Не се ваксинирайте с "Модерна", ако имате филъри в лицето

Нежеланите реакции и при двете ваксини са типични
14 яну 2021 13:07, Ния Христова
30
 
Вчера в страната пристигна първата пратка от препарата на "Модерна" и в България вече се извършва имунизация с две ваксини срещу COVID-19. Въпреки това се появиха опасения, че ваксините могат да се окажат недостатъчни.
 
"Бройките, които са договорени за България, отговарят на обществените нагласи и очакванията на българските граждани. Може би през април-май ще бъдем защитени до голяма степен", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR проф. Илко Гетов, който е член на Европейската агенция за лекарствата.
 
Той е на мнение, че тези, които са преболедували инфекцията, би трябвало да останат на следваща стъпка от ваксинирането, когато вече ще е ясно, че са изгубили имунитета си.
 
"Между двете ваксини няма разлика като механизъм. Разликата е в обема на самата доза, която се поставя, също и дозата", обясни проф. Гетов.
 
Проф. Гетов уточни, че и двете ваксини предизвикват типични нежелани постваксинални реакции и даде две важни уточнения за дамите, които искат да си поставят ваксина.
 
"От научна гледна точка няма от какво да се притесняват, но ваксините не са тествани върху бременни жени. Това продължаваме да наблюдаваме. Изследванията върху опитни животни не показват никакви данни за проблеми с плода", посочи експертът.
 
Той обясни още, че в продуктовата информация е записано, че хора, които са имали или имат разкрасителни манипулации с инжектиране на филъри в лицето, е желателно да се въздържат от поставянето на ваксината на "Модерна".
 
Проф. Гетов отбеляза още, че има разрешение за изтегляне на 6 дози на ваксината от един флакон, така че той да стига за повече хора.
 
"Това трябва да се прави или с т.нар. спринцовка с мъртъв обем, или по специална техника. Колегите, които поставят ваксината, са добре информирани. Няма да се отрази на реакцията на организма. Това е въпрос на организация", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Hh преди 3 години
Само като чета и ми става страшно... камо ли като дойде реда ми за вакслина.Малеле
22
2
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Не е вярно че не е минала трети етап.Защо не провериш преди да пишеш измислици!Важно е колко са били доброволците и страничните ефекти.А и при двата вода ваксини са минимални.По скоро при Пфайзер заради единия консервант са по възможни алергичните реакции в първите 24 часа,като по силно може да е в първите 30 мин. след ваксинацията и то хипотетично.
21
4
 
34
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Не знам кой би се ваксинирал с Модерна изобщо. Американска фирма, която е разработвала 9 ваксини и нито една не е одобрена. Нещо повече, при нито една не стигат до тестове на 3-ти етап! Вонят отвсякъде - на корупция, на измами, на некадърност...
20
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сестрата която от сутринта дават по тв с първата поставена ваксина на Модирно в БГ , ами че тя е цялата с ботокс и хиалурон
19
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ваксинирайте, ако имате функциониращ мозък. Точка.
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдеее, проституцията, такова инстаграм звездите отекоха...
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За филърите на лицето разбрахме. А ако са на седалището може ли?
16
0
 
26
 
! Отговори
АХА! преди 3 години
Ха, става ясно - тази медия ни забранява да използваме думата до...ък - липсващите букви са б, и, т. Интересни защо?
15
0
 
17
 
! Отговори
ТРИ ЗВЕЗДИ преди 3 години
В предния коментар думата, която беше заменена с 3 звезди от алгоритъма на тази медия беше -***- , или животни за отглеждане и изяждане, ако и този път правилната дума е заличена. Започва да се изяснява кои кой е.
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има и проблем с Ботокса,отиде зян министерчето!Абе казвайте ги овреме тия противопоказания!
13
2
 
22
 
! Отговори
НЕ! преди 3 години
Той обясни още, че в продуктовата информация е записано, че хора, които са имали или имат разкрасителни манипулации с инжектиране на филъри в лицето, е желателно да се въздържат от поставянето на ваксината на "Модерна".Защо, какво може да е последствието, пр....? Никакво обяснение.Третират ни като говорещ ***, който не се нуждае от повече информация. Просто трябва да се издои и да се трансформира в нова хибридна порода! НЕ!
12
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Представи си и аз знам без да съм облъчван от руски медии!6 загинали (1се е самоубил,4 са починали в болница от огнестрелни рани),1 жена е убита на място в Капитолия при опитът й да щурмува сградата!Естествено е да има военни ,в момента в гр.Вашингтон има повече военни от колкото в Ирак и Афганистан взети заедно.Никой не знае какво е намислило протежето на Путин и е добре са се застраховат.
11
1
 
20
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Мор за кифлите :)
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Филър? Някое ИТ с езици може ли да преведе?
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия в стремежът си да се борят с времето слагайки пет дози в една опаковка,защо направо не почнат да ги опаковат в сто литрови бидони?
8
0
 
17
 
! Отговори
11 преди 3 години
А който има спойлери кво да прай?
7
13
 
16
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Стига ви занимава Путин-дишате му прахта.Защо нашите медии не показват ,че шестима от участниците в нападението на Капитолия между които полицейски началник и компютърен специалист са мъртви.От какво умряха?В капитолия има много войници,които п пазят и спят на стълбите.Това го дават по руската телевизия.Ако това беше станало в Русия ,новините щяха да са само за това,както правихте с Беларус.Сега търся коментари от западни телевизии.
6
5
 
19
 
! Отговори
123 преди 3 години
Те тея с филърите и без това не искат да ги чипират.....
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи Ангелов затова избра ваксината на Пфайзер.
4
2
 
28
 
! Отговори
Си Дзин Пин преди 3 години
Вече ваксинираха ботоксовия министър, нищо му няма.