Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?

Няма да се уморя да се боря за живота на всеки българин, каза той
Обновена: 27 яну 2021 08:33 | 27 яну 2021 08:31,
355
Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да се уморя да се боря за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да ми коства и колкото и разговори да трябва да проведа. Това заяви пред Нова тв министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги - министърът на труда и социалната политика - Деница Сачева, министърът на икономиката г-н Борисов, вицепремиерът Николова. Уверихме колегите от асоциациите, че до края на този месец те ще си получат парите. Това вече се случва", обясни здравният министър.

Още по темата

"Вчера разбрах, че днес ще протестират. Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен разум. А ако проявя безразсъдство? Ако за разума ми искат оставката, за безразсъдството какво ще ми поискат?", коментира още Ангелов.

"Намираме се в безпрецедентна здравна криза. На предпоследните места по заболяемост сме, не може с лека ръка да зачертаем всичко", каза министърът.

По отношение на ваксините здравният министър обясни, че у нас идват толкова дози, колко са договорени между фирмата производител и ЕК, която е упълномощена от НС да представлява България.

"България в момента участва в европейско споразумение и всички ваксини, които са за европейските граждани, ще бъдат в нашата страна. Ако издадем разрешение за ваксина за страна, която е извън ЕС, то то важи за всички страни в ЕС", обясни проф. Ангелов. На ниво ЕС вече текат преговори за руската ваксина и ако тя бъде одобрена, страната ни може да се възползва.

България вече е договорила 12 млн. дози. От всяка ваксина ще има по около 3 млн. дози, за да могат гражданите да избират, обясни здравният министър.

"Всяка ваксина се поставя, когато дойде у нас. Ние взехме решение да се запази втората доза. Ако не беше така, сега щяхме да водим разговор защо 17 00 граждани не са ваксинирани", каза още проф. Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
4
 
20
 
! Отговори
истината преди 3 години
Живеем в време в което глуппаците се наричат разумни и разумните биват наричан глуппаци от глуппаците.
253
0
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
До Капитан МагаретДвете не се изключват взаимно!
252
5
 
30
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Плазмодий министър, господин не мога да ви нарека, защото сте нещо по жалко и от амеба. Ти ли ще се бориш за моето здраве бе социопат? А? Ти ли? Дето ни заплашваше с чувалите с трупове? М? Не си бил наясно защо протестират? Ти ли не си наясно бе плазмодий такъв? Нали сте говорили! Те не протестират за пари! Протестират, защото им е отказано правото на работа! А това драги ми плазмодийчо е нарушение на хартата за правата на човека! Ти плазмодий проклет знаеш ли колко права нарушихте? А?
251
4
 
16
 
! Отговори
Lan преди 3 години
ChilОut,и какво викаш, без НИЩО им е по-добре на хората, така ли? Добре е да постоиш седмица на студено, на хляб и вода...ще си възпиташ състрадателност у себе си. Но се иска някакво ниво на израстване и за това...
250
4
 
22
 
! Отговори
Баце преди 3 години
Да си беше спрял наглеца неговата заплата!!
249
5
 
22
 
! Отговори
Капитан Магарет преди 3 години
ситият се чуди защо гладният е недоволен. Две възможности - или е лицемер, ири отчайващо npocm
248
17
 
15
 
! Отговори
К преди 3 години
Алоо, ресторантьорите...елате да продавате зеленчуци на пазара, тук всичко е отворено! Ама не Ви се стои на студено за стотинки, нали?! Е, стойте си на топло у вас!
247
19
 
15
 
! Отговори
ChilOut Русе преди 3 години
Хайде, хайде. Оставили били хора без работа. То пък една работа. Осигуровки на половин работен ден, заплата 400 лева. Ако не си изкараш нещо от бакшиш не можеш за си покриеш и билетчето за автобуса.
246
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете му заплатата на ботокса, белким се сети защо протестират хората.
245
15
 
2
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Китайските Комунисти напръскаха САЩ и Европа с Уханска Чума както се пръскат хле бар ки с Райд. Идва момента да дойдат и да изметат труповете (буквално и образно - икономическите трупове ще станат Китайски бизнеси) и заселят САЩ и Европа с чистокръвни Китайци-Арийци. САЩ и Европа принадлежат на Китай от Древни Времена!
244
5
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"До 96-та бяхме по-добре от Румъния, но след правителството на Жан Виденов"2007-*** бяхме наравно с Румъния, след десетилетието на герб, днес Румъния е два пъти по-напред от нас по пенсии и заплати
243
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ГЕР* 248:Хахаха, народът газ пикае, че нищо не може да направи срещу нас. Хахахахахаха.
242
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 96-та бяхме по-добре от Румъния, но след правителството на Жан Виденов се сринахме на дъното.
241
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бас правя, че агитката на Маямата и тя ще е там.
240
9
 
37
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Боже каква наглост и безочие само и се чуди за какво протестирали. Да оставят колко народ без работа толкова време и се чудил бил ЧОВЕЧЕЦА е не е истина просто.
239
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министре ,тоя от София с дългата коса до кога че подсксча и ще настройва за бунтове
238
8
 
6
 
! Отговори
Путьо Маринкин преди 3 години
Абе ***, някои да ти искал грижите та се натискаш да помагаш. Един от вас *** България ще е на печалба. Да *** u cкanaни цен3оpu.
237
6
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 205И не е само Мангъров, да знаеш. Много са. Например д-р Трифон Вълков, както и доц. Чорбанов който е вирусолог от БАН. Но те не са на хранилката на ГЕРБ и говорят по съвест а не според това колко им се плаща.
236
4
 
10
 
! Отговори
Лай за минели преди 3 години
"С трите фалита на България преди 1989, след промените май още един, това е резултатът!"добър опит, Myxлио. Само дето не спомена за обира на хазната по турско като причина за сегашното ни състояние. А че преди да дойде герб бяхме наравно с Румъния - май не пасва на пропагандата ти а?
235
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тунингования е за въжето Протест