В пандемията - все повече се нуждаем от общуване

Ясни и убедителни послания градят усещане за реална грижа
8
В пандемията - все повече се нуждаем от общуване
Снимка: БГНЕС

Пандемията се отразява на речта на политици, лекари, но и на гражданите.

"Посланията по време на криза трябва да бъдат много по-ясни и по-убедителни", каза пред БНР доц. Владислав Миланов, преподавател в  в СУ "Св. Климент Охридски". Той беше категоричен, че не трябва да има противоречия и колебания, а посланията да достигат до хората така, че да им изградят усещането за реална грижа.

"Лекарите са ангажирани с това да лекуват, от тях не очакваме да бъдат говорители. По-проблематично е говоренето на политически ангажираните лица, които се опитват да съчетаят политическото клише с експертното говорене. Размиването на тези граници не прави така, че посланията да достигат ясно до хората", коментира той.

Според него крайният продукт от това е недоверието.

"Все повече се нуждаем от общуване, забравихме да общуваме. Уместно поднесената информация подпомага лечението, дори помага повече. Общуването беше преосмислено като една универсална човешка ценност. Предпочитаме живия контакт пред онлайн общуването", обясни той, позовавайки се на резултати от проведено университетско проучване.

В момента в Софийския университет правят сравнителен анализ, в който с помощта на учени от различни европейски държави ще проследят как говорят политиците и експертите в тези държави.

"Как поднасят информацията там. Какви са заповедите - противоречиви ли са. Как информираме обществото, как медиите представят акцентите по един проблем и как достигат до хората", обясни доц. Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич биля не ми трябва общуване много си ми е добре така. Не ми се налага да водя разговори с мозъчно обременени хора. Ако може и след като изчезне ковид пак така да си останем.
6
1
 
1
 
! Отговори
ИМА ИЗХОД: преди 3 години
ПОРЪЧАЙ СИ ЖЕНА , С "ПСР"-тест , ЗА БАВЕН И ДЪЛЪГ ХАРД-СЕКС НА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА!ОБЕЩАЙ , ВЕСЕЛО ПРЕКАРВАНЕ И ИЗНЕНАДИ...!
5
0
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НЕМА ЛОШО ,БЕ....СЪС ЖЕНАТА ГО УДАРИХМЕ НА СЕКС И МУЗИКА ЗА ДУШАТА!СЕКСА --НАЙ -РАЗТОВАРВА , ША ЗНАЕТЕ....!
4
1
 
5
 
! Отговори
фсафас преди 3 години
С кой да общуваме? От лятото насам съм само "работа, работа, работа, работа", сега не можем да идем с приятели на почивка, нито няква вила можем да наемем, нито на ресторант можем да празнуваме. Противоречат си с тъпите си заглавия пак.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си пожелавам неоженените/неомъжените през тази отминаваща година, да се бракосъчетаем през идната година. Времето лети.
2
1
 
6
 
! Отговори
Ами така е.... преди 3 години
ИМАМЕ НУЖДА ОТ СЕКСУАЛНО ОБЩУВАНЕ, НАЙ-ВЕЧЕ.... ХАХАХААА...АМАН ОТ ЗЛОБАРКИ...!!!!!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За днес две статии с анализи що така нямаме доверие в управляващите и що не им вярваме... Сериозно са се заели със задачата да измислят как да ни баламосат.