Пулмолог: Антибиотикът да не е първият избор при COVID-19

„Колкото повече е напрежението, толкова повече са симптомите“
10 яну 2021 09:26, Елка Василева
37
Пулмолог: Антибиотикът да не е първият избор при COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

„Важно е заразените с COVID-19 да бъдат спокойни. Спокойствието е много важно. Колкото повече е напрежението, толкова повече са симптомите”. Това зави пулмологът д-р София Ангелова пред Нова тв.

По думите й като брой заразените с коронавирус през последните дни действително намаляват.

Още по темата

Тя отново призова хората със симптоми на COVID-19 да не се самодиагностицират и да не се самолекуват.

„Антибиотикът не трябва да бъде първият избор още в първия ден на температурата. При нас идват пациенти, които са преминали през 5 антибиотика, което звучи ужасно”, коментира д-р Ангелова.

 „Всеки от антибиотиците си има своите странични ефекти. Отделно от това те потискат имунната система”, каза още пулмологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Ракиямицил веяка вечер и ни вирус ни бактерия ме фаща ... само махмурлук ме гони от време на време
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При мен избора срещу Ковид е една бутилка Джак Даниелс..
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Около 15 декември жена ми беше със сатурация 88% в следствие на двустранна пневмония ,имах спешна нужда от консултация с пулмолог във Варна ,отговорът на светилата беше -запишете час за 5-6 януари .Много загрижени и човечни .
12
2
 
18
 
! Отговори
Преди време . преди 3 години
Бях се разболял на морето, (тресе ме, температура итн)Отидох в местната поликлиника, лекарката ми даде антибиотик ( купих.. пих, по зле стана) отидох пак при нея. Даде друг антибиотик... купих пих...по зле стана...вече се прибираме с кола от морето, имам усещането че ще умра !Пристигам в София. отивам на доктор, дава още един Антибиотик. Накрая вече отидох при една докторка от 15-та Червенякова. и тя ми каза:От толкова антибиотик сте си сринали имунната, затова не ви минава. Тя меИзлекува
11
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕОДОБРЯВАМ!!!!!!!!!!!!ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПИСВАТ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ НЕБИЛКОВИ АНТИБИОТИЦИ СРЕЩУ КОРОНА ВИРУС ЗА *** КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ПРЕИЗБРАЛО БОРИСОВ !!!!
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пулмолог, ама вие сериозно ли си мислите, че може да се намествате в такива процеси и да контролирате болестите. Вие и представа си нямата какво са болестите и кое ги причинява, говорите нещо, пелтечите, и само заблуждавате хората. Досате медицината и учените не решили проблема с нито една болест, а един грип ви напрви смешни. Само хирурзите помагат истински на хората.
9
10
 
2
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Фанете я тази и я ваксинирайте публично пред министерски съвет.Стига е клявкала като мисирка по медиите.Оня Мангърата дето искаше пенсионери да ваксинира къде се скри? Гешев ,фанете ги и ги ваксинирайте немедлено! Има ли още склерози от БАН за ваксиниране?!Изядоха бюджета и за *** няма,а другаря С-О-Р-О-С гледа през гугъла!
8
6
 
10
 
! Отговори
Защо преди 3 години
публикувате подобни "съвети"? Ако личният лекар прецени и ми изпише антибиотик, аз какво да му кажа? Не, мерси, в Днес БГ пише, че не трябва да пия антибиотик. Това, което казва д-р Ангелова, не е ли известно на колегите й, че трябва да предупреждавате пациентите?! Май търсите всякакви възможни начини, за да стресирате хората и да им внушавате недоверие в лекарите! Това не повишава ли напрежението???
7
1
 
6
 
! Отговори
se преди 3 години
Едмо е ясно, в България всеки си прави каквото реши.Джипита изписват антибиотик на килограм.Всякакви ,,специалисти" превърнаха медийте в платформа да се покажат и изкажат.Има ли ясна ,рецепта" какво трябва да се прави при КОВИД от лекарите независимо дали са лични или в лечебните заведения.Има тиха война между двете групи.Здравеопазването ни е капитулирало с политиката на Иеван Костов през 97-2001 ва.Търговията трябва да спре но има ли решимост от политиците ни???
6
3
 
16
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Спокойствието идва като се изключи тАлАвизора!!!И симптомите изчезват.Майко мила,и това ,по телевизора го обявяват,ама някои още не стоплят!!!Няма надежда!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е ли докторката,която умори едно дете и беше отстранена
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е първия избор трябва да е парцел на онова място и чак след това всичко останало.
3
1
 
13
 
! Отговори
Полк. доц. Мангъров преди 3 години
Не беше зле да каже някоя дума и за тежките последствия от злоупотребата с антикоагуланти. Антикоагуланти се предписват само след скрийнинг на времето за кръвосъсирване, който отнема поне две седмици, за да се определи програма за прием. Предписването на фраксипарин по телефона граничи с престъпление.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понякога докторите предписват веднага един антибиотик, за да си вържат гащите че са направили нещо. Но има хора които са чули, че някой е пил един какъв си антибиотик и почват и те да пият от този вид.
1
3
 
15
 
! Отговори
Магьосника преди 3 години
Азотромицина е антибиотик, но инхибира рибозомите и блокира репликацията на вирусаама тези *** го дават на тежко болни когато не работи