Хората с класически алергии могат да реагират на ваксината

Oрганизмът им се съпротивлява на чужди вещества, обясни проф. Попов
12 дек 2020 09:21,
11
Хората с класически алергии могат да реагират на ваксината
Снимка: Кадър Нова тв

Хората с класическите алергии са тези, които могат да проявят алергична реакция и към ваксината. Това заяви проф. д-р Тодор Попов пред Нова тв.

"Техните организми се съпротивляват на чужди вещества, като образуват специфични антитела, които се свързват със съответния чужд агент. Това са т.нар атопици. Те би трябвало да бъдат най-заплашени", допълни професорът. Той обясни, че това не значи, че обикновен човек не може да отключи реакции.

Още по темата

"Има ли органично вещество, биологичен материал, винаги има възможност за съпротива на организма, който да покаже, че това някакви не му пасва. Теоретично ваксината на Pfizer и BioNTech е със сравнително нисък потенциал да предизвика реакции, тъй като става дума за изключително прост от биохимична гледна точка материал, който освен това не е толкова голям като молекула. Това намалява шанса той да предизвика алергична реакция", обясни проф. Попов.

Той подчерта, че в момента се създават необходимите правила за поставяне на ваксините и методология на действие преди ваксинацията.

"Със сигурност трябва да продължим с внимателния подбор на тези, които трябва да бъдат ваксинирани. Тук роля имат и придружаващите заболявания, които могат да направят един индивид особено застрашен. Със сигурност някои лекарства могат да усилят някои реакции след ваксината. Препоръчва се пациентите да се консултират предварително и да има предварителен подбор на тези, които ще бъдат ваксинирани", подчерта проф. Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
evalla na solunskia veterinar...na vseki dvukrak bozainik vaksina!...a posle i pampersi...tabletki...
10
0
 
0
 
! Отговори
riho преди 3 години
те огромната част от хората имат някаква алергии. Преди десетилията не е имало толкова страдащи от алергии както сега (по думи на алерголог), но като ни блъскат със всякакви работи така става. Още не се се знае какв о ще се случи на ваксинираните след по-дълъг период от време.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОПАААСНО!
8
2
 
7
 
! Отговори
до №1 преди 3 години
Имунитета е нетраен. След като минат 5 или 6 месеца от излекуването Ви учените препоръчват да се ваксинирате защото антителата се губели. Мен повече ме интересува ако съм безсимптомен вирусоносил и се ваксинирам какъв ще е имунния отговор. Защото е известно от край време, че на ваксини от всеки вид или тип се подлагат само ЗДРАВИ ХОРА. Освен това има излекувани, които изобщо не са изградили антитела.За това само лекар може да прецени.Но като цяло ако си болен и се имунизираш ефекта ще е кръгла 0
7
1
 
7
 
! Отговори
Караваджо преди 3 години
Ако съм го прекарал и съм ОК,и после се окаже че съм алергичен към всякакви извън телесни отрови и мога да изгубя живота си за нищо,трябва ли аз да подписвам декларация? Питам защото ако някой иска нещо,ще му го дам,но срещу подпис че го е искал ТОЙ.
6
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
А тези които не знаят,че са алергични?А тези с автоимунни заболявания?
5
4
 
8
 
! Отговори
Вкарат преди 3 години
ли ти чужди вещества в тялото и кръвта значи си пътник.
4
3
 
14
 
! Отговори
фактите говорят преди 3 години
Любопитно "съвпадение" е, че компаниите-създатели на ваксините са все собственост на личности, които в миналото са се изказвали, че трябва да се намали популацията.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че предизвиква анафилактичен шок ясно, но защо нищо не пишете за лицевата пареза при четирима ваксинирани с отрoвата на Файзер?
2
4
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Абе Гейт Била че намали земното население до петстотин милиона..
1
5
 
14
 
! Отговори
9 преди 3 години
А хората които са прекарали болестта, и имат имунитет към нея, трябва ли да си претоварват организма с ваксина за създаване на имунитет, при положение, че имат естествено създаден такъв вече, и организмат им реагира на SARS CoV 2 вече?