Сертификатът за ваксинация срещу COVID - с уникален номер и защити

Документът ще може да бъде представян при поискване
Обновена: 19 яну 2021 17:47 | 19 яну 2021 12:52, Веселина Йорданова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сертификат за ваксинация срещу коронавируса представиха здравните власти.

Сертификатът е с уникален номер, с QR код и с всички нива на сигурност.

Още по темата
Ако някой се опита да направи злоупотреба, тя е невъзможна, категоричен беше здравният министър Костадин Ангелов на демонстрацията по представянето му. Сертификатът, който беше показан, е на здравния министър, който вчера беше реваксиниран.

Всеки ваксиниран може да има достъп до сертификата си чрез електронен подпис. У нас такъв към момента имат около 200 хил. българи.

От началото на февруари личните лекари ще могат да го предоставят на тези, които имат поставена втора ваксина. Министърът обясни, че данните за човека, вида на поставената ваксина и други, свързани с процеса, се генерират автоматично.

Според министъра сертификатът ще отговаря на изискванията на всички държави-членки и беше категоричен, че България е готова в това отношение.

Ангелов не коментира дали представянето му ще се налага във връзка с някакви ограничения за пътуване, като посочи, че това са политически решения.

Ваксината е доброволна, свободното движение на хора е ценност на ЕС от самото му създаване, напомни той.

На брифинга беше представено и електронното пациентско досие към момента.

Министърът каза, че процесът по издаването на е-рецепти е бавен заради бавното внедряване на софтуера в аптеките. Към каря на март е-направлението ще бъде надградено и ще бъде възможно издаването му за всички диагностични процедури, извършващи се в доболничната помощ.

Към момента успяваме да се справим добре с контрола върху епидемията, отчете Ангелов.

Днес на срещата при премиера шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски съобщил, че всеки пети PCR тест е подозрителен за новия щам на вируса.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
14
 
! Отговори
Мариана Николова преди 3 години
Какъв сертификат изисквал ЕС,че аз съм в Италия и тук непрекъснато говорят,че ваксината е доброволен акт!Никой в ЕС не е вземал решение за никакъв сертификат!
186
3
 
7
 
! Отговори
Искаме преди 3 години
Руска ваксина. На бил гетс ваксината твърдо НЕ.
185
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някъде четох вчера че,ЕС задължават до края на лятото да бъдат ваксинирани 70% от всяка държава,за това вадят тия сертификати ,ваксината е доброволна,но ще ни принудят лекичко с пиниз )дано вкарат руската поне не е жива ваксина
184
1
 
38
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Това си е фашизъм , е един от най изчистените му варианти....народе, спиш ли ....Май е време за Съпротива ...Не мога да повярвам ,че сатанистите успяха да зомбират толкова хора .....ете защо нямам нито фейсбуци ,нито подобни сатанистки извращения .....
183
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично няма да си поставя никаква ваксина. Защо ? За една година се видя, че пандемията е много по-слаба от сходната т.н "испански грип" през 1918-20. Всичко минава и заминава, а текущото се използва за човеконенавистни цели. Аз няма по никакъв начин да учавствам в този сценарий. За да си запазя статуквото, с твърде краен егоизъм да си сложа таг с номер на ухото, като един дoбитък и да обрека бъдещото поколение на едно кошмарно съществуване ? Не ! Аз съм преди всичко човек.
182
1
 
13
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Ангелов не коментира дали представянето му ще се налага във връзка с някакви ограничения за пътуване, като посочи, че това са политически решения."Щото ние си помослихме, че са *икономически* решения. 7 милиона сертификата по 50 лв = 350 милиона лева. Ще има и за дедо, и за унучетата.
181
1
 
15
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Знаеме ги тия номера и защити, срещу 50 лева можеш да си извадиш какъвто и да е сертификат у нас. По тия географски ширини, не минават такива номера. Корупцията тук е норма, честито на печелившите!
180
1
 
17
 
! Отговори
реалист преди 3 години
За министър председател ще се изисква ли сертификат?
179
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-жалкото е, че някой мислят че след изборите хорото ще промени посоката. Наивници.Единствено масови протести с публични наказания за националните предатели ще доведат до промяна. Новите "ръководители" ще имат едно наум.
178
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако цената да пътувам извън България е да ми набият тая ваксина в организма,няма да стане. Не ви ща "привилегиите"!
177
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уникален сертификат, уникална защита, уникално информационно обслужване, уникални избори 4 Април (последни за вас, надявам се)
176
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е, че тези които разбират какво се случва не правят нищо. Какво да очакваме да се промени тогава...
175
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
татуират ти QR кода на челото, скенера по-добре да го чете
174
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха! Оруел е бил пророк! Всъщност не е късно, всичко зависи от нас! Винаги има избор!
173
0
 
6
 
! Отговори
Спокойно преди 3 години
Според НКВД цирка у САЩ започва в 16:49 часа тяхно време или 23:49 наше време.
172
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е началото. Няма кой да ни защити правата, а тези, вкл. кухаталейка-министър, изобщо не разбира, че е част от по-голяма игра.
171
4
 
10
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 3 години
То чипирането вече е факт. Всички сме в матрицата. Утре, като дойде време за пенсиониране колко можем да извадим документ черно на бяло? Записите на НАП. И ако те магически изчезнат или се променят ко праиме? Ами банковите сметки? Едно на ръка, че ако решиме да си ги осребриме, така да се каже, за деветдесет и девет от сто кеш няма да има. Щото го няма. А ко праиме ако на транзакция с картата отговора е недостатъчна наличност? И въпроса не е, че това не може да стане, защото я вижте как живееме?
170
0
 
18
 
! Отговори
Radi преди 3 години
почва се
169
4
 
25
 
! Отговори
Работата преди 3 години
...ще започне да се разплита след около 8 месеца, когато ваксинираните масово ще се усложняват. Останете ЖИВИ И ЗДРАВИ / достатъчна е маска когато и където трябва/, за да видите.
168
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро всички ще имате персонален баркод във формата на татуировка.Малко ще устоят на Лукавия.