БСП в задочен сблъсък със Слави Трифонов, защо?

Социалист: Странно е да откажеш покана, която не си получил
31

БСП провежда срещи с партии и граждански организации за предстоящите избори и гарантиране на прозрачността на вота. Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова всички да обединят усилията си, за да се гарантира спокойствието в деня на изборите.

"На самата среща присъстваха 10 партии и 5 НПО, утре предстои втора такава. Интересът към тези срещи е засилен, явно ще се наложи да направим и трета", коментира зам.-председателят на БСП по коалиционна политика Атанас Зафиров в "Денят ON AIR".

Срещите предизвикаха и сблъсък между БСП и "Има такъв народ" на Слави Трифонов.

"Госпожа Нинова щяла да ме покани да обсъждаме честността на предстоящите избори. Мила ми, госпожо Нинова, Бойко Борисов управлява от 2009 г. Вие имахте на разположение 11 години да направите много за честността на изборите, тъй като бяхте вътре в парламента. Но вие не направихте нищо, защото сте част от статуквото", написа Трифонов във Facebook.

"Странно е да откажеш покана, която не си получил. Беше дадена заявка за такива срещи и последва тази реакция. Едва ли е нормално българските политически субекти да си говорят през социалните мрежи. След като няма желание за такава покана, няма да бъде изпратена", категоричен бе Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

И увери, че тези срещи не предполагат бъдещ управленски формат, а темата е прозрачност и честност на изборите.

"Покана за среща ще бъде отправена към всички партии, които декларират намерение за смяна на модела", посочи той.

Левицата е внесла 2 предложения за промени в Изборния кодекс - изчистване на списъците от "мъртви души" чрез активна регистрация и видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.
По думите на Зафиров в българското общество има остър дефицит на доверие в избирателния процес и до голяма степен това се дължи на ниската избирателна активност.

"Единственият начин този огромен проблем да бъде преодолян, е масовото гласуване. То решава всички проблеми - и с "мъртвите души", и с делегитимацията на българските институции, и проблема с апатията", заяви той.

И за финал отсече - БСП никога не е била по-единна и консолидирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Ще бъдат ли изчистени автобусите с двойните дъна, които превозват бюлетините до ЦИК?
24
1
 
3
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
В БСП,процесите са необратими.Столетницата страда от тежко заболяване,където е необходима хирургична намеса от тесен специалист.Един *** подвизаващ се в БСТВ,Рошкев доколкото си спомням,си позволи да направи опит,да компрометира президента Радев,човекът,който държи будна "старицата"-партия! 43-те милиона засмукани от Гергов,днес се осребряват като се "удря" БСП в слабите й места.Не е виновен Слави,виновни са кърлежите които излязоха на светло и се залепиха кой където намери.
23
2
 
2
 
! Отговори
цк на бсп преди 3 години
А бре слави ние таман купихме бойко сега па ти се яви небой се и теб ша те купиме
22
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
Не сте ми драги от бсп,но ви моля да не падате толкова ниско,за среща с този Учиндолски шут,или лала,да го нарека.
21
6
 
1
 
! Отговори
Курнела преди 3 години
Тва *** са големо важно, искат, призовават, а не могат и г***за да си избършат сами. "Да навлезе в теническите детайли" ....да завладеем Марс ...комунистически фарс
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20 : Те хората и за онова мадридското гласуваха защото им беше писнало от далаверите на Костов. И скоро разбраха, че няма да има никакви 800 дни. А сега ако се спуснат към ,,800-те дни на Трифонов" следва, че каквото и да им се случи все са го заслужили. Защото Трифонов няма да предложи нищо добро, както не предложи и лъжлив дедо.
19
3
 
10
 
! Отговори
Бай тошо преди 3 години
Вчера ревяха, че като им отказал бил едва ли не предател, сега пък не го били канили!? Е на това му се вика ***.
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До няколко години като им доизмрат пенсиите на БСП (Бесни Страшни Пенсии) и никой няма да гласува за тях. От време на време се включват млади утописти или други, които няма от къде другаде да крадат. Колкото и да се пребоядисват, все са си същите.За Слави ще гласуват хората, не защото го харесват, а защото им е писнало от другите.
17
0
 
9
 
! Отговори
костадинка преди 3 години
От далечната 1989 година,когато дойде време за избори се чистят "мъртви души" и когато преминат изборите всичко си остава същото до следващите избори, е как не ги изчистихте тези души. На хората не им се слуша едно и също.
16
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Теза 5 НПО руски ли бяха? Да.
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога БСП н власт! Мошенници, крадци и убийци.
14
10
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
ТРИФОНОВ и БОРИСОФФ ще направят коалиция!!! Помнете ми думата! Или ТРИФОНОВ негласно ще го подкрепя в Парламента !!!
13
10
 
16
 
! Отговори
БСП веднъж се преди 3 години
изпързаля с ДПС(помните целувката на Станищев с Местан)!? Тогава БСП падна от власт, българите не прощават на предатели. Сега ако се съберат със Славуца, направо ще се самоубият завинаги! Славуца може да се събере само с Боко, от една порода са, п рости и самовлюбени, не им пука за народа!
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ОРГАНИЗИРА ИЗБОРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ 2017Г- ИЗБОРЪТ НА РУМЕН РАДЕВ Е МАНИПУЛИРАН ЛИ- ЗАЩО ГО ПРИЗНАХА ТОГАВА. ОТ 2007 СА ПРОВЕДЕНИ 14 ИЗБОРА, КАТО ГЕРБ ОРГАНИЗИРАТ САМО 6 НО ПЕЧЕЛЯТ 11- ВСИЧКИ ЛИ СА ПРИЗНАТИ- ДА, ЗНАЧИ НЯКОЙ ЛЪЖЕ И ТЪРСИ ОПРАВДАНИЕ ЗА СВОЯТА ПОЛИТИЧЕСКА НЕМОЩ.
11
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 години
Изборите които променят нещо са ни забранениПри думичката МАЖОРИТАРНИ партиите подскачат трупешкатаТова е щото много ви обичат и за да не станел Азис депутат Виж Владо Кузов може
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега всички избори ли бяха нечестни ?Защо тогава всички признаваха резултатите за законни ?Нинова пак лъже, Слави пак се прави на велик
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учиндолския е поредната патерица на приказки е велик, а когато се стигне до действие е мишка. Помните преди години след критиките му към тиквата и когато "величието" му дойде на крака в предаването дългия се наведе та само където ръка не му целуна, отврат.
8
12
 
31
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
7
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше в едно село едни социални слаби червени баби и дядовци дарили по 400 лв.,без да знаят по време на президентската кампания.Забравя др.Нинова тези " честни" дарения.Сега се вторачила в нещо си.Ами нали всеки избирател отива да гласува с лична карта ,какви " души" търси?
6
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да кажат първо кое е нечестното на изборите и тогава да предложат промени!Иначе бля,бля!И как ще имат право да снемат протоколи с лични данни ,както една друга партия се гласи.Ако има видеонаблюдение ,добре ,остава да се предвидят и милиони за тази временна мярка ,връзка с ЦИК а след това камерите в кофата.Значи хем смесена комисия,застъпници,наблюдатели,камери,че и снимки и после Общата пак я излъгали!