Струпвания във веригите? Глоби и за обекта, и за клиенти

Екипи ще контролират спазването на мерките за празничното пазаруване
62
Струпвания във веригите? Глоби и за обекта, и за клиенти
Снимка: БГНЕС

Санкции както за търговските обекти, така и за клиентите ще има при неспазване на здравните мерки в големите хранителни и нехранителни търговски вериги. Това каза икономическият министър Лъчезар Борисов, който заедно с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев днес се срещна с техни представители.

Нареждането за това е на премиера Бойко Борисов, като целта е да се гарантира безопасното пазаруване във връзка с предстоящите празници.

Още по темата
Екипи от представители на МВР, пожарната, РЗИ, Комисията за защита на потребителите и Агенцията по безопасност на храните ще контролират спазването на противоепидемичните правила в търговските обекти и ще помагат за ограничаване на струпването на хора, каза Кунчев.

Икономическият министър изтъкна, че търговските обекти са декларирали, че ще продължат да спазват мерките, голяма част от тях са реорганизирали дейността - има повече дезинфектанти, правят се проверки на входовете, а някои от веригите са с удължено работното време, други са назначили повече охрана.

Министърът съобщи, че със социалното министерство вече е обсъдена възможността на търговски вериги, които изпитват недостиг на кадри за охраната или персонал, да се осигурят хора през Бюрата по труда, предаде БТА.

От бранша са поискали да има и "бърза писта" за ваксиниране на хората на първа линия в тези магазини, което също се обмисля.

Представителите на търговските вериги декларираха, че стриктно ще спазват мерките и призоваха хората да бъдат отговорни. От там допълниха, че по-силно полицейско присъствие би дисциплинирало поведението на хората по опашките преди празниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Док преди 3 години
До ТаимерАз какво да правя като вече го изкарах този вирус? Малко остана да приритам за последно, ама вече през *** ми стана за вашите мерки.
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Екипи от представители на МВР, пожарната, РЗИ, Комисията за защита на потребителите и Агенцията по безопасност на храните ще контролират спазването на противоепидемичните правила в търговските обекти"Да извикат и от Светия Синод и Главното Мюфтийство.
37
12
 
4
 
! Отговори
Таймер преди 3 години
5 минути са достатъчни, за да се заразеш от човек, който е на 6 м от тебе. Ако в магазина преди тебе са влезли 10 заразени, точно 10 минути ти стигат, за да се заразиш и ти. Независимо от разстоянието.
36
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина все някой го лъже и все си мисли, че е център на световна конспирация. Няма толкова глупава "нация" ...
35
0
 
7
 
! Отговори
Колко матазина преди 3 години
Могат да осигурят по 20 кв м на клиент? И кой въобще спазва това правило?
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се пускат по 10 човека в магазин и всеки да има време, което не бива да се превишава - за бабите, които обичат след като опипат всеки банан по 3 пъти и поцъкат с ченетата да остават бананите и да се прехвърлят на портокалите.Дай му 40 минути, дай му таймер с пискалка и му кажи,че започне ли да писка следва глоба и ще видите колко бързички ще станат всички.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазарувам в Била там много малко хора спазват дистанция от два метра, а работи обикновенно само една или две каси
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онзи ден ходих на пазара в Младост, гледам някакви стрелко нарисували хората с идеята да се минава еднопосочно. Е познайте как се спазваха тези означение...
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клиента какво е виновен, след като са го пуснали във веригата, че вътре има още 300 човека?
30
1
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Другарите в Брюксел ли имаш предвид?!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф, аман от комсомолци.
28
5
 
5
 
! Отговори
КОВИД-21 преди 3 години
К итайска/К омунистичекаО торизация заВ аксинация иИ мунизация наД обитъка
27
1
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ХАОС ХАОС ХАОС
26
4
 
9
 
! Отговори
Сифилисчко преди 3 години
Дано тея мерки вкарат малко цивилизация в територията. Никога не съм понасял блъсканиците, на които повечето тук са свикнали. Туко виж се научат хората и да се къпят и да си мият ръцете.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с тия глоби бе , фашисти....
24
7
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
За клиентите глобата е задължителна защото влизането и пазаруването с маски е задължително ,такива наглеци има ,че нито персонала нито съвестните граждани могат да им кажат и направят нещо ,чудя се как не сритан и изхвърлен от някой луд такъв клиент.
23
2
 
5
 
! Отговори
Ко преди 3 години
Бойко това, Бойко онова, той дава. Че по-добре монарх тогава. Поне няма да ни срами.
22
1
 
16
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Нареждането не е ,на съответното министерства или служба,а на Бойко Борисов?!СТРАННО?!Много странна РЕПУБЛИКА сме,с преобладаващо МОНАРХИЧЕКА уредба....
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай-бай, Гроб!!
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за клиенти ли глоби?

Спонсорирани публикации