Руското посолство в София осъди позицията на България относно Навални

Дипломатите призоваха да не се занимаваме с "навалнинг"
5 фев 2021 07:13, Нели Христова
74
Руското посолство в София осъди позицията на България относно Навални
Снимка: БГНЕС

Руското посолство в София излезе с остра декларация във Facebook по повод "спекулациите в българското информационно пространство" относно присъдата на Алексей Навални.

От амбасадата заявяват, че делото срещу него е било публично и при "строго спазване на руското законодателство". Ето какво още пишат те:

"Във връзка с широко тиражираните в българското информационно пространство спекулации около съдебния процес за изменение на условна присъда на А. Навални на ефективна по делото "Ив Роше Изток" обръщаме внимание на следното.

Горепосоченото разбирателство беше проведено в публичен формат и при строго спазване на руското законодателство.

Напомняме, че Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност присъствието на заседанието на чуждестранните дипломатически служители оценяваме като упражняване на натиск върху съда.

Смятаме, че най-активните страни, които под "благовиден" предлог на "защита на демокрация и гражданското общество" искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократическите права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с "навалнинг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Русия е империя на злото.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А.Х.Ах, какъв смелчик! Нали за шамар руснакът ще те размаже като ... как беше по-руски? Как клоп! Тук се напълни с клопове - Чебурашка-Хомняшка, Клекало Алеко, сега изпълзя и ти - с мини - пикалото!Посолствата са и за това - да дават оценки на управлението на страната, в която се намира, по преценките на своите началници. Помня френският посланик как говореше за гнили ябълки! АХ, гледай да не стане ОХ! Простащината има граници!
54
3
 
3
 
! Отговори
А.Х. преди 3 години
Руското посолство могат само да ми скрият дебелият салам в ЖОПОВЕТЕ си.Не можем да се месим във вътрешните им дела,но те могат да пращат разни попове,които да се бъркат в нашите.Руската политика срещу България винаги е била и ще бъде подмолна.Видиш ли руснак удари му шамар.Винаги ще има за какво.А на русофилите,които се изявяват тук,ще кажа само едно-по-долни предатели и родоотстъпници от тях няма!Мръсниците,като тях,разстреляха умните и находчиви българи,та сега още сме най-тъпата нация в Европ
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НаблюдателАми да не бяхме си съсипвали органите за сигурност-ДС, Разузнаване в частност и всичко останало и ние щяхме да сме в състояние да отговаряме адекватно на чуждите намеси. А сега ни остава само да джафкаме под чужда диктовка. И това само защото на някои псевдо демократи много им се услаждаше *** на ...
52
2
 
2
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Товарищ ***,дебеланкото от София е този,на който след един два месеца ще целуваш ръка,че е държавник с тежка дума и че ти предвижи проекта с Балкански поток,та да има с какво да захлебваш,че иначе глад за теб и за ***!!Добре,че не е бърборко като мене и луд като тебе,че нито газопровод,нито път,нито магистрала,нито нещо върху нищо щеше да има тук в България,а косвено и по твоята вечнозамръзнала Раша!!Ако беше крадец като нас двамата,американците щяха да го стопират и край на мечтите!
51
2
 
2
 
! Отговори
До Клеко Алеко преди 3 години
Клеко Алеко, безсрамно пишеш "страната ни"! Това е МОЯТА СТРАНА,, боколук! За нея предците ми са се били с турци, сърби и французи! За нея са се борили с оръжие и думи предците на моите роднини по всички линии. Един увисна на въжето "накрай София", за да стане икотата на България, друг ходи с пушка в македонските ни краища! Когато твоите жалки предшественици са се криели в сламата, моите са се биели за Отечеството. Имаме германофили, но не и русофоби, богаташи, но и комунисти! Ти всекидневно лае
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПАК РУСКИ ГЛУПОСТИЕфенди, друго си е турската демокрация! Ако не беше помощта на Съветска Русия в злато и оръжие пред гръцко-турската война, сега границата ви с Гърция щеше да е до Анкара. Освен бой, вие сте видели от Русия и добро!За нашето слагачество даже ни ми се говори!
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не че Руснаците не се месят в нашите вътрешнополитически отношения, ама... както и да е. Те поне могат да си го позволят :Д
48
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са. Само се надявам, че осъзнават, че това не е позицията на България, а е позицията на едни хора, които се чувстват длъжни да се подмажат на едни други хора. А такива винаги ще има. Но позицията на всеки разумен човек е, че това не е наша работа.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПАК РУСКИ ГЛУПОСТИte robite mislqt kato teb ne za svoboda
46
11
 
7
 
! Отговори
ПАК РУСКИ ГЛУПОСТИ преди 3 години
КАКВО ТОЛКОВА Е НАПРАВИЛ НАВАЛНИ , С "ИВ РОШЕ"..ТА ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ 3-ГОДИНИ В ЗАТВОРА??!ДА НЕ ПРОДАВАЛ ШОКОЛАДИ ИЛИ КРЕМОВЕ ЗА ПЪПЧИВИ *** НА РУСКИТЕ МУЖИЦИ...??!АКО , ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРИ "РУСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ"---ТО ТОГАВА КРУШОВСКАТА *** , ЩЕ ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ , ЗА ПРОДАЖБАТА НА ЦЯЛО ПРЕДПРИЯТИЕ "ТЕХНОЕКСПОРТ"!ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЮМРУЧЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА И ОПИТИТЕ МУ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ...НАПРАВО ДА СИ СЛАГА ВЪЖЕТО НА ШИЯТА!ТОВА Е РУСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ-ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ!
45
2
 
3
 
! Отговори
Ruskoto posolstvo преди 3 години
Ne gi sydete te sa pod igoto i izchezvat prosto ne gi osvobojdavaite ne si struva da se lee kryv naprazno za bugaraci neblagodarni
44
2
 
17
 
! Отговори
Христов преди 3 години
Много правилно.Държавите, които взимат отношение във вътрешнополитическа ситуация на дадена държава, преди това да осигурят демократически права във собствените си държави! Виждаме какво се случва точно в тези държави, които в момента са се загрижили, не, за Навални, а за собствените си извратени интереси.
43
13
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Българските путинисти непрекъснато повтарят лъжата, че Путин не го е страх от Навални, явно защото сами не вярват в това. Ако не го е страх, защо не го осъди за клевета? Навални извади на показ много мръсни неща за императора. Извади ги с имена и цифри, които ако са лъжа са лесно оборими. Ако не го е страх защо не го осъди за шпионаж, както напоследък съчиниха от Кремъл! Но не съди го за"злоупотреби" и нарушена "гаранция" -подписка. Да Навални е виновен че не се е подписвал докато беше в кома !
42
9
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... кога ще осъдим убийствата на петима демонстранти в Капитолия?...... Не знам защо вече десети ден с русофилска упоритост продължавате да повтаряне тази нелепа и невярна опорна точка. На нападне Капитолия е все едно да нападнеш Кремъл. Нападение над Кремъл не видяхме!
41
6
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
абе момче, ти ли определяш, кой е национален предател. я си седни на опашката и си гледай собствения син г..зФактите го определят, бе приятелю, фактите. Русофилите сте правили преврати и въоръжени бунтове срещу българската държава. Радко Димитриев и Георги Димитров са христоматийни примери за национални предатели.
40
10
 
24
 
! Отговори
До За Русия на путин преди 3 години
Проблема е че те не гледат само своята работа, а се месят и в работата на другите и водяг хибридните си путински войни по целият свят ... !!!
39
6
 
13
 
! Отговори
За Русия на Путин преди 3 години
Най -добре е с тези да не се занимаваме.Да си гледат техните работи и това е.
38
19
 
30
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Боже, боже ... кремълските престъпници освен преките осъждат и косвените си жертви ... руското посолство в България трябва да се закрие, а малиновците, фигурантите и другите кремълски парашутисти да се екстрадират от страната ни ... !!!
37
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно подкрепям.След като нашата страна е такъв радетел на демокрацията, кога ще осъдим убийствата на петима демонстранти в Капитолия?Нали се сещате ако в България някой бъде застрелян на протест какво ще стане. Мисля че ние сме много по демократична страна от Америка.