Пулмолог: Антибиотикът да не е първият избор при COVID-19

„Колкото повече е напрежението, толкова повече са симптомите“
10 яну 2021 09:26, Елка Василева
37
Пулмолог: Антибиотикът да не е първият избор при COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

„Важно е заразените с COVID-19 да бъдат спокойни. Спокойствието е много важно. Колкото повече е напрежението, толкова повече са симптомите”. Това зави пулмологът д-р София Ангелова пред Нова тв.

По думите й като брой заразените с коронавирус през последните дни действително намаляват.

Още по темата

Тя отново призова хората със симптоми на COVID-19 да не се самодиагностицират и да не се самолекуват.

„Антибиотикът не трябва да бъде първият избор още в първия ден на температурата. При нас идват пациенти, които са преминали през 5 антибиотика, което звучи ужасно”, коментира д-р Ангелова.

 „Всеки от антибиотиците си има своите странични ефекти. Отделно от това те потискат имунната система”, каза още пулмологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антибиотик лекува бактериална инфекция. Има разлика между вирус и бактерия, голяма и то. Ако имаш повече от 4 по биология в 8ми клас трябва да знаеш сам. Трябва да се внимава за белодробни усложнения. Ако започне отхрачване да се почне антибиотик. Те изписват наред, но всеки сам може да избере дали да пие или не ако е малко по-запознат с тялото си и как прекарва нещата
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То, някои пият антибиотик и при безсъние.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13------------------------------Че да не си принц Чарз да те преглежда светило непременно.Те преглеждат срещу стотачка.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антибиотиците отслабват имунната система. По добре алкохол, за който е установено, че убива коронавируса.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ем то хубаво, ама изведнъж човек се озовава с пневмония и може вече да е късно за антибиотик. Не съм лекар, но мисля че е по-добре, особено за възрастните да пият антибиотик от 3-4 ти ден на темепературата, за да не стигат до пневмония!
30
0
 
8
 
! Отговори
САТАНА преди 3 години
Пийте си ракийката
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не трябва да се пие, лекарствата са вредни и отслабват имунната система. Това е ненормаленрстрах на даден от медиите и изгоден на фармацевтичните милиардери
28
2
 
6
 
! Отговори
Niki преди 3 години
Добре разбираме антибиотици не трябва да се вземат, но къжете все пак какво трябва да се пие така, че да не стигнем ди усложнения в болницата. Никой не казва това. И никой не казва как се разбират броя излекувани и от какво се са излекували. Но общо взето е ясно, че при усложнения не се ли пият антибиотици се стига до интензивното. Така, че .... не заблуждавайте хората.... нека да си слушат предписанията на докторите и да ди пият това което съм им предписали!... иначе го чака тръба в гърлото
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко зависи колко е кадърен личният ви лекар.Нашият изписва антибиотици само в краен случай и задължително след преглед и ренген.Негов колега който е личен на познати ги изписва на килограм по телефона.Не иска и да чуе за преглед при него.Гворя за сегашната ситуация с ковида.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много информативна статия. Точно 5 изречения.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторята и професори ,власта постоянно говорят за ваксинация ,а те ваксинирали са
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антибиотиците не лекуват вирусни заболявания, това би трябвало да го знае всеки, ама май всички са луди.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Никой не отрича компетентността на ВСИЧКИ лекари."И слава Богу. Само дето внушението на поста е, че лекарите по презумпция са некадърни и некомпетентни, и тук-таме има някой свестен като д-р Едикояси. Да, ама няма как всички да сме нейни пациенти. И ако, недай Боже, някой се осмели да ти изпише антибиотик, това автоматично го прави некадърник.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо мислите че се изледва дали заболяване е на бактериална основа или вирусна. За да се прецени какви и дали да се изписват антибиотици. Но тука има няма с антибиотик лекуват. Както и майка ми болеше я главата отиде на кардиолог защото реши че имала кръвно той и премерил кръвното и и предписа лекарства за кръвно. Добре че и казах да не ги пие. Такива са "лекарите". Запомнете:1. Изледвания2. След изследванията се назначава диагноза, ако не още изследвания3. След диагноза -> Лечение.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не отрича компетентността на ВСИЧКИ лекари.
20
1
 
4
 
! Отговори
До Преди време преди 3 години
Ми недей да ходиш на море. На мен пък лекар ми спаси живота на почивка в планината. И трябва ли твоето лично преживяване да е основание да отричаш компетентността на всички лекари?
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая леля току що обвини лекарите в масови убийства."Протоколите" на нощаджиите открай време включват ударни дози от 4-5 антибиотика. Не че не беше ясно, че това е пълна кретения, но...
18
1
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
Пулмоложката е напълно права. Заразените трябва да запазят спокойствие.Е да, ама как да запазят спокойствие? Айде успокоявайте ги сега, след като оня генерал, коремния хирург пряко в ефир ни се закани че "Яко ще се мре!"!Нещо повече - много професори, доценти, доктори плашат също така как сме щели да мрем, но когато това се каже в ефир от човек който е назначен на длъжност именно да информира народа на България, всяването на паника е равнозначно на престъпление!
17
0
 
14
 
! Отговори
Died преди 3 години
Вирус не се лекува !!!Въздейства се с медикаменти върху симптомите !!!
16
0
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
НАЙ- НАКРАЯ И ОТ ЛЕКАР ДА ЧУЯ ОТДАВНА ДОКОЗАНИ НЕЩА:" АНТИБИОТИЦИТЕ ПОТИСКАТ ИМУННАТА СИСТЕМА!!!" ТОЧНО ТАКА Е! ЗАПОМНЕТЕ: КОГАТО СЕ ДАВАТ АНТИБИОТИЦИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА БАКТЕРИАЛНИТЕ УСЛОЖНЕНИЯ ИЛИ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ТАКИВА - ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН Е ПРИЕМ НА ПРОБИОТИЦИ, КОИТО СТИМУЛИРАТ ИМУННАТА СИСТЕМА!! АКО ДОКТОРЪТ НЕ ВИ ГИ ДАДЕ - НАПОМНИТЕ МУ ИЛИ СИ ГИ ВЗЕМЕТЕ САМ!!!

Спонсорирани публикации