Струпвания във веригите? Глоби и за обекта, и за клиенти

Екипи ще контролират спазването на мерките за празничното пазаруване
62
Струпвания във веригите? Глоби и за обекта, и за клиенти
Снимка: БГНЕС

Санкции както за търговските обекти, така и за клиентите ще има при неспазване на здравните мерки в големите хранителни и нехранителни търговски вериги. Това каза икономическият министър Лъчезар Борисов, който заедно с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев днес се срещна с техни представители.

Нареждането за това е на премиера Бойко Борисов, като целта е да се гарантира безопасното пазаруване във връзка с предстоящите празници.

Още по темата
Екипи от представители на МВР, пожарната, РЗИ, Комисията за защита на потребителите и Агенцията по безопасност на храните ще контролират спазването на противоепидемичните правила в търговските обекти и ще помагат за ограничаване на струпването на хора, каза Кунчев.

Икономическият министър изтъкна, че търговските обекти са декларирали, че ще продължат да спазват мерките, голяма част от тях са реорганизирали дейността - има повече дезинфектанти, правят се проверки на входовете, а някои от веригите са с удължено работното време, други са назначили повече охрана.

Министърът съобщи, че със социалното министерство вече е обсъдена възможността на търговски вериги, които изпитват недостиг на кадри за охраната или персонал, да се осигурят хора през Бюрата по труда, предаде БТА.

От бранша са поискали да има и "бърза писта" за ваксиниране на хората на първа линия в тези магазини, което също се обмисля.

Представителите на търговските вериги декларираха, че стриктно ще спазват мерките и призоваха хората да бъдат отговорни. От там допълниха, че по-силно полицейско присъствие би дисциплинирало поведението на хората по опашките преди празниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРП!! Победа !
18
1
 
20
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 години
а в хотелите на олигарсите Всичко може ! кеф ти денонощен гуляй ,кеф ти ресторант ,сауни,басеини "плеймейтки" - там вирус Нема ,само пари да имаш .
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОйто не спазва правилата, да бъде наказван с най - висока степен на строгостта на закона! Или ще слушате, или че ядете дървото, батко!
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам да отворят лагери и да ни товарят във вагони куките. Все пак за държавата сме стадо и ако не е тя, ние не можем да запазим интересите си. Всичко е за наше добро!Да живей партията, която ни води към светли бъднини!
15
4
 
16
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Т.н. потребители-не са виновни!В търговските вериги да изкарат толкова колички,колкото трябва да са хората вътре.След като излезе човек с количка,с нея да влиза друг.Толкова е просто!!Няма как да се следи броят на хората влезли и излезли,та да няма струпване.Пазача на вратата ,да не си бърка в носа,а да следи,кой излиза и кой влиза с количка.Ако някой иска да влезе без количка-няма да е проблем-да са двама-трима,*** пак няма да са 100!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има ли обичайното пребиване на нарушители от полицията?
13
11
 
21
 
! Отговори
123 преди 3 години
Аз съм за. Крайно време е и потребителите да се научат на ред. Да се научат също да използват дезинфектант и ***. Да се научат да спазват дистанция и да не се блъскат като овце. Не само заради коронавируса.
12
5
 
17
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
СЛЕДВАТ КПП-ТА. ПОЛИЦИЯ НА ВСЯКА ПЛОЩАТКА, ВСЕКИ ПАРК.ТЕ СА МНОГО МОЖЕ И ДО ВСЕКИМАГАЗИН. ГЛОБИ, ГЛОБИ ДО ДУПКА. БЮДЖЕТА ДА СЕ ПЪЛНИ.ПАК ОТ КОЙ??? НАРОДА...
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Струпването пред магазините може да се разреши чрез доставката но продуктите с куриер. Така такситата може да сключат договори с магазините и да работят и като куриери и да доставят храни поръчани от нета.
10
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземат тези служители на рзи да ги маскират на дядо коледовци поне да свършат нещо полезно и децата да се снимат с дядо коледа.Все пак наближава Коледа и хората трябва да са добри
9
4
 
37
 
! Отговори
Н987918087 преди 3 години
Тормоза за населението е пълен
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Технологията за струпване пред магазините я усъвършенстват.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дезинфенктантите в обектите не се използват от хората. Не виждам смисъл в това да се слагат. То и без това само размазват микробите и нямат силата на водата и сапуна и също увреждат кожата.
6
1
 
10
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 години
Безобразие!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Корончо ПандемовКауфланд не носи отговорност за действието или бездействието на трети лица.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наличието на тези екипи ще доведе до повече струпване.За тази работа може да наемеет безработните за да вземат някой лев и те.
3
0
 
29
 
! Отговори
Корончо Пандемов преди 3 години
Кауфланд с по над милион оборот за ден в единица магазин ги боли фара за глобичката. Да го мислят дребните предприемачи.
2
6
 
27
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Цяла година го гласиха.Което може затварят.Което не е затворило глоби ,рестрикции наказания.Да останат само големите вериги,за да изнасят твърдо капитала!!!До пълна победа!!!Територията вече се освобождава с бързи темпове.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ще глобяват ли производителите за присътствието на канцерогените в хранителни продукти?

Спонсорирани публикации