Нова заповед: От 29 януари у нас ще се влиза само с отрицателен PCR

Здравният министър определи и режима на учениците в заповедта
Обновена: 26 яну 2021 19:35 | 26 яну 2021 19:33, Александър Попов
98
Нова заповед: От 29 януари у нас ще се влиза само с отрицателен PCR
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 29 януари, петък, до края на април всички пристигащи в България трябва да представят документ за отрицателен PCR тест, който трябва да е направен до 72 часа преди влизането в страната, гласи нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Изключение се допуска само за шофьорите на камиони и автобуси, екипажите на кораби и самолети, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната.

Всички останали (български граждани, чужденци със статут и членове на техните семейства), които не представят документ, се поставят под 10-дневна карантина.

Още по темата
Новата заповед указва и режима, по който учениците се връщат в клас в периода 1 февруари – 30 април.

- От 4 февруари до 17 февруари присъствено се обучават VII, VIII и XII клас
- От 18 февруари до 2 март в клас ще са V, X, и XI клас
- От 4 март до 17 март – VI, IX, XII клас.

От 1 февруари фитнесите ще заработят с до 50% от максималния брой трениращи. Моловете също отново ще работят, но малолетните и непълнолетните ще трябва да в тях само с придружител.

В кината ще може да има до 30% зрители от капацитета им.

От 1 март ще заработят заведенията за хранене и развлечение с изключение на нощните обекти. Ще трябва да са с 50% капацитет и отстояние между облегалките от метър и половина.

До 30 април гражданите в обществения транспорт и закритите обществени места ще трябва да са задължително с маска за лице. Отпада използването на шлемове или други средства, покриващи носа и устата.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните зааведения, децата до 6-годишна възраст и изказващите се на публични събития.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДнес отново имаше две самозапалвания на хора,откъде да знаем дали не са инсцинирани от противниците на ГЕРБ ,за да клатят правителството?
63
3
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Другаре, всички хитрити на БКП-ДС миризливците бяха победени от ВЕЛИКИЯ ЗАПАД!
62
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЪПРОТИВАТА НА КОМУНИСТИ И МУТРИ Е ОЧАКВАНА НО БЕЗПОЛЕЗНА!
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук ще стане каквото каже ЕС и САЩ. Русофилите нямат думата.
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До К8ДА, ЦВЕТАНОВ ЩЕ УПРАВЛЯВА. КОЙТО Е ПРОТИВ ДА ВЪРВИ В СИБИР.
59
3
 
4
 
! Отговори
К8 преди 3 години
............... и т.н. Няма да пускам цялата статияИскате ли пак Цветанов да ви управлява и да се страхувате масово и ви рекетира?Искате ли да витае отново повсеместен страх и цецомобили,слухтене,следне?Този страх вече започна да се упражнява в момента към правителството, ако мислите за бъдещето си и бъдещето на България ,ако не искате да ви преслкедват и избиват като животни, НЕ ГЛАСУВАЙТЕ за Цветанов !
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53 Не виждам как хората биха гласували за ЦЦ. Я вземе 2 000 гласа ,я не Защо електоратът на ГЕРБ би гласувал за него , с какво е по-различен от ББ . Знаел е , участвал е във всичките му далавери , ама си е мълчал през всички години А хората извън ГЕРБ защо да гласуват за него .
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Втората вълна на коронавирусната епидемия в България видимо спадна. Тя можеше да е по-кратка, по-ниска и да вземе значително по-малко жертви, ако ограничителните мерки бяха по-навременни и по-строги. И затова важното сега е да не бъдат допуснати същите грешки. Защото с голяма доза сигурност може да се каже, че на хоризонта вече се задава и трета вълна
56
6
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
До К7Другари, както и да си правите тънките сметки все бъдете победени а радев до края на годината ще бъде импичнат.
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПОНЕ ПОЛОВИН МИЛИОН ГЛАСОВЕ НА ИЗБОРИТЕ. СЪПРОТИВАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МУТРИ Е ОТЧАЯНА ЗАЩОТО ВИЖДАТ ЧЕ ОТИВАТ ПО ДЯВОЛИТЕ.
54
1
 
1
 
! Отговори
Гелето преди 3 години
Еврика!!!! Сетиха се ама малко късно.
53
2
 
4
 
! Отговори
К7 преди 3 години
партията на Цветан Цветанов няма да влезе в парламента, но може да отнеме 70-80 000 гласа и да лиши партията от 5-6 депутати.Това може да се окаже решаващо и депутатите на ГЕРБ, "Има такъв народ" и "Обединените патриоти" да не стигнат за сформиране на мнозинство, Бойко Борисов да не състави кабинет и да върне мандата.След това БСП не успява с проучвателния мандат и при очакван провал на третия мандат се отива на парламентарни избори, които ще бъдат организирани от служебен кабинет на президента.
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До К6Републиканци за България ще влезе в парламента като трета сила.
51
2
 
2
 
! Отговори
К6 преди 3 години
Според тази схема при неуспех на ГЕРБ и БСП да направят кабинет президентът Румен Радев може да даде проучвателния мандат на "Демократична България" дори трета политическа сила да е "Има такъв народ".Това са сметките на "републиканците", които имат позиции в президентството, друг е въпросът дали няма да надделее крилото на Десислава Радева, която е близка със Слави Трифонов.Според изборджии на ГЕРБ партията на Цветан Цветанов няма да влезе в парламента, но може да отнеме 70-80 000 гласа и да лиши партията от 5-6 депутати.
50
1
 
3
 
! Отговори
К5 преди 3 години
Бойко Борисов и Делян Пеевски обаче задействаха изборджийска схема за подриване на кампанията на "Републиканци за България", за да я спрат за парламента.Тандемът е в час, че ако "РБ" е в парламента, ще влезе в "президентската схема" с "Демократична България" и БСП за формиране на мнозинство и съставяне на правителство.Според тази схема при неуспех на ГЕРБ и БСП да направят кабинет президентът Румен Радев може да даде проучвателния мандат на "Демократична България" дори трета политическа сила да е "Има такъв народ".
49
1
 
2
 
! Отговори
К4 преди 3 години
Цветанов търси подкрепа за партията си сред активисти и членове на ГЕРБ, които не са в управленската клиентела и нямат властови позиции.Цветан Цветанов е опитен изборджия и е наясно с реалностите, но на старта на предкампанията обяви пиарно, че "РБ" ще вземе 500 000 гласа.В интервюто в предаването "120 минути" на bTV пред Мария Цънцарова вече посочи 350 000 гласа, а всъщност работи на макс за 150-200 000 гласа и влизане в парламента.
48
1
 
2
 
! Отговори
К3 преди 3 години
чрез заместник-председателя на партията милионера от САЩ Павел Вълнев.Според източници от предизборния щаб на ГЕРБ "републиканците" ще са трети в смесените райони след ДПС и ГЕРБ.Цветан Цветанов не може да измести ДПС от смесените райони, машината на Сарая чрез кметовете на партията ще го спре, но работи за отнемане на вот от ГЕРБ.Медиен мит е, че "Републиканци за България" обира протестен вот в полза на ГЕРБ и ще бъде патерица на Бойко Борисов в парламента.Протестният вот отива най-вече за партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", за коалицията на Мая Манолова и по-малко за БСП.
47
2
 
2
 
! Отговори
К2 преди 3 години
Бившият втори успя да овладее позиции в Северозапада, но в Североизтока срещна отпор от областния координатор на ГЕРБ в Силистра Тодор Тодоров и член на Изпълнителната комисия, който е близък роднина на Младен Михалев-Маджо.Цветан Цветанов се насочи към Варненския многомандатен избирателен район и чрез члена на Изпълнителния съвет Веселин Василев, бивш кмет на Вълчи дол и заместник-областен управител, овладя стартови позиции за предизборната кампания."Републиканци за България" се опитва да пробие и в района на Пеевски и Борисов - Велинградско, чрез заместник-председателя на пар
46
2
 
2
 
! Отговори
К1 преди 3 години
Цветанов играе срещу ГЕРБ и СДС,но ГЕРБ и СДС са за предпочитане пред Цветанов при всички случаи:Цветанов играе срещу ГЕРБ и СДС,но СДС и ГЕРБ са за предпочитане пред Цветанов при всички случаи,ето цитат от медия: Атаката срещу Цветанов работи за Борисов. Медиен мит е, че "РБ" обира протестен вот в полза на ГЕРБ Атаката срещу Цветан Цветанов работи за Бойко Борисов. Партията му се стреми да отнеме гласове от ГЕРБ, не от опозицията. Цветанов стартира предизборния си рейд още през март, когато щурмува крепости на Борисов в опит да превземе структури на ГЕРБ. Бившият втори успя д
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 29 януари, петък, до края на април всички пристигащи в България трябва да представят документ за отрицателен PCR тест, който трябва да е направен до 72 часа преди влизането в страната, гласи нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.*Това би трябвало да е така още от началото на епидемията. Мутрите чак сега ли се сетиха?

Спонсорирани публикации