Първи да се ваксинират медици и учители, след това хората над 65

Ваксината се препоръчва за възраст 40+
143
Първи да се ваксинират медици и учители, след това хората над 65
Снимка: Pixabay

"Първата група за ваксинация трябва да са медици и учители, за да можем да пуснем спокойно учениците на училище, след тях веднага трябва да са хората над 65 години", каза пред БНР доц. Светлана Велизарова, началник на детската клиника в белодробната болница “Св. София”.

Още по темата

"Ваксината се препоръчва за възраст 40+, т.е. последни трябва да бъдат ваксинирани хората до 40-годишна възраст. Приоритетна група трябва да бъдат възрастните 65+", уточни  тя.

По думите на доц. Велизарова в световен мащаб има много малко информация за ваксината срещу Covid-19.

"При ваксините, по отношение на безопасността, изискванията са много по-големи отколкото при новите лекарства. Нямаме данни за странични ефекти при имунизиране", коментира още тя.

Според нея ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" са свръхмодерни и за технологията им ще бъде присъдена Нобелова награда.

"При едната ваксина отрязъкът от РНК е направен чисто биохимично, т.е. разчетен е кодът и този отрязък е сложен в наночастици. Това, което говорят, че тази РНК ще влезе в нашата ДНК, са абсолютни глупости", обясни доц. Велизарова. В същото време тя изказа съмнение, че политиците, които заявиха желание да се ваксинират пред камерите на медиите, ще получат истинска ваксина.

"Не сме сигурни какво ще има в спринцовката", каза медикът.

Тя изказа очакване най-рано след два месеца ще започне масовата ваксинация в България.

Доц. Светлана Велизарова подчерта, че броят на децата, боледували "малко по-тежко" Covid-19 са пренебрежимо малък, затова не се говори за ваксиниране на деца срещу коронавируса.

"Нямаме лична дисциплина. Всеки един трябва да е убеден, че дистанцията е тази, която ни пази. Струпването на хора е най-фатално при разпространението на вируса. Това вече е доказано", категорично заяви доц. Велизарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Не съм лабораторен плъх
117
1
 
4
 
! Отговори
Н9879 преди 3 години
Интересно ми е как ще накарат докторите да се ваксинират !!!Кога ще свалим маските?
116
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами омръзна ми от тая дисциплина бе.А то аз съм на 43, обаче ми се ходи на стриптиз-бар. Ходи ми се да пия с приятели по барове или в мола.Ходя от 2-3 месеца само на работа и в къщи и това ме натоварва страшно много.С жена ми почваме да се гледаме по-нервно.Живее ми се много.
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега пробват ваксината на английски граждани.Ама какви са тия англичани не е ясно - пакистански, индийски ли?
114
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е чудно,че се намериха хора, които да завиждат на медиците и учителите заради тия ваксини.
113
1
 
18
 
! Отговори
Last in the Line преди 3 години
ПЪРВИ да се ваксинират политици , съдии, полицаи, затворници и всички от правителството щото са ни мнооого важни ..... ако останат ваксини да раздадат на чакащите с блеснали очички послушни ваксъри .Другите не ги мислете .п.с. Тези които не искат да се ваксинират им е през дедовия кавал какво има във ваксините и какви реакции давали .
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 111Касиерки?Какво общо имат с ковидотделенията?Нали нЕма вирОз, пък сега- наплив от желаещи.
111
2
 
0
 
! Отговори
До 113 преди 3 години
,, руската...Противошапната ваксина ли ще си сложиш?Дерзай
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Първи да се ваксинират медици и учители, след това хората над 65,,И какво е разликата между първите и вторите.Колко са медици и учители под 65 години.Може изобщо и да не се говори за професии.
109
1
 
15
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Такааааа!Първо докторите и учителите! След време те изобщо няма да са необходими,първите,защото няма да има кого да лекуват,вторите,нЕма нужда от тях-необразовани ***;а;ци лесно се управляват.Следващите са хората над 65г.,е дайте малко да разтоварим. НОИ де,какви са тия пенсионери,само лежат и мрънкат малка ми в пнсията.Стигнахме до хронично болните-е много е скъпо лечението,па и продължително да му се не види!И...какво остана?А,децата,нЕма нужда да се ваксинират,Ок!
108
1
 
21
 
! Отговори
тт преди 3 години
Аз викам първо да почнат Задължително с Ваксинирането на Министерския съвет, на дУпЕтатите,на Президентствто и на техните семейства...Пък ние да изчакаме резултатите до края на Април 2021год..
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи първо ще си отидат ваксиниралите се от докторите и учителите а трябваше първо да се ваксинират продажните политици
106
1
 
19
 
! Отговори
Световен терор преди 3 години
с избиване на пенсионерите. Кои носят отговорност.По радиото казаха че 500 милиарда ще спечелят като си заминат пенсионерите над 65години.Затов ли ще пробвате пенсионерите.
105
2
 
9
 
! Отговори
до "до 113" преди 3 години
Турците вече се отказаха официално от руската ваксина. Щото са много глупави ли?-----------Абе, , *** и лично прочети опровержението на турския министър на здравеопазването Фахретин Ходжа...В момента в Турция се провеждат задължителните лабораторни изпитания на руската ваксина!
104
6
 
2
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Определено, да си кибик по форумите е по- достойно от професор. Човек трябва да е изключително далече от академичната среда( бездарен, неук) или да пише по поръчка за да ръси подобни глупости.
103
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брат ми всяка година се ваксинира срещу грип и много често го изкарва...Срокът на защитата бил минал.Аз не съм се ваксинирал никога, а не съм се разболявал от грип сигурно 10 години. Смятам и сега да пропусна
102
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телевизорите, това са едни генератори на лъжи, а "професор", "доцент" и "академик" не е титла достойна за уважение, в съвремието това е диагноза.
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 115отказали ??? дръжки
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой ще е първи ама по прости сметки тука най много по двеста и педесе човека ше са на ден имайки в предвид англия колко са досега с каква организационна мощ разполагат.
99
16
 
7
 
! Отговори
До 113 преди 3 години
Хаха ха! Турците вече се отказаха официално от руската ваксина. Щото са много глупави ли? Вземат от китайската.