Четящите деца в Русе - любовта към книгите побеждава пандемията

Регионалната библиотека в града е работила дистанционно миналата година
26 яну 2021 17:37, Анисия Иванова
1

"Най-четящото" дете в Русе е 3-годишната Никол. Заедно с майка ѝ са прочели близо 300 книги само за година. Детето беше наградено от Регионалната библиотека в Русе. "Ами, аз обичам книжки, обичам да чета", каза Никол.

10 са книжките, които малката Никол поиска да си вземат вкъщи, а за цялата година е заела 263 книги. Единственият проблем е, че книгите понякога тежат, но затова се включва да помага и мама.

И други по-големи деца също получиха своите заслужени награди. Първа в класацията е Беатрис Попова, тя е на 11 години с прочетени 289 книги. Увлякла се е по книгите именно от своето семейство.

"Баба ми много обича да чете и аз покрай нея започнах. Любими са ми приказките, но най-любимата ми книга е "Пърси Джаксън" и "Боговете на Олимп", сподели момичето пред Bulgaria ON AIR.

Тази година беше обявена и нова категория  - най-четящо семейство, където любовта към книгите се предава през поколенията. Първо място взеха семейство Гетови, дългогодишни читатели на библиотеката.

"Аз съм записан в библиотеката от 6-годишен, съответно после записах децата си от 3-годишни и започнаха да идват тук най-редовно", посочи Георги Гетов.

Регионалната библиотека в Русе е единствената, която е работила дистанционно през изминалата година. Тя е направила всичко възможно да пренасочи работата си към дигитализация.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, дай Боже повече такива дечица.