Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни

Резултатът от седмицата е благоприятен, заяви проф. Кантарджиев
250
Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни
Снимка: БГНЕС

През последните 14 дни в София се отчита спад на новите случаи на заразени с коронавирус. Това е благодарение на мерките и хората, отчете директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

"До 20 декември ще сме наясно дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците", допълни той.

Още по темата
По думите му 10 души в момента заразяват 7 до 9 души.

Според Кантарджиев обществото се подготвя да бъде против ваксинирането. Господин, който не е лекар, говори за странични ефекти на ваксините. Ако не си лекар, как ще говориш за епидемиология, попита Кантарджиев.

"ЕС хвърля огромен ресурс, държавата хвърля огромен ресурс, не виждате ли министърът колко пъти излиза, какви комисии се направиха, план се направи, купиха се на -70 градуса фризери... Създаде се един щаб, който трябва да осигури плановата ваксинация. Изведнъж излиза някой и казва: Да, ама тия ваксини са изследвани на млади хора, а не на възрастни, които трябва да се ваксинират. Явно колегата не е чел", каза още професорът.

И допълни, че има данни, че новите ваксини не вредят и на хората над 70-годишна възраст. Той оцени руската ваксина като много добра, тъй като Русия има традиции в областта на ваксинирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
3
 
! Отговори
Не само в Китай, преди 3 години
току що чух, че Южна Корея ще произвеждат руската ваксина, защото е по сигурна от американската. В Русия вече масово се ваксинират. Ако един ден си поставя ваксина, това ще бъде само руска!
217
0
 
0
 
! Отговори
не Доктор преди 3 години
Предлаганите в ЕС ваксини са на база РНК и способстват за изработване на СПАЙК белтък,който блокира вируса. Дотук - добре, само че... съдаването на белтъка става за 45!!! дни, а до тогава???? Китайската вкарва директно същият белтък и започва да действа почти веднага. Изводите са, че може да е по-добра, ама САЩ не дава, щом е от Китай.
216
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви омръзна глупости да говорите. Не виждате ли това, не виждате ли онова ... ами не, не виждаме. Това, което виждаме е, че мерките ви не се спазват в болниците. Самите лекари ни уверяват, че такова чудо като ковид няма или че тестовете са фалшиво положителни за бройките.
215
0
 
3
 
! Отговори
cugahuh преди 3 години
До там ни докараха 4е и истината ако ни казват,пак да не вярваме
214
0
 
8
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Ако не правите тестове може и да не отчетете заразени или пък да не ги регистрирате.
213
0
 
6
 
! Отговори
от НОЩ преди 3 години
Кривата може да е крива,ама винаги е права.
212
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъкмистика. Голямата част от хората не си правят тестове ако не го карат тежко. Освен това случаите започнаха да намаляват откакто се появиха антигенните тестове, защото те се ползват също, а тях никой не ги отчита. С две думи колко заболеваемост искат, толкова ще изкарат. Може за Коледа всички да оздравеем, за да се отворят заведенията и моловете, после - пак наново.
211
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спадът е щото всеки втори избягва да прави пср-тест.
210
5
 
18
 
! Отговори
Вижте го каква преди 3 години
каква маска ползва този мошеник, с клапа за лесно издишване, тя е строителна, но не и медицинска!? На практика той е без маска, защото въздуха който издишва не се фиртрира, а се издишва директно през клапата. На такива мошеници ли да вярваме. Боко един път не си е поставил маската правилно, все носът му е отвън, селски тарикати!
209
8
 
15
 
! Отговори
джави преди 3 години
В никакъв случай не трябва да отварят училища и градини!
208
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кривия ти е надолу,дъртия ! Стъкмистиката работи на пълни обороти! Ама какво искаме от първосигнални герберасти , чиято единствена мисъл е ПАРИ ! КРАДЕНЕ на ПАРИ !
207
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата се управлява от неуки, неграмотни, необразовани, елементарни, примитивни мутри.Казвам ви, има в тази държава още хора, които да дадът бъдеще на нашето поколение.
206
2
 
22
 
! Отговори
Тоя професор преди 3 години
Признава руската ваксина за много добра ама не можело да се купи европа и фащ не давали.Извода е, че искат да ни избият.
205
4
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
В България сме зле с Ковид-19 заради неадекватните мерки на мутрите, заради които епидемията се разширява. Как една реална адекватната мярка няма от пролетта до сега
204
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Кво чипиране бе... Вие нормални ли сте?
203
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджията каза дословно:" НА ТОЯ ЕТАП чипиране няма". Гошко услужливо не попита на кой точно етап да очакваме чипирането.
202
2
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Наближават празници,и еУекторатът трябва да бъде успокоен..
201
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кривата надолу благодарение на ФУРМИТЕ, които ГЕРБ внесоха от Дубай.
200
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че не управляват тандем Нинова и Фигуранта, сигурно заедно с всички *** по-долу щяха да пеят както едно време пеехме "Времето е наше", а сега "Вирус няма". Е като няма защо влезе в болница, поне като лъжеш го прави докрай.
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо което е безплатно не струва нищо.