знаете какво пишете и какви новини съобщавате.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешен плач!
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами фалирайте , откога чакам да си купя и аз едно хотелче на безценица . :)
4
2
 
41
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
КАК ТАКА ШЕ "ФАЛИРАТЕ" БЕ....ХА,ХА,ХААААААААААКАТО ЗАТВОРИТЕ ХОТЕЛА ...ЧАРШАФИТЕ ЛИ ШЕ ВИ МУХЛЯСАТ...??!Я , СТИГА ГЛУПОСТИ !!!ИМАТЕ ПАРИ ДА ПОСТРОИТЕ 3-ЕТАЖНИ ХОТЕЛИ .....НЕМАТЕ ПАРИ , ЗА ДА НЕ РАБОТИТЕ 2-3- МЕСЕЦА....??!!!ПРОДАВАЙТЕ БМВ-тата И ПОРШЕ-тата....И ПЛЯСКАЙТЕ С РЪЦЕ!НАПРОЛЕТ ---НОВА КОЛА ...НОВ КЪСМЕТ!!!
3
4
 
34
 
! Отговори
ДядоСтою преди 3 години
Направете хотелите кошари и мандри и ще оцелеете стига ривахти а жените ви да чудесни доячки
2
2
 
30
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
И аз съм притеснен за моят бизнес и аз ще фалирам , но никой не ме пита мен. Нито 60/40 нито 24 лева на ден, нито нищо и аз какво да правя да фалирам и да умирам, то друго какво ми остана.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелите не са затворени, гостите да си носят русенско варено, лютеница,домашарка, какъв им е проблема!