И 2021 година пълна с почивки – кога ще работим и кога ще почиваме?

Най-малко ще работим през май – едва 17 дни
54
И 2021 година пълна с почивки – кога ще работим и кога ще почиваме?
Снимка: БГНЕС

Новата година настъпи, а заедно с нея дойде и надеждата тя да бъде много по-здрава, успешна и доходна за всички нас в сравнение с тежката 2020 година.

В условията на пандемията от коронавирус все още много хора работят дистанционно, но други нямат тази възможност. Надеждите на всички обаче са насочени към това да има работа и заедно с нея време за отмора през настъпилата година.

Кога ще работим и кога ще почиваме през 2021?

През следващата година ще работим общо 249 дни, което според статистиката е с 1 по-малко от тази година при работна седмица от 5 дни.

2021 година започна с 3 почивни дни покрай Нова година, а на работа сме от 4 януари. Следващият почивен ден е на 3 март, когато отбелязваме Освобождението на България. Тази година обаче той се пада в сряда, което означава, че ще почиваме само тогава.

Голяма почивка ни очаква чак в края на април и началото на май, когато е Великден. Там по традиция ще почиваме 4 работни дни – от Разпети петък до втория ден на Великден, включително. Датите тази година от 30 април до 3 май. Още един ден – 4 май, получаваме, защото 1 май се пада в събота. Следва да сме на работа на 5 май (сряда), за да почиваме отново на 6 май (четвъртък). Петък отново трябва обаче да сме на работа.

Така, който желае да си почине по-дълго, може да си вземе 2 дни отпуск (5 и 7 май) и така да си оформи една доста дълга почивка от близо 10 дни.

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост на 24 май тази година пък е в понеделник, което ни дава 3 почивни дни – на 22, 23 и 24 май.

В трите летни месеца юни, юли и август почивни дни няма, но пък още през септември идва следващата порция почивни дни. Около Деня на Съединението ни се събират 3 дни, с които да изпратим лятото – събота, неделя и понеделник, когато е 6 септември. За Независимостта обаче ще почиваме само на празника – 22 септември, сряда.

И така стигаме до края на годината и Коледните празници, където ще почиваме цели 5 дни - между 24 и 28 декември, включително (от петък до вторник, защото 25 и 26-ти декември се падат събота и неделя).

За любителите на числата и статистиката, най-малко ще работим през май – едва 19 работни дни. Най-много пък ще се потим през март, юни, юли, август и ноември - по 22 работни дни.

Остава да си пожелаем Новата година да ни отърве от коронавируса и икономиката да тръгне нагоре, за да имаме поводи за усмивки и почивки.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
Как така "пълна с почивки" ? Някакви нови почивни дни са измислени или какво ?
40
5
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 1 месец
"Бачкате" си общаците в сивия сектор без отпуска. Нормалните хора работим и имаме по 25 дни отпуска. А на държавна хранилка с по 1200лв. заплата, с която нормален човек не може да живее, са най-мързеливите.
39
6
 
20
 
! Отговори
Майна преди 1 месец
Ще почиват тия дето са на държавна ясла.Другите си бачкане.
38
5
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
в тази държава -човек каквото и да прави -накрая "сметките" винаги му излизат "криви" -държава без бъдеще няма как да си правим "сметките"
37
2
 
7
 
! Отговори
ЛОКДАУН преди 1 месец
Нито ще се почива нито ще се работи - ЛОКДАУН
36
0
 
5
 
! Отговори
P.S.S. преди 1 месец
А качеството далновидност се изразява най-много от един човек, един единствен. Перефразирам. И построих дом и на хиляда разтега втори дом и дворец. Човек и добре да живее умира и друг се ражда, но оставя след себе си .... И така нататък, но какво да построим сега? Тия руни дето не сте ги разчели - скитите са се опитали да създадат своя азбука като гръцката, и тия руни имат звукови стойности в българския език, обаче не успели навреме! Затова пишели на гръцки, защото ..И нека родения по-късно...
35
0
 
9
 
! Отговори
P.S. преди 1 месец
Едно единствено качество се иска държавника да притежава, другото го правят хората му и качеството се изразява в думата далновидност!
34
1
 
3
 
! Отговори
Дали умишлено преди 1 месец
Или не съвсем фактите са факти. И не забравяйте, че от всички номадски народи скитите са били най-отмъстителните и изкусни войни ...в много сфери.
Ама клекни пак на свещенника изедник!
33
3
 
2
 
! Отговори
Силите са такива преди 1 месец
Че единствения начин тоя народ да оцелее и надживее поредния окупатор е да го победи - и има само една област в която може да стане! Изкуства! Съвременни изкуства визуални и всякакви - не подценявай крал и кралица Изкуство. Много са го правели - всички са умрели от тази неправилна преценка. Може много да си говорим и 100 съм сигурен че ще бъдеш убеден, но не ми се пише вече .... Корените на тоя народ са скитски по кръв колкото и малка да е тая жилка ... Много отмъстителни били скитите и жестоко
32
1
 
1
 
! Отговори
За да излезете: преди 1 месец
За да излезете от капана дето са заложили е лесно, трябва да направите това, което заложилите капана ги е страх, че ще направите! Да ги биете в това в което те са добри, обаче не става без пари, а парите са нещо, което са ви взели не само защото са им трябвали за някоя глупост, не защото ги нямат да ги върнат, а защото по този начин вие не можете да ги победите! Аз съм за смъртни присъди за такива - така са работели Хитлер, Сталин, Червените камери и кабинета на Симеон 2!
31
2
 
2
 
! Отговори
И последно: преди 1 месец
И даже и накрая на третия и евентуален последен мандат на ГЕРБ след 12 години директна изпълнителна власт, ще осъзнаеш че така и не си успял да излезеш от оковите и капана на машината на Сакскобурга и преврата. И даже и накрая след 30 години в политиката ще осъзнаеш, че си взел много грешни решения в образованието, много неща си могъл да направиш, а не си, заради което цялата държава изостава!
30
5
 
1
 
! Отговори
И последния случай преди 1 месец
Някой похарчил свет пари за някакъв път до някакъв манастир в който се пази сърцето на съюзник на Хитлер в буркан! Ама никой не може да го види, защото е в крипта. Я си задай въпроса какво друго можеше да се направи с тия пари? И когато стигнеш до фазата в която ще осъзнаеш, че това са едни от най-тъпо похарчените пари през третия мандат на ГЕРБ и че с тях можеше да се направи цяло училище за съвременни изкуства и осъзнаеш пропуснатите възможности и потенциал, лошо ще ти стане!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз си пожелавам неомъжените/неоженените през тази отминаваща година, да се бракосъчетаем през идната година. :)
28
0
 
2
 
! Отговори
Нормалното? преди 1 месец
Премахнете делегирания бюджет! Казваш си не работи, явно е че не работи, резултатите са машинални и са поточна линия и лошото е че е функционално неграмотна продукцията 52 процента от нея. Пускаме работещо решение! Откъде пари за него? Е няма? Е що няма - и идват 20 отговора кой от кой по гадни! Божков, Дянков, Велчев, Игнатов, Даниел Вълчев и всички те някак източиха по различен начин по 500 милиона от държавата. Кой не платил данъци, кой купувал десет пъти над пазарното, кой осакатил мозъчния
27
0
 
2
 
! Отговори
Примерно: преди 1 месец
Ето една лудост - делегираните бюджети в образованието, всъщност какво делегират? Делегират колко пари дава държавата за обучението на един ученик или студент! Не става на въпрос за нищо друго - иновации, оборудване или качество на образованието, както и няма ясен критерии за оценка. Няма! Може или не може нещо е едно, ама самият човек, нервните му вериги, рефлекс, критическо мислене! Ясно е че така правят повече щети отколкото образоват и работят само в София, където суровината е обилна!
26
0
 
3
 
! Отговори
Това е и проблема преди 1 месец
Да избягаш от тия лудости става с лудост. Да добре ме чу - не става с нормалност излизането от тия лудости, а лудост, която да пречупи неконтролираните лудости и да е контролирана. Пет малки лудости на ден за да излезеш от двадесет години сюрреалистичен автоматизъм!
25
1
 
1
 
! Отговори
Не е така: преди 1 месец
Същността на проблема е една - толкова дълго време такива лудости са били заложени като норма без да е имало съпротива срещу тях и толкова дълго са прилагани машинално и сюрреалистично, че на никой не му правят впечатление. Като портфейл на улицата ограден с червено никой не го пипа, защото мислят, че някой го е маркирал да не бъде пипан с червения кръг! Така и лудостите в държавата - оградени са с червен кръг и си казваш някой ще ги махне, някой ще се заеме! Да ама не!
24
0
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Живи и здрави да сте-Висшите си знаят работата.
23
0
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Ами идвай да ти дам през и лютеница...Имам 40 буркана лютеница и много праз.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Яде ми се салатен боб с праз и лютеница.