Борисов: Наследниците на комунистите искат властта на всяка цена

Премиерът заяви, че познаването на миналото дава поуки за бъдещето
738
Борисов: Наследниците на комунистите искат властта на всяка цена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отбеляза Деня за почит към жертвите на комунистическия режим.

Още по темата

"Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият "Народен съд", който нито е народен, нито е съд - дава началото на един от най-черните процеси в нашата история. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран, той ликвидира физически част от елита на нацията. За съжаление, все още има гласове, че този престъпен акт е "необходимо и неизбежно правосъдие". Все още има и политици, които твърде плахо говорят по темата, а претендират за демократи. Затова се радвам, че усилията ни дадоха резултат и десетокласниците вече изучават историята на комунизма в България", написа премиерът в профила си в социалната мрежа.

Според Борисов само обективното познаване на миналото може да ни даде нужните поуки за бъдещето. Той посочва още, че днес страната ни е уважаван член на ЕС, който е гарант за спазването на човешките права и демократични принципи.

Безспорно - хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим. Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес! Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи - унижение и унищожение на политическите противници. Ние ще продължим да бъдем алтернатива на това. Заради прекършените съдби, пред които се покланяме днес!, заявява министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


738
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
522
12
 
3
 
! Отговори
Щщ преди 3 години
Р. Радев-Станах член на бкп, за да мога да летя.Ето, това е истината.
521
2
 
6
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
В България имаше отявлени комунисти, и членове на |БКП, къв 89 около 1.3милиона.,повечето по силата на обстоятелствата. не трябва да се бъркат с клановете от сатрапи, управляващи безсменно страната.Ще напомня, че всички офицери, от всички родови войски, от кеча, до авиацията, ставаха членове на БКП още като курсисти. Старшините , също. Или тук пишешщите не са имали близки, членове на БКП. От 3-***, 1 беше, това е .А т.н. активни борци бяха240000, отявлените големи лапачи.
520
3
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Прочетох заглавието,даже и подзаглавието.Предостатъчно ми беше.
519
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** чува ли се какво приказва,а той какъв ааа,едно време как се влизаше в школата в Симеоново,а как се мачкаха ушите на бай Тошо,аман от такива псевдо борци за демокрация...
518
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е прав, но нека все пак не забравя, че и той е наследник на комунисти и бивш комунист.
517
2
 
5
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Анонименha ha ha ...kolega ne stavai smeshen ! Ia kaji ...lidera na GERB ...." bivsh " komunist li e ...ili ne e ?!??Za drugite niama da te pitam ! To e iasno i za detsata ot detskata gradina !
516
8
 
7
 
! Отговори
Кк преди 3 години
Хората ставаха членове на бкп по неволя, защото нямаше как да растат в службата!
515
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече комунистите от БСП!!! Герб сега като се изчисти от определени хора и ще мачка не с 200 ами с 300!!!
514
5
 
24
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
А този не е ли наследник на комунисти или е дошъл от Марс
513
4
 
6
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Анонименdo 545.....Profesor Ivo Hristov e vsichko drugo ,no ne i " psevdoprofesor " !!! Samo utochniavam ! Toi e edin ot malkoto ostanali v Balgaria umni i obrazovani hora ot koito 80%-nicite izpitvat nepriazan ,ujas i otvrashtenie ,zashtot ne e edin ot tiah a mnogo poveche !!! Fakt !!!
512
8
 
24
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
Вярно е, искаш цялата власт пебоядиасно банкянско ***....
511
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
527 Има много българи, които са били редови членове на БКП, но не са извършвали престъпни деяния. Не така стоят нещата с родителите на Христо Иванов Буйкикев/ДВ, или на псевсопрофесора Иво Христов, на обвинената в пране на пари Елена Йончева...,които са шпиотирали срещу запада и инакомислещите българи.
510
0
 
4
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Непозната...kolejke,bivshite chlenove na Partiata se preboiadisaha i smiatat ,che avtomatichno sa stanali drugi ?!!? Ta tova e nai-goliamata laja ,koiato se tirajirashe !!! Tezi vsichkite sa lajci ,izmamnici i nagajdaci !!!
509
4
 
12
 
! Отговори
Човекът е преди 3 години
псхично болен, но няма кой да го усмири. Той даже и за избори мисли, като Наполеон преди Ватерло.
508
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
539 Нинова не беше ли в СДС, после пак в БСП?
507
6
 
9
 
! Отговори
Чалгария преди 3 години
Всички сте еднакви Чекмеджане, народа ***, гласува за едни и същи парцали толкова години вече...
506
5
 
19
 
! Отговори
Васил Тодоров преди 3 години
КОГАТО СИ СЕ КЛЕЛ ВЪВ ВЯРНОСТ В ИДЕЙТЕ НА КОМУНИЗМА И ДОБРОВОЛНО СИ ПОЖЕЛАЛ ДА СТАНАЕШ ЧЛЕН НА БКП, А СЕГА ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ТОВА СЕ НАРИЧА ХАМЕЛИОНЩИНА,
505
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали и той е наследник на комунизма и да, ние знаем че много иска властта ама много. Хареса му келепира на гърба на народа. Толкова е елементарен, че сам взе да се плюе без да се усети.
504
3
 
19
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
се крие яко и не излиза до народа така и скрито краде с четата си без да знае народа.
503
3
 
20
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Аз незнам кои в правителствата до сега не са или не са били комунисти.За кои бивши говорите ?За Костов и всички след него ли включително и Борисов?