Московската полиция претърси апартаменти на семейство Навални, арестува брат му

Акциите били за нарушаване на "здравните правила", въведени заради коронавируса
Обновена: 28 яну 2021 06:47 | 28 яну 2021 06:46, Анисия Иванова
68
Московската полиция претърси апартаменти на семейство Навални, арестува брат му
Снимка: БГНЕС

Олег Навални е бил арестуван в хода на операция за обиски на жилища на опозиционни политици, съобщи в „Туитър“ директорът на Фондацията за борба с корупцията Иван Жданов. По думите му Олег се намирал в апартамента на брат си по време на обиска. Не е известно защо е задържан.

Олег Навални беше освободен от затвора през 2018 г., след като излежа три и половина години по присъда за незаконно присвояване. Алексей Навални получи условна присъда по същото дело, което според съмишленици е целяло да окаже натиск върху него и да потисне опозицията.

Според Жданов обиските вероятно са част от разследване за призивите за демонстрации. Той публикува видеоклип, заснет на друго място. На него се вижда как Юлия Навална, съпругата на опозиционера, заявява на полицаите да почакат, докато дойде нейният адвокат.

По-късно Юлия Навална, съпругата опозиционера, извика към журналистите от прозореца си „Не позволяват на адвоката ми да дойде, разбиха ми вратата!“. Вероника Полякова, адвокат на Навална, е стояла няколко часа пред вратата на апартамента, преди да бъде пусната вътре от полицаите.

Съобщава се, че е претърсен и офис на организацията на Навални „Фонд за борба с корупцията“.

Според властите акциите са били в рамките на разследване на вътрешното министерство за нарушаване на "здравните правила", въведени заради епидемията от коронавирус, след съботните демонстрации в Русия по призива на опозиционера, съобщава БНР.

Установено било, че организаторите и участниците в неразрешените демонстрации са създали заплаха за разпространение на новия коронавирус, посочиха от вътрешното ведомство преди претърсванията, като допълниха, че в демонстрациите в Москва са участвали заразени хора.

Още по темата

Успоредно с това, контролният орган в телекомуникационната сфера „Роскомнадзор“ обяви, че е санкционирал социалните мрежи и сайтове Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, ВКонтакте, Однокласники и YouTube за разпространяване на съобщения, подбуждащи, според него, непълнолетни да демонстрират в подкрепа на опозиционера Навални.

Разследванията във връзка със съботните демонстрации се увеличават, а привържениците на Навални обявиха нови митинги за неделя.

Руският Следствен комитет, който се занимава с важни разследвания, обяви, че са възбудени около 20 разследвания във връзка с демонстрациите, главно за призиви за всяване на смут, хулиганство, насилие срещу полицията и за подбуждане на непълнолетни към извършване на незаконни действия.

Вътрешното министерство започна разследване на блокирането на пътища, по-специално във Владивосток, тъй като там демонстранти блокираха движението по време на протеста си.

Десетки хиляди руснаци протестираха миналата събота в около 100 руски градове по призива на Навални. При неразрешените от властите демонстрации бяха арестувани близо 3900 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
10
 
10
 
! Отговори
Ето... преди 3 години
...една държава, където срещу шепа долари не можеш да си правиш каквото искаш. Тежко Сорос, тежко Америка за България, тежко и.... тегоба ;( . Между другото Щатите кога ще свалят визите за робите, кой век?
38
14
 
8
 
! Отговори
Банго Борисофф преди 3 години
А този мошенник Навални,никой не го брои за нищо в Русия.Попитайте някой руснак да ви каже.То е толкова елементарно каква му е играта,но на вас т нар демократи(хахаха),во е трудно да го видите.Щото директивата ви е такава,с ДС напред,с вожда Еднокнижен ..абе..заслужавате си скапания живот.Ами жалко че покрай вас,мнозинството,страдат и малкото разумни.
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е редно...за предателите на Русия ,тоя като е безплатно висшето в Русия ,дъщерята що не учи там а в САЩ ) нали народа бил с него ,та чак президент че става )
36
1
 
5
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
Именно. И не успя. Но ако западняците решат да свалят легитимната власт в България лято 2020 ще ни се стори като увеселително мероприятие
35
11
 
15
 
! Отговори
Банго Борисофф преди 3 години
Какво псувате Путин бе?Ако не беше той,до сега всички да сте *** и маргинали като западняците.Той е по ценен за света,даже отколкото за Русия.Толкова сте елементарни с промити мозъци,все едно партийните членове на бкп.Какъв комунизъм ви тресе,всичко е брутален капитализъм в момента.Изчезне ли Путин НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД започва от другия ден.Както Тръмп им пречеше,но Путин не могат да го пуснат по пързалката и умират от яд.Хората в Русия масово гласуват за Путин,защото им върна себеуважението
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварите подготвят закоравели престъпници за управляващи . Както направиха в България
33
6
 
7
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
Което не променя фактите - запада финансира мошеници, за да подмени лЕгитимната власт в Русия, пияница мистик.
32
4
 
2
 
! Отговори
Пак цирк преди 3 години
Ей какво от това?!
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най добрата милиция в света??
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо ТашункоТи на колко си години бе, лапе?
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АквадискАтйекПутин каза, че няма такова нещо като негови дворци, кражби, схеми, приближени кръгове и олигарси и..... след това тръгна да мачка този, който ги разкри тези неща.Някой вярва ли на Путин?
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СК на РФ обяви, че са възбудени около 20 разследвания за призиви за всяване на смут, хулиганство, насилие срещу полицията и за подбуждане на непълнолетни към извършване на незаконни действия.Най-фрапиращи и будещи безпокойство са нападенията на специално обучени бойци от силови структури на РФ срещу служителите на полицията на РФ, охраняващи протестите.
27
2
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Този Олег е доста подозрителен, я му лепнете още 3-4 годинки, за това, че подозрително се намира в апартамента на бореца срещу корупцията. От вчера е ясно, че Навални има около 30 милиона евро на банковата си сметка.
26
6
 
4
 
! Отговори
АквадискАтйек преди 3 години
Разследване за нарушение на здравните правила хахахах, тия са си таковали таковата. С такива действия само легитимират всичко казано от Навални като истина. Не че и преди тва на всички не беше ясно какъв е Путин, вече го знаем и с факти. И тук живеем на същия принцип, нищо че наще са сменили цвета. И накрая скалъпени лъжи от 1001 нощи ако дори си направят и труда.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Няма как да има обиск за нещо, което го няма.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До max maraСлугите на Империята на Злото винаги са измисляли най-абсурдните оправдания да извършват безчинствата си, но са толкова нехайни, че не се виждат, че нрмалните веднага разбират какви ги вършат.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кога обиск за кюлчетата навални ми е през ...
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Един хубав ден когато империята на злото почука и на твоя праг и теб така ще те "лекуват".
21
1
 
2
 
! Отговори
max mara преди 3 години
''Акциите били за нарушаване на "здравните правила", въведени заради коронавируса''Ясно, добре че е това е причината за акцията, ако го смятаха за заплаха, щяха да идат с танковете...
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Контролният орган в телекомуникационната сфера Роскомнадзор обяви, че е санкционирал социалните мрежи и сайтове Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, ВКонтакте, Однокласники и YouTube за разпространяване на съобщения, подбуждащи непълнолетни да демонстрират в подкрепа на опозиционера Навални.Прекрасен ход. Така трябва да ги лекуват.