Моловете отварят с намалено работно време от днес, фитнесите пак достъпни

Ресторантите остават затворени до 1 март, няма да отварят протестно
1 фев 2021 07:05, Ния Христова
50
Моловете отварят с намалено работно време от днес, фитнесите пак достъпни
Снимка: БГНЕС
От днес започва поетапното разхлабване на мерките в страната. Големите търговски центрове отново ще отварят врати, но при спазването на строги правила.
 
Работното им време ще е намалено – от 10 сутринта до 9 вечерта. На всеки час ще се прави щателна дезинфекция. Mагазините ще работят с намален капацитет, а малолетни и непълнолетни ще се допускат само с придружител.
 
Заедно с моловете отварят фитнесите и залите за тренировки. Те ще трябва да работят с до 50% от капацитета си. Въведени са и строги мерки срещу разпространението на вируса. Още с влизането всеки клиент трябва дa дезинфекцира ръцете си и да постави калцуни на обувките. Лична хавлиена кърпа е необходимо да бъде поставена върху всеки уред, който се използва.
Още по темата
 
Ресторантите обаче остават затворени. Браншът се отказа от протестното отваряне, което беше планирано за днес. Причината е, че служителите и клиентите ще носят наказателна отговорност, ако нарушат мерките. Може да се стигне и до лишаване от свобода за срок до 5 години.
 
Според последната информация, ако случаите за заболели и починали от коронавирус в страната продължат да спадат, заведенията ще отворят от 1 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Най-ценното времетоИзглежда всяко поколение си има своята загуба. И аз си мислех, че ние сме загубеното поколение, заради смяната на строевете аранжирана с мафиоти и безнаказаност.
42
0
 
5
 
! Отговори
ХАХА преди 3 години
И сега какво, с калцуни и маска ли ще тренираме?
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представих си спорт с калцуни на обувките.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Геноцид.
39
1
 
7
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
До Пунта Канадо 40ти си стой затворен вкъщи и се пази, остави останалите хора да се радват на живота.
38
5
 
5
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
До Най-ценното времетоГолЕм живот у мола.Чудо не чувано и не виждано.Няма мол - няма живот.Смях!!!!!!!!
37
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смело напред към третата вълна! Най-смешното е, че най-пострадалите от кризата (обслужващата класа) сами си направиха локдауна, а сега сами ще направят и третата вълна. Демек- сами си го правят.
36
4
 
6
 
! Отговори
Шебек преди 3 години
Аз да попитам, вируса мало- и непълно- летни не ги ли лови ако са придружени от възрастен?Ако е така в училищата ще бъдат безсмъртни !
35
3
 
8
 
! Отговори
СБС преди 3 години
Синдром на болестотворните сгради:Херметичността води до икономии,но затруднява изпускането на замърсения въздух.Фините прахови частици са опасни,ако не се сменят филтрите често.В МОЛ-а въздухоразпределителни устройства са таванен тип-въздухът се подава от горната част на помещението,а отвеждането е в посока към общите части през отворените врати.Основна задача на тези устройства е подаването,придвижването, смесването,загряването,охлаждането,очистването,изсушаването,овлажняването на въздуха.
34
2
 
17
 
! Отговори
от Виена преди 3 години
Вижте в ютюб каква демнстрация имаше вчера във Виена и как полицията брутално арестуваше отделни демонстранти - помислих, че е в Минск или Москва. А то се оказа ВИЕНА.
33
7
 
22
 
! Отговори
Най-ценното времето преди 3 години
Отнемат най-ценното времето от живота на младите и работещи хора. Не само финансови щети и загуби, а и ограбен живот и време, което по никакъв начин не може да бъде компенсирано. Живота е кратък през всеки 10 години човек минава различни периоди през които му е времето да прави определени неща по-късно не става. СТИГА С ТЕЗИ набедени за ковид жертви сте ни занимавали средната продължителност на живот в България е 72-74 години. Защо унищожавате живота на младите с мерки от които само вреди ???
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак съм аз - номер 32Предавате ли се? Май да? Ама няма да ви кажа отговора, освен ако не ме помолите!Иначе приемам спора за решен в моя полза!
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32червеничко с едно око, през него и плюи
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 18 и 19Хайде обаче, след като ще си играем на реторика да ви задам една гатанка става ли?Този, който го произвежда не му трябва. Този, който го купува не го използва. Този, който го използва не го иска.Що е то?
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 18 и 19Вижте какво, аз казвам само факти, а вие си правете изводи.Умници дал Бог. Тук нямаме за цел да водим курс по реторика.Та мисля, че го казах ясно: Маските предпазват околните само ако си болен, с температура и кихаш и кашляш, да не разпръскваш аерозоли. Естествено, че ако пръцнеш все нещо заразно ще излезе от тебе, но ако нямаш стомашно разстройство се предполага, че само ще кихаш и кашляш. Ти лично по никакъв начин не си защитен с обикновена маска.
28
9
 
12
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
честита трета вълна и още два месеца затваряне и глад :) Сами ще си го докарате.
27
7
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Както отварят, така най-късно след 2 седмици пак ще ги затворят.
26
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито в мола ще ходя, нито на фитнес. Още преди 10 месеца беше ясно какво ще стане и с жена ми си направихме фитнес вкъщи (тя е доста сериозна, аз наблягам на ските и плуването). Фитнесите вместо да помислят над вентилацията си и типа филтри, които могат да използват (както направиха на запад), отново без стотинка вложения искат да сеят зараза. Еми няма как.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатор и мутра харесва новия инструмент от началниците. Държи в страх населението.Стана ясно че нито грипа е опасен нито умрелите са от грип. Но много им харесва да забраняват и да държат под контрол населението. Продължавайте да се подчинявате , стадото само от тояга разбира.
24
10
 
9
 
! Отговори
вичи преди 3 години
ЩЕ ГИ ЗАТВОРЯТ ПАК ДО 2 СЕДМИЦИ !