Ще стане ли ходенето в офиса въпрос на избор?

Офис пространствата се променят, твърди арх. Мануела Белова
5 фев 2021 00:25, Ния Христова
31
Ще стане ли ходенето в офиса въпрос на избор?
Снимка: Pixabay
Ходенето в офиса ще се превърне по-скоро във въпрос на избор. Офис пространствата се променят. Светът се променя, хората се променят, но в случая нещата малко се ускориха заради пандемията. Това заяви пред БНР арх. Мануела Белова, представител за България на Съвета за високи сгради и градска среда.
 
"На хората започва да им омръзва да работят от вкъщи, но проблемът по-скоро е в липсата на желание да се губи време за придвижване в задръстванията", допълни тя. Може би фирмите ще имат повече офиси, разпръснати из градовете. "Набират популярност и споделените пространства", поясни специалистът.
 
"По време на затварянията по света се появиха алтернативни начини да използваме градската среда с приоритет на пешеходното придвижване, както и чрез велосипеди и тротинетки и обособяването на повече зелени пространства за хората", отбеляза още Мануела Белова.
 
"В София не видяхме такава съществена промяна, но това ще се случи и тук", смята тя.
 
На въпрос дали градската среда у нас ще се промени в посока на по-креативни решения тя поясни: "Лека-полека и тук започваме да виждаме по-интересни проекти. Въпросът е, че нещата се случват по-бавно."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офис партито приключи, ако някой не е разбрал. Панелкаджиите-инвестор-банкери в Младоста ще мижат много дълго време.
24
4
 
12
 
! Отговори
Служител преди 3 години
HomeOffice-a е като дистанционното обучение. Който има желание ще учи/работи. Останалите които ги мързи, ще искат в училище/офиса, защото за тях това е място за кеф и развлечения. Преди пандемията, като минеш през БизнесПарка, по алеите беше пълно с хора по всяко време. Тези хора работят ли? Те просто отиват цъкат чипа сутринта за начало на работния ден, след това цъкат...и през цялото време се мотат. Хакват системата, защото тя отчита първо влизане за начало и последно излизане за край.
23
3
 
16
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Чакайте лятото - ще има бум на наеми на къщи и апартаменти на морето и в планината от хора с хоум офис. Офисите в софия са обречени. Бизнес парка ще западне, а младост и около ринг мола ще си станат едни кофти празни крайни квартали.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко е. Никой не ми се каря, цъкам си биричка на обяд и вече 9 месеца ми е супер. Абсурд да се върна в офис, ако имам избор. Най малкото пестя по 120 лева за бенз.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Зашото ако на мен ми бвха изтърсеюи нещата така и аз шях да съм доста стресиран.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Първо - говпря за себе си.Второ - не ме обиждай!!!Третп - Сестра ми е детски учител. При тях нямаше НИЩО. Нито насоки, нито препоеъки, нито обучение, някой доро нямаха работещи лаптопи или камери. Просто им казаха "правето това онлайн и се управяйте, както можете, въпреки че никога не сте гобправили". За това са виновни МОН, а не хоумофиса.
19
0
 
15
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Брътвежът че работата от вкъщи уж омръзнала и промотирането на споделените пространства е опит за спасяване на изобилно нацвъканите офис сгради.
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По време на хоумофиса - 120+% проуктивност, яко чилче цял ден, всичко си работит тип топ, макар да работят по-малко, няма бърнаути, хората не гледат, да си сменят работата.".....Какви ги плещиш. Познавам няколко човека с бърнаут от хоумофис и една учителка, която направо си изтрещя от дистанционното обучение.
17
0
 
13
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Набират популярност споделените места по малките градове. Очаквайте отлив от големите и неприятни за живеене градове като софия. Доста народ се изнесе и не смята да се връща. Същевременно взима същите пари. И от тук => наемите вече са надолу с 20% след март и цените на имотите ще започнат постепенен спад.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Получавам заплата, ама то няма работа иии един хубав ден просто ще дойде заслуженото."Имам познат от 2006-а е хоум офис. За пръв път човек да работо дистанционно, беше 98-а. За тях заслужвбото идва, като банков трансфер.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До елиБе го слушай тоя. Той от групата, двтобуска да ти е гадно. И какво, ако удариш следобедба дрямка. Важен е продукта, който даваш в края ба деня, седмицата или какъвто период имате.
14
3
 
5
 
! Отговори
тулупчо преди 3 години
че то винаги си е било въпрос на избор и нагласа. или ходиш на работа или ставаш държавен служител.
13
1
 
13
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Ако разкарат измислената длъжност HR може и да. От как съм от вкъщи се юркам 2 пъти повече. Но ми е по-спокойно че го няма този стрес по пътищата и сладките приказки на колегите в офиса.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато работата го позволява - защо пък не?
11
0
 
11
 
! Отговори
Ти мислиш ли че преди 3 години
До Царят е голнакога ще ти махнат ограниченията !?за какво мислиш политическите марионетки по целия свят съзнателно унищожават икономиката !?
10
25
 
7
 
! Отговори
Царят е гол преди 3 години
работата от дома е една модерна пръдня, с която разни смешковци се мъчат да се правят на интересни и мнооооооого важни.Техните надути мантри изчезват като лански сняг, веднага след последния ден на ограничителните мерки и стават на пух и прах.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеевски отдавна е на хоум офис, както и Бойчето, не са стъпвали вПарламента. Друго си е да работиш от Думай или от джипа. Така трябва, взимайте пример.
8
4
 
25
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Само две групи? Аз работя повече от 8 часа, като правило, от вкъщи, но определено предпочитам така отколкото да карам в задръстванията и да си губя времето + имам и възможност да удължавам ваканционните пътувания.
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората работещи хоум офис са две групи. Такива минали на 12 часов работен ден и такива открили безделничеството( спят следобеден сън и всички други екстри). Първите вече са научили, колко са прецакани. Другите ще го научат скоро. Аз съм от вторите между другото. Получавам заплата, ама то няма работа иии един хубав ден просто ще дойде заслуженото. При колегите ми стои идеята, че парите падат от небето. По темперамента по, който защитават/ хулят хоум офиса ще разберете от коя група е човека
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЮсуфчоНе сме в чалга клип от 90-те. Пачките минаха.

Спонсорирани публикации