Проф. Аргирова: Може да сме преносители на COVID и ваксинирани

Според нея ваксините са безвредни, но няма разяснителна кампания
13 яну 2021 12:54, Елка Василева
41
Проф. Аргирова: Може да сме преносители на COVID и ваксинирани
Снимка: архив, БГНЕС

Можем да бъдем преносители на вируса, дори и да сме ваксинирани. Това каза председателят на Българското дружество по медицинска вирусология проф. Радка Аргирова пред  bTV.

„Колкото по-нисък е процентът на хората, които са ваксинирани, толкова по-бавно ще преминем напред. Ако сме ваксинирани и около нас всички са ваксинирани, постигнали сме всичко, което искаме и ще затрудним вируса. Но ако се случи, че сме единица сред много неваксинирани и не спазват мерките, нещата стават съвсем различни“, обясни Аргирова.

Ваксините са безвредни, но не смятам, че има кампания, която да разясни на хората всичко относно имунизацията, добави тя.

„Тези всички ваксини бяха приети с екстрена процедура, не са съвсем довършени клиничните изпитания. Те са в прогрес, ще продължаваме да получаваме нови данни постоянно. Има на места единични случаи на алергични реакции по света, но няма сериозни последици“, каза проф. Аргирова.

Още по темата

В училищата и най-вече в моловете става голямото заразяване, там е най-голямата гъстота на хората, а учениците по-трудно се убеждават да носят маски, обясни проф. Аргирова.

Тя обясни, че се проверява дали у нас го има новият вариант на вируса, който съдържа в себе си няколко мутации.

Председателят на Българското дружество по медицинска вирусология коментира и че защита след ваксинация ще е около година.

Относно провеждането на изборите и начина на гласуване на карантинираните тя е категорична, че не бива да се пускат карантинираните навън да дадат своя вот за няколко часа, както се предлагаше. Разнасящите урните пък трябва да са проверени антитела и да се ваксинират, каза още Аргирова.


 


41
Още от Страната
Русенец подобри рекорда си, качи 1100 стъпала на ръце
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 1 седмица
Бабето е печено, но трябва да говори това, което и дават.
36
2
 
0
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 седмица
Ся, никой ли никой ли нема да излезе и да каже, че бабишкерата е все още с двата крака във Втората световна война и я е яко фашизирана;))) Ще е прав де, тва искам да кажа;)))
35
3
 
8
 
! Отговори
А министър преди 1 седмица
Ангелов ваксинира ли баща си? Не нали. А защо не го ваксинира?
А отиде ли да го прегърне както искаше? Не нали. Е , като отговори на всички тези въпроси ще започна да си чакам реда и аз.
34
2
 
0
 
! Отговори
do 31 преди 1 седмица
Имам, да.
Менажира хиляда и петстотин служители. Да не мислиш, че е лесно?
33
1
 
10
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
Точно проф .Аргирова каза, че преболедувал от ковид не може да пренася заразата, защото след като има антитела няма начин да се закачи вируса. Сега нова песен. Луда работа става по света. Говорят различни неща всеки път за да объркват все повече хората. Жалко за нас, защото този вирус го има и при всеки е различно. Руска рулетка.
32
2
 
8
 
! Отговори
noFreeman преди 1 седмица
откъде знаеш бе тюф-,лек... тая какво пееше преди атаката с измислената зараза и сега, когато се вижда, че все повече хора проглеждат и виждат измамата... скоро ще разберат и за какво се прави тази из.мам-а....
31
1
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 1 седмица
Да ве, дизайнер е . Хахаха ти имаш ли представа точно какво е направил ? Щото аз имам.
30
1
 
9
 
! Отговори
Разнообразена преди 1 седмица
Значи изискването на авиокомпаниите за представяне на ваксинационен паспорт преди качване в самолет става безсмислено? Ковид до дупка!
29
0
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 1 седмица
Ами въпреки всичко, си трябва повече от един гараж, ако трябва да залееш света (което така или иначе няма да стане, но печалбата ще си я бива)
28
2
 
1
 
! Отговори
do 11 преди 1 седмица
Шахинчо нищо не произвежда. Неговата компания прави дизайна.

Производството е на Пфизер. Началник на отдела за ваксини на Пфизер е Катрин Янсен, която е направила две от най-успешните ваксини в по-новата история на света – тази срещу папилома и тринайсетщамовата ваксина срещу пневмония. Със сигурност знае едно-друго за това как се правят тия неща.
27
1
 
3
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 1 седмица
Твърдението, че "тестовете не са съвсем приключили" е леко преувеличено. От документацията на ФАЙЗЪР относно ваксината:
The estimated end date of the primary or phase one of a three phase trial is June 13th 2021

ПЪРВА ФАЗА от тестването следва да приключи на 13 юни тази година.
Първа фаза е началното тестване.
Така че, внезапно, по документи, ТРЕТА, ПОСЛЕДНА ФАЗА на тестването е приключила седем месеца преди датата на приключване на ПЪРВА ФАЗА.

ПРИЯТНО ТЕСТВАНЕ НА ВСИЧКИ!
26
2
 
17
 
! Отговори
Смях! преди 1 седмица
Тоя вампир къде е тръглана да се обяснява ! Да се ваксинира и да седи кротко у тях си !!! Ясно е че е платена и се чуди как да изкара някой лев !
25
1
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
тоя бабушкерник много бавно включва...
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоест, всички могат да пренасят и разпространяват вируса, но НЕВАКСИНИРАНИТЕ са проблем?

АХХХЪЪЪЪММММ.
23
2
 
8
 
! Отговори
Stalinista преди 1 седмица
И в самолета като ти искат отрицаателен PCR тест и имунизиционен паспорт, но заради ваксината ще си положителен и тогава няма летене
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом толкова казват че са безвредни значи има нещо.
То и на рекламите за лекарства е така и с малки букви е написано за страничните ефекти
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Разнасящите урните пък трябва да са проверени антитела" - само това липсваше, антитела да разнасят урни...в какъв свят живеем тцтц
20
1
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 1 седмица
Грешка с минуса. Извинявай, трябваше да е +.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имате ли усещането , че всички които така разпалено ни агитират какво чудо на чудесата са тези ваксини и колко са полезни имат подозрително еднакви прилики на напълно откачени.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха-ха-ха.........разбира се, че са безвредни, защото НИТО ПОЛЗА НИТО ВРЕДА ИМА ОТ ТЯХ, докато ги разнасят с микробусчета за кремвиши!!! Непостижимо!!! Разказваха, че трябвали специални хладилни камери, а нашите власти, които до сега ни вземаха за май-муни, сега ни взеха за кремвирши!!!!

Спонсорирани публикации