Двойните сметки за парно изкараха софиянци на протест

Монополистът се оправда с по-студеното време от миналия ноември
287

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Недоволни от двойните сметки за парно, които получиха през ноември, столичани излязоха на протест в Триъгълника на властта.

Проявата беше организирана от председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.
Митингът премина под надслов "Да си върнем Топлофикация. Срещу високите сметки за парно".

Още по темата

Въпреки че ВАП нареди на КЕВР да извърши проверка на ТЕЦ-София заради шокиращите фактури за отопление, клиентите на монополиста няма да получат компенсации.

Практиката досега обаче показва, че такива инспекции обикновено завършват без резултат за крайните потребители.

Подобна проверка беше направена преди няколко месеца, след като хората получиха по едва 20 лева компенсация за по-евтиния газ от август миналата година. Резултатът от проверката беше - всичко е наред, сметките са изчислени правилно.

Сега абонати на “Топлофикация София” получиха с над 50 на сто по-високи сметки за ноември спрямо миналата година, въпреки по-ниската цена на топлинната енергия за този отоплителен сезон.

Абонатите на най-голямото дружество плащат по 82,09 лв. за MWh, докато през миналия сезон са плащали по 95,64 лв. за MWh. Оправданието на “Топлофикация София” за високите фактури е увеличеното потребление с около 29%, което пък е резултат и на по-ниските температури спрямо миналата година.

Метеорологът Петър Янков обаче коментира пред „Труд“, че  месец ноември 2020 г. е бил с едва около 3 градуса по-студен спрямо 2019 г.

В петък Манолова призова енергийният министър, а не КЕВР, да провери сметките за парно и топла вода за ноември 2020 г. Докато трае проверката, Борисов да наложи мораториум върху плащането на сметките, поиска още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лидерката на HaдъpBuce.бе пак яхна вълната
32
3
 
0
 
! Отговори
Хасковлия преди 3 години
Мъ чи вий как я мислите? Въй е за туй няма да си опраи таз држава....Значи искате високи заплати полицаи, доктори, учители, сички искате заплати повишени а после кат трая да са напълни бюжета с пари ривете тъй ли? а как я мислите вий ва? Бах мааму ибах! Ми туй е елементарно, ни може хем женъ ти да е пияна хем бъчвата да е пълна....ибах маааму ибах *** народ!
31
4
 
16
 
! Отговори
Мутри вън преди 3 години
Мутри вън
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само протести. Няма ли да се съберат доволни граждани да кажат "благодарско, Баце"? Лятото ги докараха с рейсове на площада, не може ли пак?
29
8
 
1
 
! Отговори
Хасковлия преди 3 години
Само Бат Бойко Борисов можи да я мандръса тая държава. Така си требва да го *** шот няма как да држиш данците ниски и да си чис и почтен кат Радев. Ако доди некой "нормален" политик кой ше я бута каруцата ва? На тия простори само с дубр мафиот кат Бат Бойко Борисов можи да са върви напред, туй е истината. У 90-сете сичко беше лумпаш, думкаш. трепеш за да врвиш напред, а сига можиме и бизнис да праиме благодарение на Бат Бойко Борисов наи добрия премиер на Булгария, да живей Бат Бойко Борисов
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има реални сметки,до всеки абонат трябва да ходи отделна тръба с оделен уред за мерене,както е с тока.Иначе тази соцсистема от едно време не работи,защото тогава всеки искаше парно и никой не се отказваше,делеше се на всички.Еднакви суми плащаха тристайните,двустайните и едностайните,а крановете бяха отворени до край.Сега един пуска друг спира,трети се отказал оправия няма.Затова до всеки абонат тръба и уред.Кой колко похарчи да си плаща!
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали уж парното щеше да е по-евтино с 20% в сравнение с предишния сезон?
26
6
 
7
 
! Отговори
Чакайте да минат.... преди 3 години
....изборите---- да видите какво ще ни дойде на главите ,тези милиарди дето се раздават някой ще трябва да ги връща !н
25
10
 
1
 
! Отговори
Хасковлия преди 3 години
Ни можи хем да имаш ниски данци хем да си честен и почтен полтик, туй радев ни го разбира или го разбира *** са праи на луд. Сички го знаят че Бат Бойко Борисов е мафиот ама то туй ни трябва шото иначе ше дойдат тея чесните и ше видите как ше дигнат данците виднага. Тря трафик на оръжие, дрога и хора, трява мафия за да расте Булгария. Поне още диесет години на таквъз начин с Бат Бойко и Булгария ша са упраи
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Контрера няма ли да даде още 5 млн. коледни на някой частен превозвач?
23
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Топлофикация е общинско дружество подчинено на Фандъкова, която вече 10 години управлява София. Да излиза и да дава обяснение без да мънка. По време на пандемия, когато хората трябва да са си по домовете те надуват сметките. Явно топлото им е черната касичка, която крепи Боко на власт.
22
5
 
6
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
СФИЯ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ВИ ДАВАТ НАЙ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПОСЛЕ ВИ ВИИИЙ ДОЯТ. ОТ ВСЯКЪДЕ. ВРЕМЕ Е ДА ВЗЕМЕМ ТОЯГАТА. СЪС МОРКО.. ВЕ НЕ СТАВА.
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо вожда и кметицата трябва да влязат в затвора.,в компанията на гл.прокурор,да изметем обора и да дойдат нови лица,обичащи родината си и народа,за да сложат ред в къщичката ни,че това вече не се трае.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Баце убавата кметица.
19
6
 
1
 
! Отговори
Хасковлия преди 3 години
Бат Бойко Борисов е много лош и строг кат иска *** туй е за добре. Ни може да имаш ниски данъци и да са оплакваш. Чоека много работи, много добре работи с границите. Сичкия трафик на оръжие и дрога помага на Булгария за да държи данците ниски. Ако ни си мафиот няма как да държиш тъз држава за юздите, туй е истината. Нидейте да ривете щот много ша плачите за Бат Бойко Борисов кат си тръгне. Трая да го държим на всяка цена, той че ги опраи съседите и македонци и срби, само Бат Бойко Борисов работи
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами оно демокрацията си е диктатура само че с много лъскава табелаа забравих и бананииии
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с дистанционното отчитане се ***. Ние сменихме всички уреди с техни за дистанционен отчет преди началото на сезона. Сега сметката пристигна пак прогнозна, но ни взеха и парите за отчета. Звъниш и операторските мункат и дават мейл за жалби. Още нямаме отговор.
16
15
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Евала за заглавието на статията:):):)"Сметките за парно изкараха софианци на протесст":):):)Вие знаете ли колко жители има София?:):):)Защото на снимките се виждат само 20/30 човека от на Мая Манолова безделниците:):):):)
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от Фандъкова
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей то главен прокурор нема ли бе или он гони руските агенти по полетотака е при демокрацията - за едни има за други нема