Бъдещето на България! Най-много бебета от 9 години насам у нас

13 майки с Covid-19 са родили здрави дечица в Шейново
27 дек 2020 15:22,
270
Бъдещето на България! Най-много бебета от 9 години насам у нас
Снимка: Pixabey

2360 бебета са се родили от началото на годината в общинската АГ болница "Шейново", 2 260 бебета са проплакали в Първа АГ болница "Света София".

"Ще завършим годината с един голям брой раждания, най-голям от последните 9 години, които сме имали. На Коледа специално се родиха 6 дечица, всички нормални раждания", каза пред БНТ директорът на АГ "Шейново" д-р Румен Велев.

"Като се има предвид, че годината беше много тежка, изпълнена с всякакви кризи, с всякакви ситуации, но смея да кажа, че се справихме не лошо и че завършваме много добре тази година. 13 майки с Covid-19 родиха здрави бебета, едно детенце само имаше антитела. Успяхме да опазим себе си, много малко хора от персонала на болницата изкараха Covid инфекцията и то доста леко. Успяхме да запазим всички останали пациенти, защото ние не можехме да спрем да работим. Всичко това ни изпълва с оптимизъм за следващата година. Разбира се, със започването на ваксинацията нещата ще стоят по доста различен начин", допълва д-р Велев.

Той си пожела по-здрава 2021-ва година и бейби бум.

"Българинът в условия на тежки кризи и на национални катастрофи винаги е излизал с повишена раждаемост, с повече раждания, за да можем да се изправим отново и да продължим напред. Жилав народ сме и мисля, че и това нещо ще преживеем".

Д-р Гергана Коларова е директор на общинската Първа АГ болница "Света София". Щастие за родилния дом е увеличаването на броя на близнаците. Тази година, на 8 декември, в болницата се роди втора двойка близнаци на семейство от София, които са заченати по естествен път и са пето и шесто дете в семейството. Това се случва много рядко в световен мащаб.

"Ние бяхме късметлиите, в частност, благодарение на професионализма и на високата подготовка на д-р Томи Попмарков. Всичките 6 деца са родени при него. Безкрайно много се радваме когато семействата, близките, родителите на новородените бебчета са щастливи", споделя д-р Коларова.

"Годината беше тежка, много хора загубиха живота си и аз бих се радвала на още повече деца. Винаги новото и това, което предстои, трябва да бъде очаквано с надежда, с добри мисли, с очакване, че ще се случи нещо по-добро. Това добро обаче зависи от нас, до каква степен ще се случи. Зависи от това колко много са богати мечтите ни, колко искаме да дойде добро и при всички случаи тази промяна трябва да започне от нас самите. Трябва да направим следващата си година по-щастлива, по-добра, по-успешна. Станахме достатъчно силни за да се преборим с предизвикателствата", оптимист е д-р Гергана Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
7
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
....скритите ефекти на пандемията....:) най-много разводи и най-много бебета.... естествен подбор :)
145
9
 
3
 
! Отговори
До 178 преди 3 години
Съпругът трябва да е опитен в секса.Затова се ценят мъже,които са преспали с много жени.Аз не съм срещал жена,която да хареса фактът, че един мъж е девствен. Иначе естествено, че повечето мъже ценят девствеността на жената. Едно е да е спала само с теб,друго като минеш по главната улица, всеки трети да я е минал.Аз като видя някоя бивша,първото за което се сещам е какъв секс сме правили.
144
8
 
0
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
Чувството да родиш е неописуемо!Преживях го, но не мога да ви го опиша.Ей го сега, кьопекът търчи около мен и току ми пробва дюкяна...
143
6
 
1
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До 180 Не знам дали знаеш значението на думата "сарказъм", но написаното беше само горчив сарказъм. Въпреки това ако по някакъв начин съм ти накърнил религиозните ти чувства, тогава се извинявам искрено. Само исках да обърна внимание точно на това, което и ти си подчертал/а в коментара си - развратът и брачните изневяри, бушуващи в обществото като пожар по суха трева. Аз съм женен от 32 г., веднъж съм се клел в името на Аллах да съм верен на съпругата си, и верен на клетвата си ще умра.
142
18
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Това не са добри новини. Като изключим римляните, техните навици едва ли са повлияни от карантина, това са безработни козички, които си знаят, че няма да се върнат на работа и просто връзват някой *** с бебе. Тези патици после ще напълнят форум БГ-мама с безумни простотии. Това е бъдещето на тази л.айняна нация
141
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ БЪЛГАРИЯ НЯМАТ БЪДЕЩЕЗа теб може би, но грешиш. Няма по - добра страна и Родина за българите на тази Земя от България.
140
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ БЪЛГАРИЯ НЯМАТ БЪДЕЩЕЗа теб може би, но грешиш. Няма по - добра страна и Родина за българите на тази Земя освен България.
139
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да имаш деца, аз имам две, но може би не е хубаво бъдеще за децата ни. Сега може би не бих раждала, бих си живяла живота и евентуално да осиновя като стана на 40. Да имаш деца е много трудно.
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
145 Прав си, но съпруга дали ще се пази и дали ще оцени това?
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
174 българи са, имат и още две деца, дето са поединично родени и двойки близначета.
136
0
 
8
 
! Отговори
Batman преди 3 години
Ами *** са по време на първото затваряне. ЗНачи сега да очакваме и Септември голям бум.
135
5
 
16
 
! Отговори
Христо от Н. Загора преди 3 години
Браво на семейството с две двойки близнаци! Сигурен съм че са българи, защото при ромите няма наблюдаван случай на родени близнаци.
134
4
 
5
 
! Отговори
До 163 преди 3 години
Не харесваш чуждите деца. То и аз особено не съм впечатлен от детски крясъци и ревове на чужди деца,ама като са на моите деца,не ми е проблем. Естествено една жена винаги може да си осигури секс,ама жените държат да правят секс с мъже, с които имат връзка.
133
10
 
5
 
! Отговори
Шприц преди 3 години
Застоялата некачествена семенна течност увредена от лекарства, вирус и ваксини ще си покаже своите резулати.
132
0
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Що така бе Днес .бг ми изтрихте коментара ? Значи не обичате истината която е факт .Нищо и вас ще ви турим във черният списък .И няма да е далеч времето да давате отговори на много неудобни въпроси .И вие сте във списъка на Престъпната демократична орда ПДО .Там вие мястото от сега нататък .
131
4
 
4
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Тодор Живков И ти понеже с член на престъпна демократична орда ПДО ,ще дойде време и теб да те ваксинираме със 7.62 ваксинация .Бъди сигурен във това .
130
15
 
7
 
! Отговори
Още локдауни преди 3 години
хората без работа затворени по домовете какво друго да правят освен бебета и да пиянства, плюскат и свинстват.От тез локдауни новото поколение бебчета ще бъдат частично или напълно дауни. Със синдром на даун ще гласуват лесно за всеки и ще са щастливи с даун по рождение.
129
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Така със раждаемостта до тук! Ами смъртността, то натурална ,то ковид ,то друга ???
128
14
 
7
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Видехте ли к'во убаво беше при мене, а? Видехте ли?Немаше карантини, ама границите беа затворени!Не бехме измислиле PCR тестовете, ама бехме измислиле автомат Калашников!Секи, който беше решил да бега през границите на нашия социалистически рай го ваксинирахме със 7,62 милиметрови оловни инжекции!ХА-ХА-ХА! ХО-ХО-ХО!
127
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо в статията няма вместена снимка на майка ромка с дете. Това е дискриминация.

Спонсорирани публикации