Сертификатът за ваксинация срещу COVID - с уникален номер и защити

Документът ще може да бъде представян при поискване
Обновена: 19 яну 2021 17:47 | 19 яну 2021 12:52, Веселина Йорданова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сертификат за ваксинация срещу коронавируса представиха здравните власти.

Сертификатът е с уникален номер, с QR код и с всички нива на сигурност.

Още по темата
Ако някой се опита да направи злоупотреба, тя е невъзможна, категоричен беше здравният министър Костадин Ангелов на демонстрацията по представянето му. Сертификатът, който беше показан, е на здравния министър, който вчера беше реваксиниран.

Всеки ваксиниран може да има достъп до сертификата си чрез електронен подпис. У нас такъв към момента имат около 200 хил. българи.

От началото на февруари личните лекари ще могат да го предоставят на тези, които имат поставена втора ваксина. Министърът обясни, че данните за човека, вида на поставената ваксина и други, свързани с процеса, се генерират автоматично.

Според министъра сертификатът ще отговаря на изискванията на всички държави-членки и беше категоричен, че България е готова в това отношение.

Ангелов не коментира дали представянето му ще се налага във връзка с някакви ограничения за пътуване, като посочи, че това са политически решения.

Ваксината е доброволна, свободното движение на хора е ценност на ЕС от самото му създаване, напомни той.

На брифинга беше представено и електронното пациентско досие към момента.

Министърът каза, че процесът по издаването на е-рецепти е бавен заради бавното внедряване на софтуера в аптеките. Към каря на март е-направлението ще бъде надградено и ще бъде възможно издаването му за всички диагностични процедури, извършващи се в доболничната помощ.

Към момента успяваме да се справим добре с контрола върху епидемията, отчете Ангелов.

Днес на срещата при премиера шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски съобщил, че всеки пети PCR тест е подозрителен за новия щам на вируса.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та това е един лист, какво му е сложното.
146
1
 
25
 
! Отговори
Вече и лекарите преди 3 години
започват да се чудят на тези ваксини дето документа е по-важен от имунитета, който създават, предотвратяването на заболяването и гарантирането на здравето. После защо хората вярвали че има конспирация.
145
4
 
39
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Държавата не може едно здравно досие да пусне 20 г вече но цяла система с за ваксинация инкю ар код вече е готова. Мирише на предварителна подготовка и глобалистки планове.
144
5
 
11
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Лъжа е, че ваксините са помогнали за елимиране на кое да е заболяване... Всички заболявания, които са предполагаемо "изчезнали" имат естествени контейнери в природата - животни, растения, гниеща метерия и продължават да съществуват и до днес... Ваксините не са помогнали за намаляване на заболеваемостта от каквото и да било, а подбряването на хигиената, достъпа до течаща вода на всеки и работеща канализация и пречиствателни станции...
143
3
 
21
 
! Отговори
До 141 преди 3 години
ТЕЗИ ВАКСИНИ СЪЩО НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ. ПРОСТО ГО КАРАШ ПО- ЛЕКО И НЕ УМИРАШ. НО ТОВА СА СМЪРТОНОСНИ БОЛЕСТИ. А ПРИ КОВИД СМЪРТНОСТТА Е НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2% И ДОРИ ПО- МАЛКО. А И ДЕЙСТВА МАКС. 8 МЕСЕЦА.
142
0
 
2
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
До обективно: ми да, а иглата в гъбата и сме на шесссс
141
0
 
18
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Като спре тока всичко ще отиде по дяволите.
140
4
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО Е СЕГА : ИЛИ СЕ ПОКЛАНЯТЕ ДО ЗЕМЯТА НА МАМОНА ИЛИ ЧАКАТЕ ДА ВИ ЗАБЕРАТ ЗА ОНЯ СВЯТ СЪС ФАЙТОНА
139
2
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Абе тоя от първата снимка "ТО" ли е щот е тясно в раменете а широко в диференциала?
138
3
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Държавата плаща по 10лв. на доктор за поставена ваксина. Вие давате 100 или повече и си решавате проблема. Просто и лесно.
137
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в момента много антиваксъри не си ваксинират децата, спасява ги това че около тях всички други са с ваксини, когато се натрупа критична маса от неваксинирани и пламне огнище, доста чавета ще изпукат, за съжаление.
136
1
 
18
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Когато трябва да запазят средствата на здравната каса - не може да се направи. Всеки краде и злоупотребява. Когато трябва да се правят сертификати за ваксинация - не може да има злоупотреби.. Скоро ще има май народна любов.
135
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До края на лятото масово ще имат ваксини, защото ще искат да си пекат задните части на Гърция и просто нищо няма да ги спре тия върли ...
134
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са маркирали и концлагеристите в нацистките концлагери,с номер изписан на кожата,сега правят същото с по-модерни методи,също и се убиват хора тихомълком с лъчения и модерни методи!От десетина години насам вървим към нацизъм,доста по-страшен нацизъм и от ВСВ!
133
4
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
До Анонимен 139КАЗАХА ТИ ЧЕ ИМА УНИКАЛЕН НОМЕР ДЖИПИТО НЕ МОЖЕ ДА ТА СПАСИ ТЕ ХОРА ЗА ТОЛКОВА ЛИ ПРОСТИ ГИ МИСЛИШ ВПРЕГНАХА ЦЕЛИЯ СВЯТ БЕЗ ИСКИМОСИТЕ И ИНДИАНЦИТЕ В ДЖУНГЛАТА
132
4
 
19
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Самозабравилата се Фашистка хунта на Бойчу Тиквата затяга яко примката около врата на робското население!След 4 април ще ревем даже!Само стой и гледай!
131
5
 
5
 
! Отговори
Задължителни ваксини преди 3 години
За южна Африка: хепатит А и Б, тетанус, жълта треска, за Азия: същите плюс дифтерия, коремен тиф, полиомиелит и бяс. Още?
130
2
 
24
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ПРОСТО СВЪРШИ ХУБАВОТО ВРЕМЕ
129
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай,ай ай, какви "умни" здравни тикви имало в България, издават сертификат против далавери и злоуотреби за ваксината, а нямат сертификат за качеството и ефикасноста на ваксината ! Кой избира такива "корнишони" да ръководят овчето стадо, та те го водят директно в "кланицата" за "пъстърма", че от слабост не става за пържоли ? Ха ха ха сертификат против злоупотреби, като , че ли народа е предмет за търговия, ха ха ха докъде се е докарало това тъпо овче стадо ?
128
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще изчакам малко да видим по колко ще вървят тези сертификатчета при джипито.Че ще дават пари ще се дават.Ама нали е за здраве!