Празници ли? 2.5 млн. българи нямат настроение за това

По-малко ще купуват подаръци, 59% няма да се срещат с роднини
176
Празници ли? 2.5 млн. българи нямат настроение за това
Снимка: БГНЕС

Близо 2.5 млн. българи (45%) нямат настроение да празнуват заради пандемията.

Това показва проучване на "Тренд" по поръчка на "24 часа" сред 1009 българи в периода 26 ноември - 3 декември.

С увеличаване на възрастта се увеличава делът на хората, които посочват, че нямат настроение за празненства в момента. 47% от българите заявяват, че това не важи за тях. Най-младите в най-голям дял посочват, че не важи за тях.   

23% са променили плановете си за настоящите празници заради коронавируса. Три четвърти от интервюираните смятат, че тези празници няма да са същите заради пандемията.

62% от българите посочват, че ще купуват подаръци. През предходните години този дял е 69% през 2019 г. и 70% през 2017 г. 28% е делът на хората, които посочват, че няма да купуват подаръци. Възрастните хора в най-голям дял няма да купуват подаръци, показват данните.

59% ще се въздържат по празниците да се срещат с приятели и роднини. 32% посочват, че това не важи за тях. Най-младите в най-голям дял няма да се въздържат от среща с приятели/роднини през предстоящите празници.

От такива социални контакти ще се въздържат 73% от хората над 60 години.

Близо половината (48%) от българите заявяват, че нямат финансова възможност да празнуват празниците както преди заради пандемията. 45% посочват, че това не важи за тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: празнициподаръци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
До Ани преди 3 години
До АниКу-ку si.
140
1
 
0
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Щастието е състояние на духа. Не веднъж съм подчертавала че социализмът е вреден за обществото във всичките му форми и проявления.Освободете се от социалистическата заблуда сега и се радвайте на живота до края на дните си.
139
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кога успяхте да ги питате и да определите че 2,5 млн нямали мерак за празнуване ?!Я вижте как пазаруват всички.Стига с тоя негативизъм и лъжи
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК ДА ИМАТ НАСТРОЕНИЕ ТЕ ГИ ОБРАХА КОМУНИСТИТЕ- СОЦИАЛИСТИ ЗА СТОЛЕТИЕ НАПРЕД !!!!!!!!!! КОМУНИСТИ МИЛИОНЕРИ !!!!!!!!!!!
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прос народ, слаба държава.
136
2
 
2
 
! Отговори
оlo преди 3 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааплатена герб-***
135
9
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АКО ПО ВРЕМЕ НА ТАЯ ПАНДЕМИЯ , ВЛАСТТА БЕШЕ В РЪЦЕТЕ НА ФИГУРАНТА И *** , ВЕЧЕ ДА СМЕ УМРЕЛИ ОТ К-19, МИЗЕРИЯТА , ФАЛИТА НА ДЪРЖАВАТА И ГЛАДА , КАТО ПО ВРЕМЕТО НА ВИДЕНОВАТА И ЛУКАНОВАТА ЗИМА.БЛАГОДАРЯ НА БОГА , ЧЕ ВЛАСТТА Е В РЪЦЕТА НА ГЕРБ, ЕС И БОКО, И СЛЕД , КАТО СЕ ИМУНИЗИРАМЕ , ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ!ГОСПОД МИСЛИ ЗА НАС -АМА И НИЕ ТРЯБВА ДА МИСЛИМ НА ИЗБОРИТЕ , ЗА ДА НЕ ПОПАДНЕМ ПАК В КОМУНИСТИЧЕСКИЯ КАПАН НА ЧЕРВЕНИТЕ НЕГОДНИЦИ!"ГОСПОД ПОМАГА -АМА В КОШАРА НЕ ВКАРВА"
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов е виновен!
133
7
 
5
 
! Отговори
Ленко преди 3 години
Едно е ясно,колкото по-рано си отиде това корумпирано правителство и Парламент,толкова по-добре!Всичко у нас е чешане по шапката!
132
0
 
1
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Днеска на Владислав три километра коли излизаха от града още в 11.ч
131
4
 
11
 
! Отговори
Вижте Радев преди 3 години
Аз още от училище ги помня. Сиви, начумерени, вечно недоволни . . . Няма искрица живот. Те ненавиждат останалите и се възмущават че си усмихнат, че имаш живец. От тях подбираха комсомолските секретари. После партийните. Те са прави, а другите криви. Те доносничеха срещу различните.Питайте РР и ще видите.Не ми е жал за тях. Те си бяха такива. Такива и ще си останат.
130
1
 
15
 
! Отговори
HST преди 3 години
Аз ще празнувам. И понеже ще празнувам, като празнуващ човек отидох днес да си напазарувам за праника. По нищо не личеше, че половината българи нямат настроение за празнуване. Опашките и тълпите по нищо не се различаваха от миналата година. Т.е. тия дето казват по анкетите, че нямат настроение, в крайна сметка явно го добиват в последствие. И стига с тая беднотия. Като гледам, пазарува се, като че утре ще забранят яденето и пиенето със закон.
129
2
 
9
 
! Отговори
Глупаво заглавие преди 3 години
За хора които не умеят да живеят!
128
2
 
14
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Хайде да не спориме - заглавието казва всичко...2.5 милиона българи нямат настроение за празници....причините не са тайна.
127
0
 
0
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
до анонимен 144: някой да може с анонимен да дискутира!?...( анонимен"доносник")
126
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празник е тогава, когато човек се чувства щастлив. Има хора, които никога не са щастливи, има други, които са щастливи, защото умеят да се радват на всичко: красив залез, дребен подарък, цвете, хубава книга, музика, усмивка..... Така, че направете си празника! Спрете да обвинявате околните, правителството, съседа или кучето му за това, че не умеете да се радвате и сте нещастни. Щастието е функция на мозъка и умението да се радваш, без значение дали си богат, болен или самотен... Хубави празници.
125
6
 
15
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Това не е било никога,откакто БГ е "свободна" страна... Дори в тъмните години на Тошо Живковския-Хрушчовския и Брежневски "комунизъм" хората са празнували и живели по спокойно макар и по скромно но не и толкова мизерно колкото днес...Е, има и една част "доволни" но мнозинството мизеруват и изнемогват!....
124
3
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
България на 6 моретаТурците и ромите са наши братя и сестри - женете се смело с тях! Правителството ще плаща по мярка 6 без 15
123
6
 
8
 
! Отговори
Гардероб преди 3 години
Пенсионерке, шкафчето ти е пълно с ***, сутиени и др. неща, а главата ти е пълна с червени бръмбари от 1944г.
122
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с тия програмисти.Да ми кажат какъв реален продукт създават. Ако утре примерно силно слънчево изригване им скапе сателитите с какво ще се нахранят.. И махалото се движи в две посоки. Днес много за платени, утре - ненужни.Да не говорим че са изкривени с протегна ти напред шии като патици и отпуснати като пачиАбе болни хора. Като тоя на Aple, нали и той пукна от рак, нищо че голяма работа.