Първите ваксини на Moderna пристигат у нас на 13 януари

Първата доставка ще е от 2400 дози
9 яну 2021 15:22, Анисия Иванова
37
Първите ваксини на Moderna пристигат у нас на 13 януари
Снимка: БГНЕС

Първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу COVID-19, произведена от Moderna, ще пристигне в България на 13 януари, сряда, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Американската компания уведоми представителите на ваксинационния щаб за своето решение след проведен видеоконферентен разговор.

Още по темата

Припомняме, че това е втората одобрена ваксина срещу коронавирус в ЕС и в България. От 26 декември у нас започна ваксинация срещу коронавирус с ваксината на Pfizer и BioNTech.

И двете ваксини - на Moderna и  Pfizer/BioNTech, са разработени на базата на една и съща технология за информационна РНК. Има обаче съществена разлика по отношение на условията на съхранение и броя на дозите в един флакон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Магьосника преди 3 години
Най-скъпото "проучване" правено някога в Българияза 1% от цената ще им дам отговор: Другата зима ПАКза още 1% : За новите щамове - не работи
30
0
 
2
 
! Отговори
славно бъдеще преди 3 години
Браво!Лека-полека ще се бодне по-голямата част от народа и всички ще мирясат.Ваксината носи здраве,щастие и увереност в бъдещето (6 месеца).
29
2
 
0
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 27. Май не четеш достатъчно новини. Тъпичък ми се виждаш.
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израел плаща по 30 долара на ваксина на Файзер, а ЕС плаща 18 долара. Естествено е производителят да си гледа фанансовия интерес.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко вероятно е да получите ваксини дори и да желаете. То за спешните медици и личните лекари са в недостиг, а и не сме нито Израел, нито Гърция. Преди около седмица в България се ваксинираха около 5000 души срещу 55000 в Гърция и около 1000 000 млн. в Израел.Въпрос на финансов ресурс, а не на желание.Иначе в Гърция нямаше да има протести,че висши държавници пререждат нуждаещите се от първа линия.Ако се съмнявате ....звъннете в най- близкото РЗИ и питайте къде и КОГА може да се ваксинирате?
26
2
 
3
 
! Отговори
Do 26 преди 3 години
Нали знаеш кои вярват на всичко и се връзват най-лесно? Точно така, малките деца.... засрамих ли те? :)))
25
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Модерна работа.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26"Силните" работят от дълго време върху програмирането и промиването на мозъци. Това е цел номер едно. Веднъж постигнат ли я , останалото не е никакъв проблем. Зомбитата слушат и изпълняват.Във Вашия случай процесът е завършен. Няма следи от самостоятелно мислене.
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-нискоинтелигентен си, толкова си по-мнителен и вярваш в конспиративни теории. Един се протеснил, че ЕС лобирал за ваксината на Файзер, друг се опасява да не му повредят скъпоценните гени, които видиш ли предците му били съхранили ( а дано викам аз, ама надали), трети се опасява да не му инсталират чип инда почне да се рестартира като бъгав windows vista....Абе хора, проумейте, че в аджендата на силните има по-важни неща от вас
22
3
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Лично аз и съпругата ми няма да се ваксинираме нито с ваксината на "Файзер",или на "Модерна".Предпочитам ваксината на"Астра-Зенека",или "Спутник 5",или"Вектор".Някак много напористо ЕС предлага само ваксината на Файзер.Поръчва огромни количества.За предпочитане е европейска ваксина ,така смятам ,аз
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехо учителите Ко ще правите ?ваксина се казва с хубавото име Модерна ... все още не може да разберем защо толкова лекари отказаха да се ваксинират )
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези с власт, които се ваксинират, кога ще ги снимат как си слагат втората ваксина ?
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този път бусове за солами ще ги карат
18
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм с Пфайзер ваксиниран и чакам втората доза, но ако е необходимо ще се ваксинирам и с Модерна.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има разбира се "антифризът" на едната просто трябва да е по концентриран!
16
3
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Малко цитат от културното наследство в коментарите на беС.бг.... не знам кой е автора ама да е жив и здрав..."Е то и нашите тук ваксини са съсипани. Лашкат ги с бусове за кремвирши на -12, после в зилове от соца. Само ние ще оцелеем благодарение на некадърниците управляващи. Случайни неща няма. Благодарим ти Боже че ни изпрати тия тъппаннари"
15
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗА ЕНТУСИАСТИТЕ ВАКСЪРИ!!!ПОМОЛЕТЕ ДА ВИ СЛОЖАТ ОТ ВАКСИНАТА НА МОДЕРНА ТА ДА ВИДИТЕ , ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ 300 ОПРАВДАНИЯ КАК НЯМА ДА Я ПОЛУЧИТЕ! :D
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е омаломощен вирус, а нуклеотизитана иРНК от матрица ДНК последователност върху липиден носител.
13
1
 
11
 
! Отговори
Видими Резултата преди 3 години
Пореден Успех - България ще ваксинира до 3021 година, следващите 1000 години са Ключови!
12
3
 
13
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
прупускаш, че от всяка ваксина трябват 2 ваксинации и това на всеки 3 месеца, така че говориме за 1 000 поне! А през тъмният Комунизъм всички имаха ваксини за Туберкулоза, всякакви шарки и т.н. и то Произведене в България - сумати болести бяха заличени!!