История на доброто: Мъж помага на двете блокирани в Атина българки

Във Велико Търново Генка и дъщеря ѝ ги очаква още една приятна изненада
16 яну 2021 19:40, Красимир Ангелов
58

Мъж помогна на двете жени, останали без препитание в Гърция и възможност да се върнат в родината. Историята ви разказахме преди ден. Трогнат от нея, Христо Атанасов изпраща пари на жените.

Христо от години отглежда сираци и помага на болни и самотни хора в малък пансион във Великотърновското село Леденик. Въпреки, че той също е в затруднено положение, когато чул историята на двете блокирани жени, той не се поколебал и за миг и още в същия ден им изпратил 500 лв.

Още по темата
"Попремислих, бяха останали 650 лв. скътани, погледнах, сега имаме продукти за изхранване, имаме събрано желязо да продадем на вторични суровини да издържим още малко на напъна, докато се намери работа и предпочетох на мен пари …. за нея парите са по-важни сега в момента. И тя се разплака жената, тя не очаквала, че ще се намери някой, който да и помогне", каза той.

Трогната до сълзи Генка Кушева казва, че с парите на Христо Атанасов, ще може да си извади временен паспорт и да купи билети за нея и дъщеря си, за да се върнат в България. Двете жени се оказаха без работа и без пари в Южната ни съседка след лечение на майката.

"Аз се изненадах, че след като е прочел ми се обади и откликна и днес човека е изпратил парите, значи това ме трогна толкова много, че не може да си представите. И нека да му благодаря, защото когато действително имаш нужда и един човек, когото не познаваш, никога не си чувал за него, никога не те е виждал, а само от прочитането на материала, то не е за вярване", посочи Генка.

А щом се върне във Велико Търново, Генка и дъщеря ѝ ги очаква още една приятна изненада. Христо Атанасов ще им предостави собствената си къща в близко село за да се настанят временно, докато си намерят нов дом.

В момента Христо Атанасов се грижи за общо 20 сираци, болни, бедни или самотни хора, на които предоставя дом вече близо 30 години.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Sk преди 1 месец
Това да не е Шишчи бе? Той много „ обичал” да дава пари и чували за умрелите от КО.ВИ..Д.пха,ха,ха
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
fake news.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето това е идеален пример за истински човек! Дано е жив и здрав. Господ да му дава сили, енергия и дълголетие, за да може да продължава в същия дух. И естественно никой от тия където се бият в гърдите, че мислят и работят в посока само за благото и добрия стандарт на живот на народа, не взе отношение по случая.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е тая болна била ..това е човешко ,но да работиш 26 г .у вероятно с осигуровки ,и да няма пари даде върнеш не ми се вярва
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към всяка църква трябва да направят по един такъв приют,ако има възможност да им дават и по няколко декара земя с някой трактор,техника,за да помагат и изхранват нуждаещи се хора.
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как не им се откъсна от партийните и олигархични кръгове някой лев от сърцето,бе,как бе?
Бедни,помагат на бедни,а богатите гледат сеир!
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето това е един истински милосърден герой,дано Господ му дава късмет,здраве,пари и да помага на други хора,деца!
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 29
Може би в Гърция.В България са известни предимно с измамните си схеми и неплащането на дължимото на хора на които дължат пари.По едно време по почти всички телевизии даваха предавания за различни цехове където шефът грък не желае да плаща заплати.Това знам за гърците.В геополитически мащаб изпукаха към половин трилион евро кредити и обявиха че германците им дължат точно толкова щото са били нацисти.Кво да ти кажа -в бг така правят ромите а в САЩ чернокожите.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има и добри хора, които отделят и от малкото което имат, за да помогнат на болната жена. Операциите ка скъпи и там са отишли явно, спестяванията й.
37
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде се скриха маститите бизнесмени и активните общественички, които като орлици бранят правата на жените по площадите? Защо не помогнаха с нещо на изпадналите в беда жени?
36
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сетили се след 26 години да се прибират в България.
35
1
 
44
 
! Отговори
Предложение преди 1 месец
Да се закрият всички български консулства и посолства в чужбина, защото файдата от тях е нулева. Защо не са защитили българските граждани в чужбина, защо не са осигурили документи и транспорт до родината, това е първото нещо което посолствата правят за бедстващите поданици на съответната държава
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле какви екскременти са писали отдолу
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аЙ стига ваа тя па Гърция много дълече ,тя рекламата струва повече,и българин в чужбина не помага тва е много много рятко (повечето казват аз помагах а те се дънят,Ала бала)
32
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъж, аз познавам три жени нуждаещи се в Амстердам, прати неколкостотон лева да се върнат нуждаещите се жени в България, и пак ще ти пратим журналисти да те снимат и да те показват какви добрини правиш.
31
15
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 1 месец
ас зашто мислиш избиягах вав англиа? заштото тук само враскари взимат добри заплати а ас сам сас вишо образование от унсс.засега бера малинити в англиа но ште стана шаофиор ниакои ден сигорно.напално разбирам жинити че са утишли вав гарциа
30
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да се стремим към общество в няма бедни и нуждаещи се, предлагат се разни добродетели и с благотворителност да се помага на бедните, на всичко отгоре после се хвали с това.
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз мисла ,чи парити които земам за мойто образование и визия са много малко и мисла ,чи заслужавам повечи , закото мога да бъда по нагоре в стълбицата!!!
28
5
 
12
 
! Отговори
до 27 преди 1 месец
Колкото повече сива икономика има в една страна, толкова по-бедна е тя. Най-бедни от "белите" държави в ЕС са Испания, Италия и Гърция, защото има най-много сив сектор там. Разбира се, там е не повече от 15%, докато у нас е сигурно 50. Когато не плащаш данъци, тънеш в мизерия. Икономията води до мизерия, както се казва. И да, виждал съм грък да плаща и то много. Ако не плащаха, нямаше да имат европейски стандарт.
27
15
 
0
 
! Отговори
Разчувствуван преди 1 месец
Ох, разчувствувах се, браво, браво на мъж, мъж е герой, ох насълзиха ми се очишките, ох бепеце да канонизира мъж за светец!