Министър Ангелов е готов да е първият ваксиниран у нас

Първите дози ще стигнат за 4300 граждани
22 дек 2020 14:45, Нели Христова
53
Министър Ангелов е готов да е първият ваксиниран у нас
Снимка: БГНЕС

Ваксините пристигат в София, ще бъдат съхранявани в „Бул Био“, първата пратка ще бъде символично количество. Искаме да покажем, че всички държави членки в един ден ще направят ваксинация на различни категории от населението съгласно плановете, обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той връчи ключовете за 20 нови линейки на центровете за спешна медицинска помощ в Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, Сливен и Стара Загора.

Ваксините ще бъдат пренесени във фризерите на няколко РЗИ-та. Едновременно ще започне ваксинирането в три големи града, поясни той.

Министърът е готов да бъде първият ваксиниран в страната. Той иска да покаже, че вярва във ваксината и ваксинирането като достижение на науката. "Днес ще се реши как да се подходи и ще бъде решено кой ще бъде първият ваксиниран", обясни министър Ангелов.

"За нас е важно ваксината да стигне до всички заявили желание да се ваксинират. Това, което ни радва, е, че български медици продължават да се включват в списъци с желаещи да си поставят ваксина", информира Ангелов.

Ваксина ще има за всеки български гражданин, който заяви желание, увери отново здравният министър.

"Първото количество ще бъдат по предварителни данни ще бъдат 9750 дози, като това са необходими за ваксинирането на около 4300 граждани. Създали сме денонощен режим на работа, за да осигурим логистиката".

"Трябваше да проучим всички факти за новия щам и дали ще компроментира антигенните тестове", коментира относно мутацията на COVID-19 проф. Костадин Ангелов, като допълни, че е получил уверения, че тестовете няма да бъдат компроментирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Коце, да не ти се разтече грима след ваксината ? Помисли и за ботокса в бузенцата и перуката , сладък...
39
0
 
0
 
! Отговори
Дора преди 3 години
Аз искам да знам колко българи ще са лишени от ваксини, които ще отидат при "приятелски" настроените ни съседи?
38
1
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
А какво ще си ваксинира? Истинската ваксина препопъчана за населението или витаминчета ?:))Някой ново Вирусче най-добре!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертвай се гусин измислен министър от служебното вече правителство на д-р Борисов! Ама аз тази гадост набъркан бълвоч за 20 дни Отказвам да си сложа! Надживях и спина! Ще надживея и " коронката" Лабораторна изработка!-:) Ама вие хептен за хипохондрици ни взехте бре " докторе"?!-:) Нито ваксина ще си сложа! Нито ще гласувам за групировката на д-р Борисов март месец ГЕРБ!
36
2
 
4
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До Анонимен 34Няма да е задължителна, но ще е доброЗорна!
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34Твоето мнение не вълнува никого. Нямаш решение на проблема, няма и да имаш. Нито си умен , нито имаш образование да се справиш с подобен проблем. Просто си квартален бухал . Скрий се там зад полата над жена си.
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука повечето са по страхливи и от жените си. Жалка картина. Не давайте наклон на държавата момичета...там сме сложили Мъже да мислят нещата. Вие си слагайте превръзкте и по тиху. От една ваксина напълкихте прашките си.
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32,Освен това *** е много обидчив,винаги е прав,не търпи критика и може да попържа,абе *** е велик!
32
1
 
10
 
! Отговори
Теодор преди 3 години
Министър Ангелов е винаги с потно лице (и мазно), независимо колко е студено, забелязвате ли?! Явно е болен и то от нещо генетично, но го крие!Отваряйте, бяхте обещали на 21.12 да отворите. Заболелите са драстично малко, както и починалите. Отваряйте не ни съсипвайте празниците, КРАДЦИ!
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВАКСИНАТА НЕ Е ЗАДЪЛЖЕТЕЛНА, МНЕНИЕТО НА ДЪРТИЯ КОМУНИСТ АНГЕЛОВ НЕ ВЪЛНУВА НИКОГО.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма проблем, аз съм приемал забранени вещества като например ***, кристали, тревата не я споменавам, тя се използва като съвсем нормално успокоително след дрогите :)) Не се пристрастих като повечето, обичах си биричката, та съм взимал и стимуланти от соффарма или биофарма, ефект нула, така че може да сие бие спокойно, знаем че е плацебо :)))
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31ми те за 30 години ни разкатаха и народ и държава, колко по-доверчиви искаш да сме станали.иначе да го нахат сто мангъла в дирника ти та да си знаеш
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** на никого не вярва,мисли,че все гледат да го минат,компетентен е по всичко,за *** такъв вирус няма,*** е гениален в простотията си.
27
3
 
13
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Веждичката ще се ваксинира, но спринцовката ще е пълна с вода.
26
3
 
11
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Не,не !!! Чекмеджаноглу да е първият!!!!!!????
25
3
 
0
 
! Отговори
кеф ми прави, преди 3 години
да се забавлявам тук, като броя колко троляка вече са налазили темата.дотук е един.да го почвам с благословии до девето коляно е излишно.сигурен съм, че той (троляка дето цъка минуси тук) би излизал на другаря ангелоф дирника.за някой дребен леф в повече, би излизал още дирници.
24
4
 
10
 
! Отговори
Селския Идиот преди 3 години
О, аз Вервам - че всички политици ще се боцнат с ваксинката - направо извадена от хладилничето с минус 80 градуса!И аз ще се боцна - може пък да стана Умен???Ама пък тогава няма да вярвам че политиците ще се боцнат с ваксинката...Абе то стана много сложно!
23
1
 
15
 
! Отговори
Pr. Denis Rancourt преди 3 години
Представете си ваксина - толкова Безопасна че ви принуждават да я получите, срещу болест толкова Смъртоносна че ви принуждават да се тествате за да знаете дали я имате!!!
22
15
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ЧЕСТ, УВАЖЕНИЕ И АДМИРАЦИИ ГОСПОДИН АНГЕЛОВ ! НАЙ-ДОБРИЯТ НИ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР В ИСТОРИЯТА ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не е по телевизията и да не е с физиологичен разтвор, защото досега се нагледахме на комични изпълнение, като особено смешно беше ваксинирането на Натаняху в Израел и негови подопечни, които дори танцуваха блус в чест на ваксината. Почти не повярвах на очите си.