Борисов: Наследниците на комунистите искат властта на всяка цена

Премиерът заяви, че познаването на миналото дава поуки за бъдещето
738
Борисов: Наследниците на комунистите искат властта на всяка цена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отбеляза Деня за почит към жертвите на комунистическия режим.

Още по темата

"Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият "Народен съд", който нито е народен, нито е съд - дава началото на един от най-черните процеси в нашата история. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран, той ликвидира физически част от елита на нацията. За съжаление, все още има гласове, че този престъпен акт е "необходимо и неизбежно правосъдие". Все още има и политици, които твърде плахо говорят по темата, а претендират за демократи. Затова се радвам, че усилията ни дадоха резултат и десетокласниците вече изучават историята на комунизма в България", написа премиерът в профила си в социалната мрежа.

Според Борисов само обективното познаване на миналото може да ни даде нужните поуки за бъдещето. Той посочва още, че днес страната ни е уважаван член на ЕС, който е гарант за спазването на човешките права и демократични принципи.

Безспорно - хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим. Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес! Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи - унижение и унищожение на политическите противници. Ние ще продължим да бъдем алтернатива на това. Заради прекършените съдби, пред които се покланяме днес!, заявява министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


738
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
542
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Особено миналото лято, бяхте най демократични и спазващи човешките права
541
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Банкя и назад То по голям мошеник и крадец от тиквата няма , а ти викаш да ги гони та той е един от тях
540
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО ЗА НИЩО НЕ СТАВА .. КАК МОЖЕ НЯКОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА ТОЗИ И ПОДОБНИ
539
2
 
8
 
! Отговори
До Банкя и назад преди 3 години
Новият роман на Рома ***.Как подкрепи семейства с работещи родители, които му плащат данъци?Какво направи в малките населени места?Колко престъпници притисна и върна откраднатото в хазната?Защо не притисна едни от най големите мошеници гравитиращи около него?
538
1
 
8
 
! Отговори
иЗсторик преди 3 години
Някой да е учил нещо в учебниците по темата "Народен съд" ?
537
8
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 3 години
До правата лопата В трапа ,червенотиквеничетата БКП-ГЕРБ !
536
4
 
16
 
! Отговори
П-ОГН-У-СА ! преди 3 години
До Анонимен Отвратителна личност . Приет в БКП на 18 юни ,1977 година ,два дни след завършване на средно образование ,израсъл в семейство,с баща и майка в БКП,двама дядовци ,активни борци/ МИТИЧНИЯТ ДЯДО,КРАДЕЦА , Е ПРАДЯДО /приет в Симеоново след започване на учебните занятия благодарение на ВУЙЧО КИРИЛ ВОЙНОВ ,завеждащ катедра противопожарна дейност ,ненапуснал БКП ,СЪС СТЪРЧАЩ ПАРТИЕН БИЛЕТ ОТ ЗАДНИЯ ДЖОБ ,СЕГА ЛИЦЕМЕРНИЧИ .
535
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
... каза Баце. На бай Тошо личният пазвантин.
534
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧИТАТЕЛ Посмали малко с всички офицери ,старшини ! В началото на 80 години ,вече не е задължително в БКП. След случаи на анонимни доноси във ВНВАУ -Шумен ,ръководството му се среща с Джуров и се взема решение НЕ НА АНОНИМКИТЕ ,НЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО В БКП ,А САМО ПО УБЕЖДЕНИЯ . Естествено е,че ЗКПЧ също са ,,убеждавали ,,но намалява броя на постъпилите в Партията от курсантите . НО ТОВА СА НЕЩА ОТ,, КУХНЯТА,, И МНОГО НЕЩА УМИШЛЕНО НЕ СА РАЗКРИВАНИ И НЕ СЕ ЗНАЯТ
533
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-гнусната прослойка през соца бяха подрастващите партийни кадри и този е бил точно такъв - доброволен комсомолски секретар и най-младият член... Ако не знаете какво беше навремето комсомолски секретар - същите като сега Гьорг Гьоргиев.
532
2
 
16
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Самите ГЕРБ са комунисти и не дават властта. Искат да са вечно на власт и народът да ги преизбира или да си фалшифицират избори след избори. Не мислят да се махат от властта изобщо. Същите са като комунистите. Ще има и Борисов 4. Няма да сдадат властта никога.
531
2
 
11
 
! Отговори
хахаха, Толупа преди 3 години
ТОВА СТЕ ВИЕ ВСИЧКИ КОИТО СТЕ В ПАРЛАМЕНТА!!!!
530
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко казва, че ултимативния знак за това кой е комунист и кой не е кой заклеймява зверствата на комунистите и кой не, БСП и Фигуранта се правят, че им ръкопляскат.Не ви ръкопляскат, ДРУГАРЕ!
529
5
 
7
 
! Отговори
ОСКАР ШИНДЛЕР преди 3 години
Жертвите на Народния съд са няколкостотин човека с огромни усилия като ги събереш с ОСЪДЕНИТЕ от други НЕнародни съдилища максимум да станат не повече от ДВЕ ХИЛЯДИИЗБИТИТЕ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА са минимум 25 000 а максимум твърдят дори 300 000Жертвите на Народния съд Цецо Убавецо и СИК на БКП на Татиния червен Банкянски Бойко по нареждане на СТАЛИН и ГОШО ТАРАБАТА родната милиция усърдно ги пазела от ПУБЛИЧНО ЛИНЧУВАНЕНародния съд колко ли живота на фашисти и капиталисти е СПАСИЛ?Без майтап
528
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
556 Радев:станах член на БКП/БСП, за да мога да крада. На Деса трябваше да намеря два апартамента, чиито наеми държавата да плаща, да я назнача във ведомството, което управлява, временно.. Сделката с Грипените пропадна, но товарищите, обещаха щедра награда.
527
5
 
23
 
! Отговори
Идиот!? преди 3 години
А ти какъв си мутро, кой разтрива ушите на Тощо? Много бързо се пребоядиса!
526
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
558 Няма по-страшно от комунистически ***, да вият срещу комунисти, докато си слагат червените, мръсни пари в джобовете. Това си е падение и загуба на човешки образ и подобие.
525
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен О о о и твоята червена кратуна ще ритаме.Ти си драскай минусчета.ПОСЛЕДНО щЕ ТИ Е
524
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще ритаме червени кратуни по улицата!
523
1
 
10
 
! Отговори
Ттт преди 3 години
Членове на бкп-много., комунисти-малко!Хората ставаха от бкп заради службата.