След ваксината: Сърбеж, зачервяване... Да не ги бъркаме със странични ефекти

Може да им още отпадналост, оток, обясни акад. Богдан Петрунов
Обновена: 12 дек 2020 10:48 | 12 дек 2020 10:43,
160
След ваксината: Сърбеж, зачервяване... Да не ги бъркаме със странични ефекти
Снимка: Кадър БНТ

Няма най-добра и най-лоша ваксина, зависи от реакциите на реактогенността. Всяка ваксина има реактогенност - това е зачервяване на мястото на ваксинация, сърбеж, оток, отпадналост. Тези симптоми отшумяват и се забравят, да не ги бъркаме със страничните реакции. То обясни пред БНТ акад. Богдан Петрунов.

"Ваксините и антибиотиците са две от най големите постижения на медицината. Днес говорим за медицина с факти - ваксините са постижение, което наистина ще даде светлина в решаването на проблема с пандемията. Всички големи инфекциозни заболявания като едра шарка, тетанус, дифтерия, са решени само с ваксина", добави акад. Петрунов.

Още по темата

Разбира се, че може да има странични реакции, но тук трябва да направим преценката за ползата не само за нас, но и за обществото. Без наличието на ваксина е невъзможно да се създаде т.нар. колективен имунитет. Без това ние просто няма да можем да се преборим с тази епидемия, обясни академикът.

По темата за ваксините има две диаметрално противоположни гледни точки, които се легитимират на институционално и медийно ниво, и така липсва баланс, обясни здравният анализатор Аркади Шарков.

Българска ваксина няма, нека не се говорят неща на едро, има лабораторни разработки, уточни ученият.

Според Аркади Шарков, би било полезен ход ваксината да бъде пусната и за свободна продажба - тогава реално ще се види какво е желанието на гражданите за ваксинация. Така например, видяхме как през октомври се изчерпаха всички противогрипни ваксини, допълни анализаторът.

Много е важно, по примера на световните лидери и нашите - президент, премиер, политическите лидери, да си поставят публично ваксина, призова Шарков.

Нищо не пречи който е боледувал и след като се види, че има нисък процент на антитела, да се имунизира. Категорично, няма никаква опасност, допълни акад. Петрунов.

Докато не се научим да живеем с вируса - да носим маски, да си мием ръцете редовно и да ограничаваме социалните контакти, това няма да свърши, може да продължи и години, убеден е академикът.

Имунизацията трябва да бъде доброволна и осъзната за нашия народ, но в никакъв случай задължителна, допълни акад. Петрунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
5
 
21
 
! Отговори
Не давам преди 3 години
Да се бъркат в клетките ми и ДНК материала, за някакъв тежък грип. И да ми се случи лошо поне няма да е от генно инженерство. Българинът е със здрав ген, заради хилядолетие на кръстопът сме живяли. Не давайте да го затрият.
114
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс прави "Стани богат" на света и прави интелектуална игра за световните елити и народи.Играта се състои в създаване на вируси, които светът трябва да преодолее чрез интелект и разум, наука и високо образование.Светът спира безсмисленото живеене и започва да твори високи медицински технологии, които ще спасят света. Когато светът се справи с предизвикателството, Бил Гейт задава следващата интелектуална гатанка.Това е новата игра "Минута е много!"Няма време!
113
3
 
15
 
! Отговори
Катрин Рита Джоунс преди 3 години
"Разбира се, че може да има странични реакции, но тук трябва да направим преценката за ползата не само за нас, но и за обществото."Демек ако nykнеш ставаш герой на ползу роду
112
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
112 Ти от къде знаеш, че зад ваксината стои Бил Гейтс? Не стои ли Гейтс Бил или Фил Бейтс, или Бейтс Джагър, или Люк Скайуокър? Малииии колко *** та вдлъбнат народ има у тая територия, *** кво да се чуди човек като почнеш от " прАзидента", та стигнеш до " бизнИса" всичко блядСУКА братче!
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 108... действали на човешките гени но нямало опасност да ги променят...Извинявам се за въпроса - какво образование имаш прескочил биология или ....?Промяната на генома води до не предсказуеми в актуално време следствия, защото комбинациите са безкрайно изброими т.е. не предсказуеми!
110
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спазвайте аксиомите:1. Вирус няма, но е пуснат от Бил Гейтс.2. Вирусът е безопасен, но е създаден с цел да намали човечеството.
109
1
 
11
 
! Отговори
.!. преди 3 години
"Според Аркади Шарков, би било полезен ход ваксината да бъде пусната и за свободна продажба - тогава реално ще се види какво е желанието на гражданите за ваксинация." Значи, ето тука няма как да съм съгласен! Когато на всеки 5 минути психираш едно общество как ще умре в големи мъки или ще гледа как близките му умират в големи мъки! И после му пуснеш за свободна продажба ваксина която ще предотврати това! Еми как това "реално" ще покаже готовността за ваксинация!? То ще е НЕ реално!!!
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 103Един чужд език освен руски, нещо като английски, немски, френски и даже италияно-испански и знаеш някои неща, които помагат в решението! Напр. генноманипулиранта ваксина заема едно място в генната верига и някои жени не могат повече да забременяват - значи за над 40-годишните! Аз ще се ваксинирам само с ваксина на растителна основа, без генна манипулация, както са го правили преди 70-90 години!
107
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс стои зад ваксината. На всеки пострадал ще му плати по един безплатен уиндоус.
106
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 109 И 110 Абе и двамата сте ***...оти!! Единия не знаел кой стои зад ваксината НА ПФАЙЗЕР (USA), другия знаел ( ХАХАХА), и това го плашило! Еййй руски тикви от тикварника, вземете се двамата и подобните ви и се ИЗЯСНЕТЕ БЕ! хахаха малоумието е кофти нещо! Зад ваксината на Пфайцзер стои цел екип от хора участвали в разработката, и тестването и! Има Гугъл бе тикви, влезте там и вижте екипа- разработчик на фирмата поименно!!!!!!!
105
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 100Бил Гейтс друго говори за човешките гени,вирусите,които те били създали,и промяната на човешката ДНК. Сам си ги говори,има го на клипове. Аз нищо не казвам,но като гледам кой стои зад ваксината...
104
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой всъщност е авторът на тази ваксина? Защо не излезе с лицето и името си пред света и да каже аз я създадох? Какво е това паническо бързане да се ваксинират хора с ваксини,които са сглобени набързо,и са нов вид при това ваксини,за които не се знае как ще се отразят на здравето на хората? Защо има такива сериозни реакции още в началото като алергични шокове, парализи на лицето,и смъртни случаи дори , това е излязло за сега...
103
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 100Има нещо подобно ! От създателите на ваксината бяха писали, че съдържа вещества които действали на човешките гени но нямало опасност да ги променят. Щом тичат преди вятъра с такинва изказвания значи има нещо гнило в тази ваксина. Посмъртно не бих се ваксинирал
102
1
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Странични ефекти, зачервяване и сърбеж. Пожелавам на всички - повече ваксинирани комшийки.
101
2
 
24
 
! Отговори
7 преди 3 години
До сега разбрхме сигурният "страничен" ефект - зачервяване, като при почти всяка инжекция.А другите? След година, две, пет...?Едно хапче за глава се тества и наблюдава с години, но за ваксина срещу "най-страшният" вирус в историята на човечеството 3 месеца са достатъчни.Аре у лево!!!
100
2
 
18
 
! Отговори
Амидофен преди 3 години
До 102Като ти чета мнението и се сещам за един друг, задължителен ред. Към газовите камери. Точно на ваксинираните трябва да се забрани да се мешат с хората.
99
1
 
5
 
! Отговори
СС преди 3 години
До 102. А съд.....
98
0
 
16
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 100. Видях...не знам дали е вярно това за чипирането, малко в повече ми идва като конспирация, но не го отричам категорично. Възможно е да е така. Това, което ме притеснява е какво точно има в тази ваксина и какво може да отключи като автоимунно заболяване или да докара някакво заболяване, от което няма лечение. С други думи притеснява ме ефектът, който е умишлено заложени се очаква от нея!
97
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо ваксините да не са задължителни?На каква основа средностатистическият полу-образован Българин може да направи информиран избор?Детски истории (от типа една жена каза) и бгмама са тежко и опасно некомпетентни източници на информация, които за съжаление са изключително популярни в България. При тази ситуация - единственото смислено решение са задължителни ваксинации.
96
0
 
19
 
! Отговори
До 95 преди 3 години
Естествено, че всеки ще реши сам за себе си дали да се ваксинира или не. И тук не става въпрос за ваксъри и антиваксъри, а за плиткоумната пропаганда, на която ковидовцете кълват и психясват, и покрай тяхната истерия всички са потърпевши